A forgalomcsökkentés hozhat fordulatot a belváros élhetőségében?

A forgalomcsökkentés hozhat fordulatot a belváros élhetőségében?

A fővárosban közlekedő gépjárművek száma folyamatosan emelkedik és az ezzel együtt járó lég- és zajszennyezés, forgalomnövekedés, parkolásra használt közterületek bővülése jelentősen rontják a budapesti lakosok életminőségét. A parkolási lehetőségek csökkentése és a tágabb értelemben vett forgalomcsillapítás ezen a helyzeten változtathatna és áttételesen ugyan, de az ingatlanpiacon is éreztethetné jótékony hatását. Január elsejétől a VII. kerületben is elindul az átmenő gépjárműforgalom csökkentését célzó kizárólagos lakossági parkolás, ennek kapcsán az OTP Ingatlanpont az autózás visszaszorításának lehetséges hatásait vizsgálja a korábbi évek példáin keresztül.

Tényleg bulinegyed lesz a Margit körútból? - A legfontosabb kérdések Buda új

Tényleg bulinegyed lesz a Margit körútból? - A legfontosabb kérdések Buda új "kultúr-főútjáról"

Nem. A tervek szerint nem lesz bulinegyed, de kanyarodjunk vissza az elejére. Nemrég söpört végig a hír a sajtóban, hogy a régóta dédelgetett koncepció, miszerint a Margit körút a dél-budai Bartók Béla út mintájára megújuljon, érdemi lökést kapott és komoly tervezés és előkészítés indult meg a koncepció sikeréért. A program sikeressége millió apró tényezőn múlhat és múlik majd, kezdve a pénzügyi feltételeken és megtérüléseken, a bérleti konstrukciókon keresztül az egységes branden, marketingen át, az élhetőséget és a funkcionalitást szabályozó és segítő fizikai és jogi környezetig, stb., stb., hosszasan sorolhatnánk. A vágy és a koncepció adott, az elengedhetetlen politikai akart és támogatás szilárdnak látszik, most már csak a (jogi, pénzügyi, infrastrukturális, élhetőségi) körülményeket és azt az extrát kell beletenni, amitől fogalommá és önműködő városi/budai entitássá válhat a "Negyed". A koncepció részleteire vonatkozó kérdéseinkre Ongjerth Dániel, a Margit-negyed Döntéselőkészítő és Tanácsadó Testület tagja adta meg a jelen fázisban és körülmények között lehetséges válaszokat. A villáminterjúból az is kiderül, hogyha befektetői szempontból érdeklődnénk a Margit-negyed fellángolása után, akkor hol érdemes majd keresgélni.

Bulinegyedből kulturális negyed? - Erzsébetváros önkormányzata és a vendéglátóhelyek csatája

Bulinegyedből kulturális negyed? - Erzsébetváros önkormányzata és a vendéglátóhelyek csatája

Múlt héten fogadták el a VII. kerületi csendrendeletet, azóta a különböző oldalak, nézőpontok folyamatos egymásnak feszülése kezdődött el. A lakók örülnek, a vendéglátósok egy része őrjönk, más csalódott, megint mások kiegyeznek az új szabályozással. A befektetők, vagy aki a lakások hasznosításával foglalkozott ezen a környéken vélhetően aggódik, hogy ezek után is ugyanolyan forgalma lesz-e. Az index.hu egy beszélgetében kérdezte meg Niedermüller Pétert, a VII. kerület polgármesterét, valamint Zsendovits Ábelt, a Szimpla alapítóját. A polgármester egy nagy bejelentést tett Belső-Erzsébetvárosban pár héten belül jövő forgalomkorlátozásról is.

Megszólalt a VII. kerület polgármestere: elsőrendű feladat, hogy ne legyen többé bulinegyed

Megszólalt a VII. kerület polgármestere: elsőrendű feladat, hogy ne legyen többé bulinegyed

Múlt héten számoltunk be róla, hogy nem sokkal a szórakozóhelyek újranyitását követően egyik napról a másikra a hetedik kerületi önkormányzat elfogadta azt a csendrendeletet, amit még év elején dolgoztak ki a bulinegyedben lévő állapotok rendezésére. Ez alapján minden vendéglátóhelynek és boltnak be kell zárnia éjfélkor, amennyiben nem felel meg a megadott, - főleg a kisebb vendéglátóegységeknek nehezebben teljesíthető - kritériumoknak. Most a kerület polgármestere, Niedermüller Péter a Józsefváros Újság kérdéseire válaszolva elmondta, hogy mit szeretnének elérni a szigorú szabályozásokkal.

