FONTOS Az Nvidia a legnagyobb! Megelőzte a Microsoftot is
Új befektetőket keres a Revolut, 10 milliárd dollárnál is többet érhet a challenger bank
Bank

Új befektetőket keres a Revolut, 10 milliárd dollárnál is többet érhet a challenger bank

Portfolio
A Revolut egy új forrásbevonási kört tervez idén valamikor nyár után, amely során 10 milliárd dollár fölé kúszhat a challenger bank értékeltsége – írja a Sky News.
A challenger bankok és az inkumbens piaci szereplők csatájával is kiemelten foglalkozunk június 3-ai Financial and Corporate IT konferenciánkon. Regisztráció itt!

A Revolut legújabb befektetési körének megszervezésével az FT Partners nevű fintech-fókuszú befektetési bankot bízzák meg a tulajdonosok. Az alapító-tulajdonos Nik Toronskyt eddig is a fiatal fintech-milliárdosok között tartották számon, a forrásbevonási körrel bebetonozhatja helyét az alapító ezen a képzeletbeli listán. A Sky értesülése szerint ugyanis a Revolutot

a forrásbevonási körben 10-15 milliárd dollárra értékelhetik a befektetők.

Még a várható értékelés alsó sávjában is multimilliárdossá válhat (dollárban) Nik Toronsky a forrásbevonási kör végén. A Revolut jelenleg 35 országban van jelen, köztük Magyarországon is elérhető, és mintegy 15 millió ügyféllel rendelkeznek. A társaság a brit banki licenc megszerzését is megcélozta.

A Revolutot a legutóbbi nagyobb, 500 millió dolláros forrásbevonási körében, 14 hónappal ezelőtt 5,5 milliárd dollárra értékelték a befektetők. A társaság kötvénykibocsátással 1 milliárd dollárt vont volna be, ám ez a terv végül nem valósult meg. Az ügyet jól ismerő források szerint a Revolut most nem szorul különösebben feltőkésítésre, és ebben a körben 250 millió dolláros forrásbevonásra készülnek.

Eddig összesen 13 befektetési körön van túl a társaság, és összesen 905,5 millió dollárt vontak be a Crunchbase adatbázisa szerint.

A challenger bankok és az inkumbens piaci szereplők csatájával is kiemelten foglalkozunk június 3-ai Financial and Corporate IT konferenciánkon. Regisztráció itt!
RSM Blog

NIS2 és a kockázatkezelés

A kiberbiztonság kérdése kiemelkedő jelentőséggel bír a digitális kor új kihívásai között. Az Európai Unió NIS2 irányelve egy olyan szabályozási keretet hoz létre, amely az információb

Holdblog

A Föld legnagyobb részvénytársasága

Kevés olyan közvetlen biológiai jellemzőt találunk, ami kiemelne minket a többi faj közül, leginkább fejlett kommunikációs képességeink tesznek minket azzá, amik vagyunk. Lehet minket, embere

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Könyvelő

Könyvelő
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Ez is érdekelhet
otp