1,5 milliárd dollárt költ ESG-szolgáltatásainak fejlesztésére a KPMG
Üzlet

1,5 milliárd dollárt költ ESG-szolgáltatásainak fejlesztésére a KPMG

Portfolio
A folyamatban lévő több milliárd dolláros programja részeként a KPMG a következő 3 évben globálisan 1,5 milliárd dollárt fektet be ESG-stratégiája megvalósításába - tájékoztatta a KPMG Magyarország a Portfolio-t. A program célja, hogy a társaság és tagvállalatai a lehető leghatékonyabban támogathassák ügyfeleik fenntarthatósági törekvéseit.

A stratégia 5 kiemelt területre fókuszál:

Innovatív megoldások: A legfontosabb ezek közül az új megoldások fejlesztése és a már létező megoldások továbbfejlesztése. Ezt a feladatot a világszerte felállított 5 új dekarbonizációs és ESG tanácsadási központ végzi, ezek közül három – amerikai, ázsiai és európai székhellyel – közvetlen hozzáférést biztosít az ügyfeleknek az új megoldásokhoz.

A fejlesztés kiemelt területe a KPMG Climate IQ nevű digitális eszköze, amely segíti az ügyfeleket a klímaváltozás okozta kockázatok és lehetőségek azonosításában. A társaság a tanácsadás mellett az ESG-szempontú könyvvizsgálati szolgáltatáskat is specifikus technológiai megoldásokkal támogatja.

Saját készségek és képességek: A tagvállalatoknál világszerte 227 ezer fő dolgozik. Ők valamennyien igénybe vehetik a KPMG ESG-képzéseit, hogy a könyvvizsgálat és a tanácsadás minden területét átjárja a fenntarthatóságot támogató szemlélet. A képzési programot a cég a Cambridge-i Egyetem Judge Üzleti Iskolájával (University of Cambridge Judge Business School) és a New York-i Egyetem Stern Üzleti Iskolájának vezetőképző programjával (New York University -NYU- Stern School of Business Executive Education Program) szoros együttműködésben alakítja ki és valósítja meg.

Fejlődő országok támogatása: A másfél milliárdos program keretében a társaság Emerging Markets Accelerators néven külön programot indít a kelet-mediterrán térség, Afrika, az ázsiai csendes-óceáni térség és Latin-Amerika fejlődő országai számára.

Partnerségek és együttműködések: A stratégia részeként a tanácsadócég együttműködik olyan nemzetközi szervezetekkel is, mint az UNESCO, az Enactus és a Global Reporting Initiative. Már élő partneri kapcsolatain – Google Cloud, Microsoft, ServiceNow – keresztül olyan közös megoldásokat fejlesztenek, amelyekkel ügyfelei adatalapú döntéshozatalra támaszkodhatnak ESG-stratégiájuk kialakítása és implementálása során.

Társadalmi jelenlét: Kampányt is indítanak „A fenntartható jövő hangjai” címmel. Ebben platformot kínálnak már ismert és új gondolkodók szemléletének népszerűsítésére, nyilvánosságot teremtve ezzel olyan kritikus problémák megvitatásának, mint a klímaváltozás, vagy a nemek közötti- és a faji egyenlőség.

A közlemény idézi Rakó Ágnest, a magyarországi KPMG ESG témákért felelős partnerét, aki szerint hazánkban is aktívan részt vesznek ebben a folyamatban, segítve a hazai vállalatokat is ESG céljaik lefektetésében és elérésében.

Címlapkép: KPMG

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

MNB Intézet

A kerékpározás árnyoldala

Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni. A kerékpárok használata, terjesztése kevéssé szabályozott, illetve az iparág sem mozdul

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
waberers