Megváltoztatja lakásunk árát a digitális átalakulás?

2018. december 18. 08:00    
nyomtatás
 
Magyarországon már legalább 14, kimondottan a protech-hez köthető cég működik, ami a népesség arányában nézve valamivel több, mint Lengyelországban, de kevesebb mint fele a német, és harmada-negyede az osztrák vagy a skandináv országok számainak. Ezek között 9 B2B, 4 B2C és egy kereskedelmi ingatlanokkal foglalkozó cég található. Az biztos, hogy a technológia újraírja a szabályokat, új munkaköröket, új üzleti lehetőségeket, sőt új iparágakat teremt - hangzott el a Property investment Forum 2018 konferencia PropTech and Innovation Stage részlegén James Dearsley előadásában.


A proptech a helyi problémákra kínál globális megoldásokat. A proptech nem a változás, hanem annak tünete - a változás maga a digitális átalakulás - és nem a technológia, hanem egy gondolkodásmód - mondta el előadásában James Dearsley, Co-Founder, Unissu.

James Dearsley

Co-Founder

Unissu

James is recognised as one of the leading thought leaders on the future of the real estate market. His role as the Co-Founder of Unissu, the global leader of PropTech data, information and resources, means he has an unrivalled perspective... Tovább »A fizikai mellett a digitális infrastruktúra egyre fontosabbá válik, ami a jövőben az ingatlanok értékében is megmutatkozik. Az 5G hálózat az ingatlanpiacot is megváltoztathatja, a kérdés csak az, hogy melyik technológia mikor terjed el. A BigData már 2019-ben a mindennapjaink részévé válhat, az IoT, a 3D-nyomtatás, vagy a virtuális és a kiterjesztett valóság széleskörűbb alkalmazására 2020 előtt nem nagyon számíthatunk. A blockchain, a robotika és az okos energia ingatlanpiacon való elterjedése pedig 2021 környékén valósulhat meg, a legnagyobb hatása viszont az elterjedéstől függetlenül az okosenergiának, az IoT-nek, a BigData-nak és a 3D nyomtatásnak lesz - tette hozzá a szakértő.


Property Investment Forum 2018 - Proptech Stage
Property Investment Forum 2018 - Proptech Stage (galéria, 8 kép)

Noha a technológia hatalmas sebességgel fejlődik, az építőipar hatékonysága az elmúlt évtizedek során alig növekedett. Felmérések szerint az építőipar digitalizációja jelenleg 4 százalékon áll, de ez is főleg a BIM-et foglalja magában. A BauApp által vállalati megoldásokra fejlesztett mobilalkalmazások ezen tudnak változtatni. A megfelelő technológia alkalmazásával az építési időben akár 30 százalék, az építési költségekben pedig 15 százalékos megtakarítás érhető el - mondta el Tamás Tibor, a BauApp Kft. kereskedelmi igazgatója.

Tamás Tibor

kereskedelmi igazgató

BauApp Kft.

 Tovább »Egy karbantartót ma már egy fejtablet segítségével valós időben segíthetnek távmunkával abban az esetben, ha egy adott problémát saját maga nem tudna megoldani. Bár a technológia sok esetben drágának tűnik, a végső cél mégis a költségcsökkentés, a magasabb szolgáltatási színvonal, a fenntarthatóság és szabályozási környezetnek való megfelelés. A cégünk által fejlesztett TABlog is a hatékonyságot szolgálja, például egy irodaházi látogatóegyeztetésnél, de a virtuális és a kiterjesztett valóság során - például egy épület vizuális megjelenítése során - is a legújabb mobiltechnológiákat alkalmazzuk - mondta el Budaházy Szabolcs, az ARworks Kft.
ügyvezető igazgatója.


Budaházy Szabolcs

ügyvezető igazgató

ARworks Kft.

Egy rövid ELTE geológia szak próbálkozás után a KVIF-n végzett - majd a Coca Cola trainingmenedzsere, aztán a Raiffeisen Bank HR főosztályvezető-helyettese 5 évig , majd az Extreme Rendezvényügynökség vezetője volt... Tovább »Egy iroda költözése HR szempontból is rengeteg kockázatot rejt magában. Az érzelmi elköteleződés csökkenése mellett az új iroda elhelyezkedése és az abból adódó utazási idő megváltozása is rendkívül fontos a munkavállalók szempontjából. Mi, a költözés előtt ezeket a kockázatokat mérjük fel, bevonva abba a munkavállalókat. Olyan szempontokat vizsgálunk, mint az utazási idő változása, a szolgáltatások minősége, a munkaerőpiaci helyzet vagy akár az irodai dizájn pozitív és negatív hatásai a régi és az új irodánál - hívta fel a figyelmet dr. Berki J. János, a Futureal Nemzetközi Iroda-bérbeadási és Vagyongazdálkodási Igazgatója, és Lőrincz Orsolya, a Grow csoport Consulting üzletágvezetője.

dr. Berki J. János

Nemzetközi Iroda-bérbeadási és Vagyongazdálkodási Igazgató

Futureal

Berki J. János a Futureal Nemzetközi Iroda-bérbeadási és Vagyongazdálkodási Igazgatója, 2008 óta a Futureal munkatársa. Főbb projektjei a már elkészült Corvin Sétány projekt irodaházai és a csoport előkészületben... Tovább »Lőrincz Orsolya

Consulting üzletágvezető

Grow csoport

Orsolya szakmai élete a szervezetfejlesztés és a változásmenedzsment körül forog. Tanulmányait a Corvinus Egyetem vezetés és szervezés tanszékén végezte, ahol később a tanszék munkájában oktatóként is részt vett.... Tovább »A többek között szünetmentes áramellátással és akkumulátorokkal foglalkozó EXTOR Elektronikai Kft. Key account expert-je, Fellner Gábor előadásában elmondta, hogy cégük fő profilja a váltakozó- és egyenáramú szünetmentes áramellátás, melyre komplett megoldásokat nyújtanak. A cég az értékesítés és szerviztevékenység terén a németországi AEG Power Solutions GmbH kizárólagos magyarországi partnere. A tervezői adatszolgáltatástól, műszaki szaktanácsadástól kezdve az értékesítési és logisztikai folyamatok megszervezésén át, a berendezések telepítésén keresztül átfogó szolgáltatást nyújtanak a megrendelőknek.

Fellner Gábor

Key account expert

EXTOR Elektronikai Kft.

 Tovább »A proptech a közlekedésben, azon belül is az elektromos autózásban is egyre jobban megjelenik, például a digitális parkolás és az e-mobilitás terén. Az agglomerációból naponta 275 ezer autó érkezik Budapestre, így az élhető városokhoz a parkolóhelyek megtalálása, vagy azok megosztása a hatékonyság növelése érdekében is kulcsfontosságú - mondta el Somogyi Zsolt, a Parkl Digital Technologies Kft. ügyvezetője, aki hozzátette, hogy a Parkl összeköti a kihasználatlan parkolóhelyeket az azt kereső autósokkal, megspórolva a felesleges körözéssel töltött időt és üzemanyagot. Az okosparkolás koncepciójának kidolgozása és megvalósítása után, a cég most az e-mobilitás kihívásaira is keresi a megoldásokat.

Somogyi Zsolt

ügyvezető

Parkl Digital Technologies Kft.

Fiatal korától érdeklik a számítógépes hálózatok és digitális megoldások. Számos informatikai és technológiai projekt megvalósítója, aki a tervezéstől, ha kell, a szerelésig átlátja a részleteket. Mindig van... Tovább »

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

hirdetés
Állásajánlatok
Rendezvényszervező
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium