Vizsgálódnak a Teslánál a hatóságok, veszélyes az Autopilot?
Üzlet

Vizsgálódnak a Teslánál a hatóságok, veszélyes az Autopilot?

Portfolio
Az amerikai Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal vizsgálatot indított a Tesla decemberben bejelentett, több mint 2 millió járművének visszahívása után, hogy felmérje az Autopilot rendszer frissítéseinek hatékonyságát és biztonságosságát, figyelembe véve a korábbi baleseteket.

Az amerikai Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal (NHTSA) bejelentette, hogy vizsgálatot indít a Tesla által decemberben bejelentett több mint 2 millió járműre vonatkozó visszahívás hatékonyságának felmérése érdekében.

A vizsgálat célja annak megállapítása, hogy az új Autopilot frissítések telepítése elegendő-e a járművek biztonságának javításához.

A hivatal korábban aggódott a szoftverfrissítés utáni balesetek és az előzetes tesztelések eredményei miatt. A Tesla válasza szerint a frissítés lehetőséget ad a tulajdonosoknak, hogy döntsenek az Autopilot bekapcsolásáról és könnyedén ki is kapcsolhassák azt. Azonban az NHTSA szerint a Tesla által kiadott szoftverfrissítések nem kezelnek megfelelően egyes biztonsági kockázatokat.

Az NHTSA már lezárt egy közel hároméves vizsgálatot az Autopilot rendszerrel kapcsolatban, amelynek során arra a következtetésre jutott, hogy a Tesla rendszere nem volt megfelelően kialakítva, ami biztonsági hiányosságokhoz vezetett.

A mostani vizsgálat az Egyesült Államokban 2012 és 2024 között gyártott Model Y, X, S, 3 és Cybertruck modelleket érinti. A Tesla elismerte, hogy az Autopilot szoftveres ellenőrzései nem feltétlenül akadályozzák meg a vezetők visszaéléseit, ami növelheti a balesetek kockázatát.

Az NHTSA korábban legalább 13 halálos kimenetelű balesetet és több súlyos sérülést okozó eseményt azonosított, amelyek során a rendszerrel való visszaélés játszott szerepet. Az ügynökség aggodalmát fejezte ki ki az Autopilot névvel kapcsolatban is, mivel ez túlzott bizalmat kelthet az automatizálási képességekben. A Tesla Autopilot célja továbbra is az autók sávtartása, és segítség nyújtása sávváltásnál autópályán, de ez nem teszi őket teljesen önvezetővé.

tesla0426111

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Shutterstock

Kiszámoló

Raiffeisen Gold 2.0 vége?

Írtam nemrég, hogy kijött az új prémium csomag a Raiffeisentől és hát sokkal rosszabb lett. Nem csak az elvárt bejövő utalás lett lényegesen több, de az utalások ingyenessége is limitált l

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Bármikor beleroppanhat Oroszország a háborúba, ha a Nyugat enged a riválisának

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
nő tőzsde