Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

baha us tech 100 index értéke

Ma: | Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
baha us tech 100 statisztikák, mutatók
Kapitalizáció (millió HUF): 0
Nyitó ár: 11977.06181
Előző záró ár: 12039.34593333
Napi átlagár:
180 napos átlagár: 0
360 napos átlagár: 0
Napi minimum: 11963.37416666
Napi maximum: 11998.55795
Éves minimum: 10447.15943833 2022-10-13
Éves maximum: 15270.92632 2022-02-02
Történelmi minimum: 10447.15943833 2022-10-13
Történelmi maximum: 16767.40685 2021-11-22
Forgalom (db):
Forgalom:
Árfolyamváltozás 1 hó: 9.5147824623946%
Árfolyamváltozás 6 hó: -2.0111411691445%
Árfolyamváltozás 12 hó: -15.436524866959%
Adatlap
baha us tech 100
ISIN US6311011026
Kijelzés módja (Ticker) BUSTECH100
Kereskedés pénzneme USD
Az adatok forrása: baha Indices
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon a baha us tech 100 árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

baha us tech 100 hírek

Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Az elmúlt napokban jellemzően emelkedtek a tőzsdék, miután valamelyes enyhültek a recesszióval kapcsolatos félelmek. Ezt láttuk tegnap is az Egyesült Államokban, ahol a vártnál erősebb negyedik negyedéves GDP-adat érkezett, amire további emelkedéssel reagáltak a tőzsdék. A jó tengerentúli hangulat aztán Ázsiában is kitartott, és az előjelek alapján Európában is javarészt emelkedéssel indulhat a nap, bár a mozgásokat mérsékeltek lehetnek. Piacmozgató makroadatok tekintetében a kora délután lesz a nap fénypontja, ugyanis ekkor érkezik a Fed által kiemelten figyelt PCE inflációs adat.

Pluszban fejezte be a napot Amerika

Délután érkezett az amerikai GDP negyedik negyedéves előzetes adata, amely ezúttal pozitív meglepetést okozott, ugyanis a várt 2,6 százalékos növekedéshez képest 2,9 százalékkal növekedett az amerikai gazdaság az előző év utolsó negyedévében. Az adatok publikálását követően kisebb leszúrás volt megfigyelhető a részvény- és deviza piacokon egyaránt, ezt követően azonban folytatódott az emelkedés, végül szép pluszokban zártak az amerikai indexek.

Meredek irányváltás az amerikai tőzsdéken - Sikerül ma a kitörés?

A délelőtti órákban mínuszba fordultak a vezető európai részvényindexek és a nap hátralévő részében már nem is következett be számottevő hangulatjavulás, és Amerikában is esésben voltak a vezető részvényindexek, miután a befektetők egyre pesszimistábbak a technológiai szektor kilátásaival kapcsolatban az elbocsátási hullámok és a kedvezőtlen gyorsjelentéseket követően. Az európai átlaghoz viszonyítva alulteljesített a magyar tőzsde, legnagyobb mértékben az OTP részvényei estek. Az amerikai tőzsdéken a kereskedési nap elején meredek esés rajzolódott ki, de onnan visszahúzták a vezető részvényindexeket, végül a keddi záróértékük közelében fejezték be a szerdai kereskedést a benchmarkok.

Vegyes elmozdulások az amerikai tőzsdéken, kilenchavi csúcson az arany

Európában vegyesen zártak a vezető részvényindexek, és Amerikában is vegyes teljesítményt mutat a három vezető index az elmúlt napok emelkedését követően. Közben a dollár gyengülésével párhuzamosan a dollárban jegyzett arany ára kilenchavo csúcsra ért 1950 dollár közelében. Idehaza az MNB meglepő kötelező tartalékráta emelést jelentett be, amitől a forint jelentősen erősödött 7-8 havi csúcsra ért az euróval és a dollárral szemben, a magyar vezető részvényeknél viszont nem volt határozott irány.

Nagyot menetelt Amerika a hétvége előtt

Az elmúlt két nap esését követően visszatértek a vevők a tőzsdékre, Európában szép pluszban vannak a vezető részvényindexek, Amerikában azonban vegyes hangulatban indult a kereskedés. Nemzetközi szinten a mai napon nem várhatóak fontosabb gazdasági események, magyar szempontból azonban a Fitch esti felülvizsgálata lehet érdekes, hiszen reális lehet a félelem, hogy a stabil kilátásunkat negatívra rontja a hitelminősítő.

Mínuszban zárt Amerika

Az év eleji emelkedést követően alaposan elromlott a hangulat a tőzsdéken, Európa után Amerikában is mínuszban indul a kereskedés a tőzsdéken. Nagyobb piacmozgató esemény a mai napon nem várható, a befektetők azonban közelről figyelik a negyedik negyedéves gyorsjelentések alakulását.