A vírus után az önkormányzat is egy hatalmas gyomrost adott a bulinegyednek

A vírus után az önkormányzat is egy hatalmas gyomrost adott a bulinegyednek

Tegnap csendben elfogadta minden idők legszigorúbb csendrendeletét a hetedik kerület közgyűlése a bulinegyedben. Ennek értelmében, a meghatározott területen kívül eső VII. kerületi üzletek és vendéglátóhelyek nem lehetnek nyitva éjfél és reggel 6 óra között. De azok is csak külön engedéllyel.

Bulinegyed és az éjféli záróra - Mikor jön a szigorítás?

Bulinegyed és az éjféli záróra - Mikor jön a szigorítás?

Még nem tisztázott, hogy pontosan mikortól, milyen formában és mely kritériumoknak kell megfelelniük a belső-erzsébetvárosi szórakozóhelyeknek, ha nyitva szeretnének tartani éjfél után is. Bár az elmúlt időszakban egyre több információ derült ki a bulinegyedre vonatkozó kritériumról, a részletes szabályozás még várat magára. Megkérdeztük a kerületi önkormányzatot a hiányzó információkról.

A bulinegyed új szabályai: ilyen javaslatok születtek

A bulinegyed új szabályai: ilyen javaslatok születtek

Egy hét múlva elkészül a Belső-Erzsébetváros szórakozóhelyeinek nyitva tartását szabályozó kritériumrendszer, az új rendelet egyik főszabálya az éjféli záróra lesz. De számos más javaslattal is előállt a kritériumrendszert kialakító munkacsoport, melyek egy része a végső leiratban is szerepelhet- írja a Népszava.

NAV: még mindig sokszor trükköznek az alkohollal a bulinegyedben

A fővárosi bulinegyedben még mindig gyakori a zárjegy nélküli alkoholtermékek forgalmazása vagy a gyengébb minőségű italok prémium kategóriás üvegbe való áttöltése - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatósága szerdán az MTI-t.

Döbbenetes látványosság a pesti belvárosban - Turisták milliói haladnak el mellette

Tíz év alatt sok minden megváltozik a városi utcaképben, különösen azokon a helyeken, ahol egy adott városrész új funkciókkal bővül. A budapesti belvárosban vannak utcák, amire rá sem lehet ismerni a tíz évvel ezelőtti utcaképek alapján, ilyen például a Király utca, ahol szinte az összes üzlet lecserélődött. Az utcának van azonban egy épülete, amit tíz éve felállványoztak és valami oknál fogva az állványok azóta sem tűntek el.

Egy 400 fős hostel nyílik a bulinegyedben

Első hostelét nyitja meg hamarosan Budapesten az a&o csoport. Európa egyik legnagyobb hostel lánca egy évig kereste a számára megfelelő épületet, melyet végül a VII. kerület frekventált részén találtak meg, a Cresa segítségével - szerepel a cég közleményében.

Bezár a Kuplung - Vége a bulinegyed aranykorának?

Több mint egy évtized után bezár a bulinegyed egyik utolsó eredeti romkocsmája, a Kuplung, valamint a hozzá tartozó Patentet és Hableányt is lebontják, helyükön luxuslakások épülnek - írja az Index. A hely bezárásával tovább folytatódik a bulinegyed átalakulása.

Piramisjátékként működött egy bank, a vezetés elbulizta az ügyfelek pénzét

Kiderült, hogy a dél-afrikai VBS Mutual Bankot lényegében piramisjátékként üzemeltették és a menedzsment saját célra használta az ügyfelek pénzét, többek közt privát bulikat szervezett belőle. A pénzintézet felügyeletét átvette a dél-afrikai jegybank (SARB), miután az ügyfelek nem fértek hozzá betéteikhez.

Gigabírságot kapott a bulinegyed, pedig előre szólt a NAV

Minden negyedik, a főváros nagy forgalmú szórakoztató negyedében működő vállalkozásnál találtak szabálytalanságot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrei - közölte az adóhatóság júniusi egyhetes ellenőrzéssorozatát követően csütörtökön az MTI-vel. A közlemény szerint összesen mintegy 120 millió forint mulasztási bírságot szabnak ki az első hét után, de az ellenőrzések a következő hetekben is folytatódnak.

Érvénytelen volt a népszavazás a bulinegyedről

Érvénytelenül zárult a belső-erzsébetvárosi vendéglátóhelyek nyitva tartásáról szóló helyi népszavazás - tájékoztatta a VII. kerületi önkormányzat vasárnap az MTI-t.

  • 1
  • 2
Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Váratlanul blokkolták az ukránok Magyarország olajimportjának nagy részét!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.