160 ezer palack champagne-t adnak el évente Magyarországon: folyamatosan nő a kereslet

160 ezer palack champagne-t adnak el évente Magyarországon: folyamatosan nő a kereslet

Éves szinten immár mintegy 160 ezer palack magas minőséget képviselő pezsgő és champagne érkezik Magyarországra a hivatalos adatok alapján, miközben a fogyasztói igény már ezt is jóval meghaladja. Különösen igaz ez az év végi periódusra, az ünnepek közeledtével a kereslet kiugróan magas. A hazai pezsgőkultúra további fejlődésével a fogyasztási adatok kiegyensúlyozottabbá válhatnak, hiszen a champagne nem csak ünnepek alkalmával fogyasztható. A Moët & Chandon hazai forgalmazója, a Fine Brands Company igazgatójával, Kacsóh Gáborral beszélgettük a champagne-ok magyarországi fogyasztói trendjeiről.

Idén újra a borturizmusban bízhatnak a hazai pincészetek

Idén újra a borturizmusban bízhatnak a hazai pincészetek

Nem csupán a koronavírus járvány lassú visszaszorulása, hanem a jobb árbevételi szerkezet iránti igény is arra ösztönzi a hazai borágazatot, hogy elérjék: a borturizmusban újra kiemelkedő év legyen az idei. A borhoz kapcsolódó vendéglátás és programkínálat egészen a pandémiáig ígéretesen növekedett, majd a járvány természeti katasztrófaként csapott le a kóstolókra, vacsorákra, koncertekre és dűlőtúrákra egyaránt épülő tevékenységre. A borturizmus mihamarabbi felfűtése ismét időszerűvé vált, amelyet csak még inkább indokol az, hogy a borászatok megnövekedett költségeit egyre kevésbé képesek fedezni a kiskereskedelmi értékesítések. A belföldi, sok esetben fiatal, illetve családos közönség figyelméért zajló versenyben a Szekszárdi borvidék most mobilapplikációval jelentkezett.

Bock József: „Ma is minden nap lemegyek a pincébe, kivétel nélkül”

Bock József: „Ma is minden nap lemegyek a pincébe, kivétel nélkül”

Negyven éve dolgozik pincészetében önállóan Magyarország egyik legismertebb és legsikeresebb borásza, Bock József, akinek tételeiről a kilencvenes évek elején még azt gyanították a külföldiek, hogy átcímkézett francia borokról van szó. Az idén 73 éves borász élete a borkészítés körül zajlik, a családi indíttatástól, a szabadidős borászkodástól kezdve egészen a jelenlegi wellness-hotelig és nemzetközi borértékesítésig. Úgy látja, a magyar borok érettebbek, mint a magyar piac, de a figyelemreméltó újvilági dömping ellen csak a minőséggel és az egyedi terroir-jelleggel tud versenyezni a hazai ágazat.

Villány: világelső lett a Jammertal 2015-ös Merlot-ja

Villány: világelső lett a Jammertal 2015-ös Merlot-ja

Grand Gold Medal Revelation Red Wine díjat nyert a Jammertal Borbirtok 2015-ös Cassiopeia Merlot-ja a Concours Mondial de Bruxelles 2021 bor-világversenyen, ezzel a pincészet feltette Villányt a vörösbor elit borrégióinak térképére – hangzott el a tétel ünnepélyes sajtóbemutatóján kedden Villányban. A bort kifejezetten exportpiacokra, elsősorban Kínába szánja a pincészet.

Erdésznek készült, ma az ország egyik leghíresebb borásza

Erdésznek készült, ma az ország egyik leghíresebb borásza

Nem fél a járatlan utat választani Gere Attila, ha úgy adódik, de alapelve évtizedek óta ugyanaz: mindent a bornak kell alárendelni. A hét szőlész-borász generáción átívelő tudásra építő villányi pincészet borainak immár harminc éve folyamatosan bérelt helyük van az ország legjobbjai között.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.