A végére még jobban bedöntötték az amerikai tőzsdéket

Magyar idő szerint 14 óra 30 perckor publikálásra kerültek a termelői árindex legfrissebb, decemberi számai Amerikából, amely az inflációs nyomás további mérséklődéséről számoltak be, a kiskereskedelem és vendéglátás forgalmának visszaesése azonban a vártnál nagyobb volt decemberben. Az adatok publikálását követően lefordultak az amerikai tőzsdék, a rossz hangulatot pedig fokozták a Fed döntéshozóinak a kamatpályára vonatkozó nyilatkozatai. Az európai tőzsdék ehhez képest többnyire emelkedtek ma, a magyar tőzsde felülteljesítő volt.

Vegyesen zártak az amerikai indexek a gyorsjelentések után

Gazdasági adatok tekintetében Németországban megérkezett ma az idei első ZEW-index, ami alapján a német befektetői hangulat januárban erőteljes fellendülést mutatott, ez pedig az eredetileg vártnál enyhébb recesszióra utal a téli hónapokban. Emellett folytatódott a Davosban megrendezett Világgazdasági Fórum, amin a Nemzetközi Valutaalap ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, hogy bár 2023-ban még lassulni fog a világgazdaság növekedése, de 2024-ben már megindulhat a gyorsulás. Egyelőre nincs markáns elmozdulás az európai tőzsdéken, míg az amerikai kereskedés második felében vegyes kép alakult ki a részvénypiacokon a nagybankok felemás gyorsjelentései után, a Dow 1, az S&P 500 0,2 százalékos eséssel fejezte be a napot, míg a Nasdaq 0,1 százalékkal került feljebb.

Brutális rali jön a bitcoinnál? Van itt egy bökkenő

Mike McGlone, a Bloomberg vezető árupiaci stratégája szerint a bitcoin árfolyama a 2019-es helyzethez hasonlóan megtalálhatja rövidesen az "alját", ezt követően pedig brutális rali jöhet a kriptovalutánál. A stratéga szerint azonban érdemes lehet szárazon tartani a puskaport, van ugyanis egy jelentős különbség az akkori helyzethez képest.

Jó napja volt a magyar tőzsdének, felülteljesítő volt a BUX

Lassan indul be a hét a tőzsdéken, az amerikai piacok ugyanis a Martin Luther King Day miatt zárva tartanak. A világ többi részén viszont lesz kereskedés, bár az amerikai zárvatartás miatt visszafogott mozgásokra lehet számítani. Ázsiában eséssel indították a hetet a tőzsdék, Európában azonban óvatos emelkedés látszott, a magyar piac pedig felülteljesítő volt. Mindeközben az USA-ban folytatódik a gyorsjelentési szezon, emellett pedig a a davosi Világgazdasági Fórumra is figyelnek a befektetők, ahol szokás szerint a világgazdaság legfontosabb szereplői szólalnak fel politikusoktól cégvezetőkig.

Szépen zárták a hetet az amerikai tőzsdék

Többnyire kedvező hangulatban telt a kereskedés az európai tőzsdéken, Amerikában azonban kisebb mínuszban nyitottak a vezető részvényindexek. A mai napon is érkeztek fontos gazdasági események, a hazai piacok számára a legfontosabb a decemberi inflációs jelentés volt, amely a várt 25 százalék feletti értékkel szemben mindössze 24,5 százalékos áremelkedést mutatott. Külföldről pedig az amerikai Michigan-index került publikálásra, ami a vártnál nagyobb mértékű fogyasztói hangulatjavulásról számolt be. Emellett pedig a vállalati gyorsjelentési szezon is elkezdődött, elsőként a nagybankok jelentéseivel.

Megérkezett a hét legfontosabb adata, emelkedtek a hírre az amerikai tőzsdék

Az előző napok emelkedését követően az európai tőzsdéken kitart a jó hangulat, Amerikában mínuszban nyitottak a vezető részvényindexek, de fokozatosan javul a hangulat az inflációs adatok publikálását követően és pluszba fordultak az indexek. Az előzetes várakozásoknak megfelelően 6,5 százalékosra mérséklődött a fogyasztói árak emelkedése éves szinten az Egyesült Államokban. Kisebb pesszimizmusra adhat okot azonban, hogy a maginflációs nyomás valamelyest lassabban mérséklődik az átalános nyomáshoz viszonyítva, amely főként a volatilis energiaárak esésének tudható be.

