Aligátor indikátor

2012. január 13. 10:00    
nyomtatás
 
Az aligátor egy rafinált állat, aki hatékonyan ragadja el az áldozatát, miképpen a Bill Williams indikátor is vadászik a profitra. Következő cikkünkben azt tekintjük át, hogy hogyan jelzi ez az erős indikátor a beszálló pontokat.
Aligátor indikátor

 1 2 következő oldal  >

Az Aligátor Bill Williams indikátor egy olyan mozgóátlagokra épülő kombinált indikátor, melyet a trend kimutatására, valamint vételi és eladási pozíciók meghatározására használnak.

Az indikátor felépítése
Az indikátor három mozgóátlagból áll össze, melyeket különböző színekkel jelöltünk az alábbi grafikonon:
A zöld színnel jelölt indikátor (Az aligátor ajka) 5-ös periódusú simított mozgóátlag, 3 nappal a jövőbe előre mutatóan.
A piros színnel jelölt vonal a (az aligátor foga) 8-as periódusú simított mozgóátlag, 5 gyertyával a jövőbe mutatva.
A kék színnel jelzett vonal (az aligátor állkapcsa) 13-as periódusú simított mozgóátlag, 8 gyertyával előremutatva.

Az indikátor jelzései
Az indikátor három vonalának egymáshoz viszonyított helyzete ad információt a trend erősségéről. Minél jobban eltávolodnak egymástól, annál erősebb a piacon uralkodó trend. Amikor az indikátor vonalai összeszűkülnek (az aligátor alszik), lecsökkennek az ármozgások. Minél tovább szűkül össze az indikátor, annál hevesebb ármozgásokra számíthatunk a jövőben piacon. Ilyenkor, amerre az "aligátor" szétnyitja a száját, abban az irányban érdemes pozíciót felvennünk. Amikor az aligátor jóllakott és vidám (az indikátor vonalai igen szélesre nyíltak), ismét aludni tér (összeszűkülnek a vonalak).

Kereskedési jelzések
Vételi jelzést kapunk az indikátortól, amikor a három vonal keresztezi egymást, majd a zöld maga alá utasítja a másik két vonalat. Minél jobban szétnyílik ilyenkor az aligátor szája, annál erősebb az emelkedő trend. A pozíciónkat akkor zárjuk, amikor a zöld vonal a másik két vonal alá süllyed.

Aligátor indikátor
Klikk a képre!
Eladási jelzést kapunk az indikátortól, amikor a három vonal úgy keresztezi egymást, úgy, hogy a zöld vonal a másik két vonal alá bukik. Minél jobban szétnyílik az aligátor szája, annál erősebb az eső trend. A pozíciót zárjuk, amikor a zöld vonal alulról felfelé keresztezi a többit.

Aligátor indikátor
Klikk a képre!


Hullámok meghatározása
Az indikátor nem csak a trend irányának, valamint vételi és eladási pozíciók azonosítására használható, hanem az Elliott szerinti hullámok természetének meghatározására is. Amikor az árak az "aligátor száján kívül", tehát az indikátoron kívül kereskednek, akkor impulzus hullámokat figyelhetünk meg. Amikor a gyertyák az aligátor szájában maradnak, korrektív hullámok formálódnak.

Aligátor indikátor
Klikk a képre!

Ez a cikk folytatódik:

1. Aligátor indikátor
2. Gator oszcillátor
 1 2 következő oldal  >

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Befektetési tanácsadó
Rendezvényszervező
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium