Egyre jobban távolodik az EU és Kína, eltűnnek a befektetések

Egyre jobban távolodik az EU és Kína, eltűnnek a befektetések

A Kínai Európai Kereskedelmi Kamara jelentése szerint a kínai és a világgazdaság lassulása a legjelentősebb probléma, amely az európai cégeket Kínában érinti, megelőzve az Egyesült Államokkal kapcsolatos politikai feszültségeket. A kamara éves helyzetértékelő dokumentumából kiderült, hogy a Kínát a jövőbeni befektetések szempontjából a három legfontosabb célországnak tekintő európai vállalatok száma elérte a valaha mért legalacsonyabb értéket - számolt be a Reuters.

Hidegzuhany Németországból: nagyon lelassulhat a növekedés

Jelentősen rontotta a német gazdaság növekedésére adott előrejelzését a Német Ipari és Kereskedelmi Kamarák Országos Szövetsége (DIHK), csütörtökön bemutatott prognózisa szerint az Európai Unió legnagyobb gazdasága a korábban várt 1,7 százalék helyett 0,9 százalékkal bővülhet 2019-ben.

Az olasz kamara figyeli a magyar pályázatokat

Pályázatfigyelő programmal segíti a cégeket a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara - írja a vg.hu. Az új szolgáltatás a kamara jelzése szerint március közepétől lesz elérhető.

Ez a mai nap ábrája

Nem mindegy, hogy a német vállalatok és befektetők mit gondolnak Magyarországról és miként látják az üzleti környezet legfontosabb tényezőit. Ebből a szempontból közölt ma fontos ábrákat a német külkereskedelmi kamara régiós konjunktúrafelmérése. Ebből ugyanis képet kaphatunk arról, hogy a legfontosabb befektetőink mennyire elégedettek a magyarországi adóterheléssel, a hazai jogbiztonsággal, és például a gazdaságpolitika kiszámíthatóságával.

Ezen a listán előrébb lépett Magyarország! (2.)

Jobbnak látják a tágabb kelet-európai térség gazdasági kilátásait a németországi vállalatvezetők, ezen belül a visegrádi négyek körében átlagon felül javult a hangulat - legalábbis ez olvasható ki a német kamarák kilencedik alkalommal elkészített konjunktúrajelentéséből. A befektetési vonzerőt vizsgáló listán a 16-ból a kilencedik helyen végzett Magyarország.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.