Jó a hangulat a tőzsdéken a csütörtöki kulcsfontosságú adat előtt

Kifejezetten jó volt a hangulat szerdán a világ tőzsdéin, az európai és az amerikai börzéken is felfelé volt az irány, a befektetők fél szemmel már a csütörtökön megjelenő amerikai inflációs adatra figyeltek, és azt kezdték árazni, hogy az adat kedvező, vagyis a korábbi hónapokban látottnál alacsonyabb fogyasztói áremelkedésről szól majd, ami előrevetítheti azt, hogy az amerikai jegybank a korábban vártnál lazább monetáris politika mentén haladjon.

Megszólalt Jerome Powell, mutatjuk a tőzsdei reakciókat

A tegnapi emelkedést követően Európában kisebb mínuszban zártak a vezető részvényindexek, Amerikában azonban visszafogott emelkedt lehet látni. Gazdasági adatok szempontjából a mai nap nem ígérkezezz túlzottan eseménydúsnak, délután azonban megszólalt Jerome Powell amerikai jegybankelnök, aki kiemelte, hogy a jelenlegi inflációs környezetben az árstabilitás helyreállítása olyan intézkedéseket igényelhet, melyek rövid távon népszerűtlenek. Emellett Powell azt is elmondta, hogy kulcsfontosságú szerepet játszik az infláció ellen folytatott harcban a jegybank függetlensége, ezért igyekeznek kimaradni az olyan kérdésekből, mint például az éghajlatváltozás, még ha ez szembe is megy a nagy európai bankokkal, amelyek a zöld gazdaságra irányuló erőfeszítéseket beépítették politikai döntéshozatalukba.

Lefordultak az indexek Amerikában, vegyes lett a zárás

Az ázsiai tőzsdék emelkedéssel indították a hetet, miután Hongkongban és a Kínában a hétvégén újra karanténmentes közlekedés indult, ami a határokat közel három éven át gyakorlatilag zárva tartó zéró-Covid politika végét jelezte. Az európai piacokon a kezdeti bizonytalanság után határozott emelkedés alakult ki délutánra, míg az amerikai tőzsdéken szintén erősen indul a hét, de aztán a nap végéhez közeledve legörbülés történt és vegyes lett a zárás. Lesz mire figyelni a hét további részében, ugyanis az Egyesült Államokból csütörtökön jön a decemberi inflációs adat, emellett pedig beindul a gyorsjelentési szezon is, szokás szerint az amerikai nagybankok vezetésével.

Megcsonkították, felforgatták és lefelezték tavaly a tőzsdét - De még így is akadnak jó lehetőségek!

Hiába szakadtak be a tavalyi évben a tőzsdék a jegybankok sorozatos kamatemeléseinek és az egyre erősödő recessziós félelmeknek köszönhetően, egy ilyen baljós környezetben is akadnak örök optimisták, akik egy-egy vállalat részvényében meglátják a szárnyalás lehetőségét. Az ilyen megmondóemberek egyik leghíresebbike Jim Cramer, aki bár elismerte, hogy nehéz időszak vár ránk a tőzsdéken, ám nemrég előrukkolt néhány vállalattal, amelyek részvénye nagyot emlkedhet szerinte az előttünk álló évben. Persze azért fontos kihangsúlyozni, hogy nem feltétlenül kell készpénznek venni a sokak által kritizált műsorvezető ajánlásait, alábbi elemzésünkben azt a három vállalatot nézzük meg közelebbről, amikben mi is láttunk fantáziát.

Öt hete nem látott rali az amerikai tőzsdéken

Eséssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék azt követően, hogy a vártnál erősebb munkaerőpiaci adatok érkeztek, a rossz hangulat viszont látszólag nem gyűrűzik át a világ többi részére. Az ázsiai piacokon ma inkább csak vegyesek voltak a mozgások és kivárásra játszottak a befektetők, Európában azonban folytatódik az emelkedés, bár a mozgások visszafogottak. Több fontos gazdasági adat is érkezett ma, délelőtt az eurózóna decemberi inflációs adatát ismertük meg (ami jelentős pozitív meglepetést jelentett), délután pedig az Egyesült Államokból érkezett munkaerőpiaci adat, amire felpattantak a tőzsdék.

Fontos adat érkezett, estek az amerikai tőzsdék

Gazdasági adatok tekintetében ma a nemzetközi piacokról a német gyáripari megrendelések mellett megjöttek a vártnál jóval magasabban alakuló amerikai magánszektorbeli foglalkoztatási adatok, amik alapján elmondható, hogy a munkaerőpiac továbbra is rendkívül ellenálló a tengerentúlon - ez az adat arra enged következtetni, hogy a Fed valószínűleg továbbra is ki fog tudni tartani a meredek kamatemelési ütem mellett, ennek természetesen nem örülnek a befektetők. A tegnapi emelkedés után bizonytalan volt ma a hangulat az európai tőzsdéken, az USA-ban viszont eséssel zártak a tőzsdék.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra