csapatépítő_greenfield hr
Gazdaság

Ez lehet a jó munkaerő megtartásának egyik kulcsa – Érdemes lépnie a cégeknek

Portfolio
Ahány munkavállaló, annyi reakció érkezhet a céges csapatépítéssel kapcsolatban. Van, aki lelkes, más gyűlöli, megint más pedig kötelességtudatból eltűri és átvészeli. Vezetőként épp ezért hatalmas a felelősség: egy olyan program, ami élményt nyújt, és eközben szakmailag hozzáadott értéke is van, ugyanis emeli a kollégák közti bizalmi kapcsolatot, rendezheti a munkahelyi konfliktusokat, segíti a kommunikációt, növeli az elkötelezettséget a cég felé, épp ezért pozitív hatással lehet a munkaerő-megtartásra. De mégis milyen a jó csapatépítő? Mire kell figyelni a szervezés közben? Milyen programok kellenek ahhoz, hogy egy csoportból csapat legyen? Többek között erre kerestük a választ.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A vállalati csapatépítő bizonyos dolgozók számára áldás, mások szerint viszont átok. Van, aki minden évben nagyon várja, hogy a munkahelyen kívül tölthessen el némi időt a munkatársaival, mások viszont ódzkodnak az egésztől.

Egy csapatépítésnek akkor van értelme, ha az önmagában olyan élményt ad a csapatnak, ami az utána következő hónapok nehézségeit vagy a munka okozta stresszt feledteti, túllendíti a csapatot ezen

– mondta a Portfolio-nak Szűts Ildikó, az Országos Humánmenedzsment Egyesület (OHE) elnöke, aki szerint a jó csapatépítő nem csak a szórakozásról, kötetlen beszélgetésről, iszogatásról szól, hanem van lehetőség átbeszélni a kollégákat érintő kérdéseket, közös célokat meghatározni. Szűts szerint egy jó csapatépítőnek munkaerő-megtartó hatása is lehet, hiszen segíti a munkatársak közötti kommunikációt, akár lehetőséget teremthet bizonyos munkahelyi konfliktusok megbeszélésére is, növelheti a teljesítményt és a munkahely iránti elkötelezettséget is. A szakember szerint azonban nagyon fontos, hogy a vezetők, HR-esek nagyon tudatosan készüljenek a programokkal.

"Mindenképpen kell egy külső facilitátor. Hogy ez egy tréner, egy coach vagy akár egy saját vezető kolléga, aki ebben profi, ez a cégtől függ. Érdemes a csapatépítő előtt felmérni, mit várnak a közös programtól a kollégák, egyáltalán milyen elfoglaltságra lennének nyitottak, így elkerülhetők a kényelmetlen szituációk" – javasolja Szűts Ildikó. Fontos ugyanis, hogy tényleg mindenki jól érezze magát, hogy az együttműködést és kommunikációt tudatosan fejlesszék.

Azt szoktam mondani, hogy ez egy áldozat a résztvevők részéről. A cég anyagiakat áldoz azért, hogy megteremtse a csapatépítés keretrendszerét, a munkavállaló pedig a saját szabadidejét áldozza fel. Ha ezt az egyensúlyt meg lehet teremteni és közös értékeket építeni, az jó

– jegyezte meg, hozzátéve, egyre több cég szervezi a csapatépítőt hotelekbe, ahol több programlehetőség is van. Viszont önmagában a korlátlan wellness, mint elfoglaltság, véleménye szerint nem elég.

Milyen programokat keresnek a cégek?

A Greenfield Hotel Golf & Spa rendszeresen ad helyt céges csapatépítőknek.

"Eddig átlagosan évente kb. 80 és 100 közötti rendezvény kerül megrendezésre, melyek között megtalálható a kis létszámú vezetői tréningektől a 250 fős konferenciákig minden a palettán" – írták megkeresésünkre, hozzátéve,

a csapatépítés esetén a cégek rendszerint kombinálják a szakmai programot a szálloda nyújtotta lehetőségekkel.

Tapasztalatuk szerint népszerű program a golf, egyrészt, mert kezdőknek és haladóknak egyaránt szóba jöhet, másrészt csoportosan is lehet játszani.

"Óriási előny önmagában is a szállodát körülölelő óriási zöldterület, ami nagyon sok lehetőséget kínál az outdoor programokhoz" – írták.

Egy csapatépítőn óhatatlanul előfordulhat, hogy néhány embernek nincs kedve valamelyik programhoz. A Greenfield megkeresésünkre közölte, ők ezzel ritkán találkoznak, tapasztalatuk szerint a jól megszervezett, összetett programokból ritkán akar kimaradni valaki.

"Azért ezekre a lehetőségekre is fel vagyunk készülve. Szállodánk SPA világa, a számtalan gyógy- és kényeztető kezelés széles palettája várja a vendégeket, de arra is van lehetőség, hogy a csapatépítő program levezetéseként részt vegyenek egy közös szaunaszeánszon is" – írta a hotel, hozzátéve, sok cég él az egyedi "soft all inclusive" ellátás lehetőségével, amely lehetővé teszi az esti órákban korlátlan alkoholos italfogyasztást, valamint egész nap ásványvíz, kávé, tea és gyümölcslé is fogyasztható a háromszori főétkezés mellett.

Ez az ellátásforma a szervezőknek is könnyedséget jelent az előre kiszámítható és tervezhető költségek miatt

– jegyzeték meg. Elárulták, hogy gyakoriak a cégek részéről az extrémebb kérések, náluk például volt már lovaspóló program is, de nagyon keresik a különböző lövészprogramok is. Ezen kívül volt már tutajépítés és evezős program is a szálloda mögötti kis tóban.

A Greenfield Hotel azt javasolja, hogy a tavaszi és őszi, vagyis a kiemelt konferencia időszak előtt a cégek már hónapokkal előbb foglalják le a szállást.

Ahhoz, hogy a céges rendezvény esetén ne kelljen kompromisszumot kötni az esetleges kapacitáshiány miatt, fontos, hogy a vezetők időben lépjenek

– jegyezték meg.

Címlapkép forrása: Getty Images

A cikk megjelenését a Greenfield Hotel Golf & Spa támogatta.

síelés
karácsony utca boltok tömeg
pif2020
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

síelés