Olyat tettek a demokraták Ukrajna érdekében, amire évtizedek óta nem volt példa
Globál

Olyat tettek a demokraták Ukrajna érdekében, amire évtizedek óta nem volt példa

Portfolio
A Kongresszus házszabályi bizottsága átengedte azt a négy részre bontott segélycsomagot, amely biztosítaná Ukrajna, Izrael és a csendes-óceáni régió amerikai szövetségeseinek támogatását. Mivel a tervezetet ellenzi a republikánusok trumpista szárnya, elsősorban az Ukrajnának juttatandó 61 milliárd dollár miatt, Mike Johnson házelnöknek a bizottság demokrata tagjaira volt szüksége, hogy a három radikális republikánus ne akadályozza meg annak túlélését. Hasonlóra évtizedek óta nem lehetett példa, ami jelzi, mekkora a széthúzás a republikánus képviselők között.

Az Axios beszámolója szerint az amerikai képviselőház házszabályi bizottságának négy demokrata képviselője a testület öt republikánus tagjával együtt megszavazta, hogy a héten bemutatott négy törvényjavaslatból álló segélycsomagot szavazásra bocsássák.

A demokraták szokásjoggal bontó átállása elengedhetetlen volt a javaslat túléléséhez,

mivel a testület három keményvonalas, jobboldali populista képviselője (Thomas Massie, Ralph Norman és Chip Roy) a javaslatok blokkolása mellett voksolt. Thomas Massie a héten csatlakozott is kollégája, Marjorie Taylor Greene indítványához, amely elmozdítaná Mike Johnson republikánus házelnököt, aki szerintük

Bident és a demokratákat támogatja, és nem harcol a repubikánusok programjáért.

A házszabályi szavazások hagyományosan a pártbéli hovatartozás mentén szoktak zajlani. A lépés jól példázza, hogy a republikánus házelnöknek,

Mike Johnsonnak mennyire a demokratákra kell támaszkodnia a segélycsomag elfogadása érdekében

a pártja szűk alsóházi többsége és megosztottsága miatt. A mostani bizottsági szavazás után pénteken a képviselőháznak is el kell fogadnia a javaslatról szóló vitát meghatározó "szabályt." A demokraták várhatóan ezen is igennel fognak szavazni, hogy a republikánusok radikális trumpista szárnya ne tudja megtorpedózni azt.

A segélycsomag Izraelnek 26 milliárd dollárnyi támogatást biztosítana, az Ukrajnának szánt közel 61 milliárdos összegből 9 milliárdot pedig elengedhető kölcsönként adna át, továbbá egy kormányzati Ukrajna-stratégia elkészítését is előírná. Emellett több mint 8 milliárd dollárt nyújtana a csendes-óceáni szövetségesek, köztük Tajvan megsegítésére és Kína elrettentésére. A pakk negyedik része tartalmazza a TikTok betiltását, a lefoglalt oroszországi vagyon segélykifizetésre történő felhasználását és egyéb Oroszországgal, Kínával és Iránnal szembeni szankciókat.

A segélycsomaghoz vezető útról és a pártpolitikai vitákról itt írtunk bővebben.

Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A náci Németország példája kísérti Európát - Ukrajna messze van a vereségtől

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
grúz parlament