Prémium

Csúcsidény az autókölcsönzésben - egyre nő az igény a prémium modellek iránt (x)

Portfolio
Magyarországon a bérautós csúcsidőszak mindig a nyár, a forgalom pedig a nagy rendezvények, például a Forma-1 idején tetőzik. Lengyel Zsolttal, a Magyarországon 50 éve működő Avis Autókölcsönző magyar franchise-partnerének ügyvezetőjével többek között arról beszélgettünk, mely modellek a legkeresettebbek és mekkora az érdeklődés az elektromos autók iránt, de azt is elárulta, idén hány autót terveznek vásárolni és hányat értékesítettek.
Az autókölcsönzői piacon közismert, hogy a Magyarországon immár 50 éve működő Avis rendszeresen vesz fel olyan rétegmodelleket a flottájába, amelyek exkluzívnak számítanak, azaz kevés ember engedhetné meg magának, hogy megvásárolja őket.

Áprilisban a Portfolio is kipróbálta az Avis flotta legújabb darabját, az Audi Q8-at, tavaly pedig a Jaguar E-Pace modelljét, de teszteltük már az autókölcsönző Mercedes C200-as kabrióját is.

Lengyel Zsolt, az Auto ReFAIRent Kft., vagyis az Avis magyarországi franchise-partnerének ügyvezetője. a Portfolio-nak elmondta, az Avis továbbra is törekszik a prémium bérautós szolgáltatásra világszerte, így Magyarországon is. Tapasztalata szerint Magyarországon is egyre többen vannak az autóbérlésben már tapasztalt magánszemélyek és vállalatok, akik a megfelelő gépjármű mellett a magasabb ár-érték arányú szolgáltatást keresik.

Csúcsidény az autókölcsönzésben - egyre nő az igény a prémium modellek iránt
Lengyel Zsolt az Avis magyarországi ügyvezetőjeként a magas színvonalú szolgáltatáson alapuló üzleti modell megvalósítását tűzte ki célul.

A csúcsidény egyértelműen a nyár

Magyarországon a bérautós csúcsidőszak mindig a nyár, azon belül is a Forma 1-gyel tetőzik. Tekintve, hogy ez az időszak nem zárult még le, nem lehet még mérleget vonni az idei szezonról, de időarányosan enyhe növekedésben vagyunk a tavalyi év azonos időszakához képest, már ami a forgalmat illeti

- árulta el Lengyel Zsolt. Annak, hogy nyáron jelentősen megnő a forgalom az oka az idegenforgalom-növekedése, a nagy nyári rendezvények rengeteg turistát vonzzanak.

A repülővel érkezők nagy része bérelt autóval folytatja az útját. Fontos azonban kiemelni, hogy itt a forgalomról beszélünk, mert ez nem feltétlenül jelent ugyanilyen mértékű eredménynövekedést. Nagyobb forgalom nagyobb költségekkel is jár, elsősorban az emberi erőforrás és a flotta üzemeltetése terén, nem beszélve a gépjárműpark időről időre történő cseréjéről, ami legalább annyira meghatározó eleme a cég profitabilitásának. Ahogy a bérautós berkekben mondani szoktuk, akkor tudjuk egy autóról megmondani, mennyit termelt a cégnek, amikor eladjuk azt, hiszen akkor derül ki az érintett gépjármű teljes üzemeltetési költsége

- mondta Lengyel Zsolt, aki arról is beszélt, hogy a legkiemelkedőbb időszak a Forma-1, ekkor a legmagasabb a flottájuk kihasználtsága.

Tekintve, hogy az egyik fő partnere, illetve kiszolgálója vagyunk a Forma-1 menedzsment csapatának, valamint számos F1 istállónak is, ilyenkor a legnagyobb a nyomás mind a kollégákon, mind pedig az autóparkunkon, hiszen a már hagyományosan sok autót bérlő F1 stáb mellett a magánszektorból is ilyenkor a legnagyobb az igény bérautóra

- jegyezte meg, hozzátéve, ebben az időszakban kiemelten figyelniük kell a foglalási rendszerük beállításaira.

"Ahogy a mi flottánk is telítődik, úgy más bérautós cégek sem rendelkeznek ilyenkor sok szabad autóval, tehát a viszontbérlés lehetősége sem megoldás a foglalások esetleges túlcsordulása esetén, az elégedetlen ügyfél pedig nálunk elfogadhatatlan kategória. Éppen ezért javaslom minden kedves ügyfelünknek, hogy ne csak a belépőjegyet, de a kívánt gépjárművet is foglalják le jó előre, mert az utolsó pillanatokban már nemigen lehet autóhoz jutni a legtöbb kategóriában" - tudtuk meg az ügyvezetőtől.

Csúcsidény az autókölcsönzésben - egyre nő az igény a prémium modellek iránt

Elárulta, a gépjárművek többségét 5 hónapig tartják meg. Azok, akik csupán néhány napra szeretnének autót bérelni, egyértelműen az ár-érték arányt nézik, de azért akadnak már olyan bérlők is, akik a megszokott, prémium életérzést keresik. Épp ezért a legkeresettebb modellek továbbra is a két szélsőséges kategóriába tartoznak: a legkisebb modellek és a prémium kategóriás autók.

Jellegéből fakadóan a tartós bérlők esetében már inkább hasonlít a kereslet az újautó értékesítéshez, itt előtérbe kerülnek a középkategóriás márkák és modellek. Az elektromos autók bérleti díja relatíve magas, hiszen hasonló méretű gépkocsit jóval olcsóbban lehet bérelni, ha belsőégésű motorral van szerelve, így erre a kategóriára kisebb az igény, éppen ezért mi is csak néhány darabot tartunk a flottánkban

- árulta el. A flottájuk forgási sebessége miatt a kisebb flottaméret ellenére is éves szinten közel 1 000 új gépjárművet állítanak be a flottába, és nagyjából ennyit is vonnak ki belőle.

Lengyel Zsolt lassan egy éve tölti be az Avis Hungary (AUTO ReFAIRent Autókölcsönző és Szolgáltató Kft.) cégvezetői posztját. Azt mondta, célja, hogy tovább erősítse a cég pozícióját a prémium szolgáltatók között.

"Ez nem azt jelenti, hogy csak drága, prémium kategóriás autókat kínálunk a piacon, hanem hogy minden szegmensben a megszokottnál magasabb színvonalú szolgáltatást nyújtsunk ügyfeleinknek, függetlenül attól, milyen autót bérelnek tőlünk. Ehhez kollégáinkat folyamatosan képezzük, autóparkunkat pedig újszerű állapotban tartjuk" - mondta Lengyel Zsolt.

(x)
RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

MNB Intézet

A kerékpározás árnyoldala

Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni. A kerékpárok használata, terjesztése kevéssé szabályozott, illetve az iparág sem mozdul

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13