Kimondták Washingtonban: van egy módja annak, hogy Ukrajna nyerje meg a háborút
Globál

Kimondták Washingtonban: van egy módja annak, hogy Ukrajna nyerje meg a háborút

Portfolio
Igencsak részletes elemzést közölt az amerikai Institute for the Study of War (ISW) arról, hogy Oroszországnak esélye sincs nyerni, ha a Nyugat teljes gazdasági és hadiipari kapacitását elkezdi felhasználni ahhoz, hogy Ukrajnát támogassa.

Az amerikai agytröszt elemzői úgy látják: Oroszország uralta le az információs színteret a világon, ezért gondolják egyre többen azt, hogy Ukrajna képtelen megnyerni a háborút. Az ISW főleg gazdasági mutatókra alapozva azt írja: ha a Nyugat elkezdi érdemben mozgósítani saját gazdasági és hadiipari kapacitásait, Oroszország stratégiai vereséget fog szenvedni.

Főleg arra hívják fel a figyelmet, hogy Amerika, Európa és a nyugatbarát ázsiai államok együttes GDP-je 63 billió dollár, ehhez képest az orosz GDP alig 1,9 billió dollár. Irán és Észak-Korea nem jelentenek gazdasági szempontból érdemi támogatást.

Az ISW szerint az Egyesült Államoknak egyrészt tudatosan kellene törekednie arra, hogy felvegye a harcot az orosz információs hadviseléssel, másrészt pedig jelentősen fokoznia kell Ukrajna támogatását. Minél többet késlekedik Washington, annál jobban felzárkózik Oroszország a fegyverkezési versenyben és annál kisebb lesz az esélye egy újabb háború elkerülésének.

Az ISW szerint a NATO-orosz eszkalációs kockázat csak nagyobb lesz, ha Oroszország nyer Ukrajnában.

Bár az elemzés nagyrészt az információs hadviselésről szól, a végén felsorolnak pár konkrét intézkedést, mellyel az Egyesült Államok szavatolni tudja, hogy az orosz haderő ne győzzön:

  1. Jelentősen növelni kell Ukrajna katonai támogatását, főleg azzal a céllal, hogy az ukrán haderőnek legyen ismét képessége támadóműveleteket folytatni.
  2. Támogatni kell az ukrán hadiipar fejlesztését és a nyugati hadiipar gyártóképességét is jelentősen növelni kell.
  3. Meg kell szüntetni a nyugati fegyverek használatára kirótt korlátozásokat, például azt, hogy nem lehet velük Oroszország területét támadni.
  4. Szankcionálni kell az olyan, nyugati országok szempontjából sem nélkülözhető vállalatokat, mint a Roszatom.
  5. A Nyugatnak tudatosan fókuszálnia kell arra, hogy azokat az ukrán képességeket támogassa, melyek harctéri aszimmetriákat használnak ki, például támogatni kell a drónképességet és a Fekete-tengeri hadiflotta elleni csapásmérő képességet.
  6. Tudatosan célba kell venni az orosz képességeket, érdekeket külföldön, például az Északi-sarkon, Afrikában.
  7. Washingtonnak mindent meg kell tennie azért, hogy Oroszország ne legyen képes erőt gyűjteni újabb támadásokhoz, illetve ne tudja manipulálni a nyugati közvéleményt.

Címlapkép forrása: Getty Images

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
orosz-ukran-haboru-tank-harckocsi-pancelos-T-72-gyakorlat-ukrajna-oroszorszag