Saját bőrükön érezhetik a környékbeliek a Liget projekt kedvező hatását

Saját bőrükön érezhetik a környékbeliek a Liget projekt kedvező hatását

A pandémia alatt, valamint a nehézségekkel átszőtt építőipari környezetben sem állhatott meg a Liget Budapest projekt fejlesztése, hamarosan két újabb, egészen egyedi formájú épületet adnak át: a Magyar Zene Háza, és a fordított kaput formáló Néprajzi Múzeum is jövő év elejére lesz látogatható a nagyközönség számára. A környék folyamatos átalakulása a befektetők mellett az iroda-, hotel-, és lakópark-fejlesztőket is odavonzotta, így számos új, értéknövelő beruházás kezdődött a közpark közelében. A projekt alakulásáról, az elmúlt időszak tapasztalatairól, valamint a Városliget környékének átalakulásáról kérdeztük Gyorgyevics Benedeket, a Városliget Zrt. vezérigazgatóját.

Karácsony Gergely kifakadt Orbán Viktor beszédére

Karácsony Gergely kifakadt Orbán Viktor beszédére

Karácsony Gergely hosszú posztban reagált Orbán Viktor mai beszédére, amiben Budapest főpolgármestere elsősorban azokra a kérdéskörökre fókuszált, amelyek a fővárost is érintik. Klímaügyben a mai Kormányinfón elhangzottakhoz képest ambiciózusabb programot várna Karácsony.

Mi lesz a budapesti Liget-projekttel? – Megszólalt az államtitkár

Mi lesz a budapesti Liget-projekttel? – Megszólalt az államtitkár

A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában (FKT) érdemes áttekinteni a Liget-projekt ügyét, ha Budapest új vezetésének bármi felvetése van - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár.

Nem távozunk a szalagátvágás után – A Liget jelene és jövője

Nem távozunk a szalagátvágás után – A Liget jelene és jövője

A főváros képe a következő 100 évre meghatározódik azokkal a fejlesztésekkel, amelyek most folyamatban vannak, ennek része a Liget projekt is, ami nemcsak az új, vagy felújított kulturális intézményeket, parkot öleli fel, hanem megváltoztatja a környék megítélését, a közlekedést, átalakíthatja a VI. és VII. kerület külső és a XIII., XIV. kerületek egyes részeinek az arculatát. Hogyan maradhat meg a Liget liget jellege, miközben a legújabb technológiák minden mozgásunkat követni fogják a parkban, vagy a múzeumokban? Milyen átalakítások várhatóak a közlekedésben? Hogyan segítheti a Ligetben való parkolást a Waze navigációs app használata? Vajon teljesen átalakul a környék szolgáltatási palettája és a tehetősebb turisták igényeire lesz szabva a kínálat? Ezekről beszélgettünk újfent Gyorgyevics Benedekkel, a Liget projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatójával.

Az interjú még az önkormányzati választások előtt készült, az utolsó kérdést azonban már a választást követően tettük fel.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagyon gyorsan terjed egy régi-új fertőzés Magyarországon - Ezt kell tenni, hogy megelőzzük a halálos bajt!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.