Döntés született a bérekről a kecskeméti Mercedes-gyárban
Gazdaság

Döntés született a bérekről a kecskeméti Mercedes-gyárban

Portfolio
Több mint öt hónap és a szakszervezetekkel lefolytatott tizenöt tárgyalási forduló után egyoldalú bérfejlesztésről döntött a kecskeméti Mercedes-Benz gyár vezetősége. A csomag 2024. április 1-jétől 8 százalékos, 2025. április 1-jétől pedig további 5 százalékos alapbéremelés mellett további juttatási elemeket is tartalmaz, olvasható a vonatkozó közleményből.

Az MBMH, a Vasas Szakszervezeti Szövetség MBMH Vasas Alapszervezet és a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete korábbi bérmegállapodása alapján bevezették az eredményrészesedést a gyár minden aktív dolgozója számára, írja a közlemény - tavaly a vállalat 2022-es eredményei alapján minden munkavállalónak bruttó 870 ezer forintot fizettek ki, a 2023-as eredmények után idén ez az összeg bruttó 1 090 000 forintot tesz majd ki, amelyet a jövő héten kapnak meg a dolgozók.

A jelenlegi bértárgyalásokon 2023. októbere óta nem született megállapodás a tárgyalópartnerekkel, tizenöt tárgyalási forduló után a legutóbbi, 2024. március 26-i találkozó sem vezetett megállapodáshoz. A vezetőség ezt követően úgy döntött, hogy a 2024-es és 2025-ös évekre vonatkozóan egyoldalú bérfejlesztést hajt végre.

A vezetőség által elfogadott teljes csomag 2024. április 1-jétől 8 százalékos kollektív alapbéremelést, valamint 2025. április 1-jétől további 5 százalékos alapbéremelést tartalmaz valamennyi javadalmazási csoportban. Emellett, a teljes csomag részeként az ún. vakációs juttatás összegét 25%-kal megemelték. Ennek a juttatásnak a kifizetését július elején teljesíti a vállalat. A munkavállalók a csomag részeként a 2024-es és 2025-ös évben összesen 300 000 forint értékű ún. egyszeri kifizetésben részesülnek, két, egyenként 150 000 forintos lépcsőben. A csomag részeként az említett eredményrészesedés mellett változatlanul megmaradnak az egyéb kiegészítő juttatások is, mint például az év végi 13. havi fizetés.

Címlapkép forrása: Getty Images

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
gen z fest