FONTOS Nagyon csúnya, ami a forint piacán történik!
Közel 180 ingatlant venne a főváros helyi védelem alá

Közel 180 ingatlant venne a főváros helyi védelem alá

Úgy tűnik kezd egyre inkább nosztalgikus megítélés alá esni a szocializmus sokat kritizált, sokak által kifejezetten rondának tartott építészeti stílusa. A Fővárosi önkormányzatnál élen járnak ebben, ugyanis egy új tervezet szerint közel 180 darab, elsősorban 1945 és 1980 között épült ingatlant vennének helyi védelem alá - írja a pestbuda.hu. A listán olyan ikonikus épületek is szerepelnek, mint a budavári Hilton hotel épülete, de lakótelepek és munkásszállók is bekerültek.

Drámai gyomrost kaptak a hotelek a koronavírustól, évekig tart, mire kiheverik

Drámai gyomrost kaptak a hotelek a koronavírustól, évekig tart, mire kiheverik

Több szektorban is drámai hatása volt a koronavírusnak, de a hotelüzemeltetők egyértelműen a válság legnagyobb vesztesei közé tartoznak. Miközben 2019 még az üzleti utazás és szállásadás reneszánszáról, a nagyvárosokban elburjánzó és sok szempontból már kezelhetetlen turizmusról szólt, 2020 elején több desztinációban egyik pillanatról a másikra szűnt meg a nemzetközi turizmus, a lezárások miatt pedig egyre több országban a belföldi turizmus előtt is bezárták a kapukat, a szállásadás hónapokig szünetelt. A nagy szállodaláncok bevételei tavaly gyakorlatilag lefeleződtek, a költségeket viszont nem sikerült időben lefaragni (sok esetben lehetetlen is), a hotelüzemeltetők jellemzően veszteségessé váltak. A kilátások sem túl rózsásak, bár a széles körű vakcinálás miatt vélhetően hamarosan újra fogadhatnak vendégeket a most még tartalék lángon üzemelő hotelek, legalább 2-3 évre lesz szükség ahhoz, hogy a bevételek a válság előtti szintre emelkedjenek, több hotellánc akár évekig veszteségesen működhet.   


Cikksorozatunkban megvizsgáljuk azokat a szektorokat, amelyeket a legsúlyosabban érintett a globális koronavírus-járvány és az azt követő lezárások, illetve azt is megnézzük, hogy akadnak-e izgalmas befektetési lehetőségek a szétütött szektorok vállalatai között.

Megszűnik a pesti Hilton: új szálloda nyilik a helyén

Megszűnik a pesti Hilton: új szálloda nyilik a helyén

Megszűnik a főváros pesti oldalán, a Westendben működő Hilton, jövő nyáron egy üzleti szálloda, a Crowne Plaza Budapest márka veszi át a helyét. Az új brand az InterContinental Hotels Group alá tartozik - derül ki a Gránit Pólus közleményéből.

Dolgozz a hotelszobából! - Ma már nem csak aludni járnak az emberek a Hiltonba

Dolgozz a hotelszobából! - Ma már nem csak aludni járnak az emberek a Hiltonba

A koronavírus járvány – annyi minden más mellett – a szállodaipart is jelentősen megviselte az elmúlt hónapokban, számos hotellánc bezárásra vagy jelentős profilátalakításra kényszerült. Van azonban egy alapvető ok, amibe kapaszkodva reménykedhetnek a középtávoli jövővel kapcsolatban az iparág érintettjei és foglalkoztatottjai, ez pedig a következő: az emberek mindig is társas lények voltak, és azok lesznek a jövőben is.

Debrecenre és Szegedre kacsintgat a Hilton

Debrecenre és Szegedre kacsintgat a Hilton

Budapesten kívül több potenciális vidéki városban is potenciált lát a Hilton szállodalánc – mondta Simon Vincent, a globális hálózat Európa, Közel-Kelet és Afrika régiójának elnöke a Portfolionak adott interjújában. A munkaerő megtartására és az üzleti turizmus fejlesztésére vonatkozó kérdéseinkre sajnos nem kaptunk választ.

Elképesztő fotók Budapest legújabb négycsillagos szállodájáról

Korábban már beszámoltunk róla, hogy megnyitotta első szállodáját a Hilton Garden Inn Budapesten, a Magyar Állami Operháztól alig 100 méterre. A 214 szobás új szálloda a Hilton harmadik egységeként csatlakozik a lánchoz tartozó már meglévő két hotelhez. A szálloda bejárásán voltunk, íme a legújabb fotók az elkészült szállodáról, a szobákról és a panorámás tetőteraszról.

Eddig nem látott fotók a legújabb budapesti Hiltonról

Két hete számoltunk be róla, hogy megnyitotta első szállodáját a Hilton Garden Inn Budapesten, a Magyar Állami Operháztól alig 100 méterre. A 214 szobás új szálloda a Hilton harmadik egységeként csatlakozik a lánchoz tartozó már meglévő két hotelhez. A Booking.com-on már látványtervek is elérhetők a legújabb Hiltonról.

Megnyitott a Hilton legújabb szállodája

Első szállodáját nyitotta meg a Hilton Garden Inn Budapesten, a Magyar Állami Operháztól alig 100 méterre. A 214 szobás új szálloda a Hilton harmadik egységeként csatlakozik a lánchoz tartozó már meglévő két hotelhez - szerepel a Property Forum cikkében.

Ugyanazt kapjuk, mégis többet fizetünk - Miért más az ára két ugyanolyan szállodaszobának?

Leginkább a munkaerőköltségek eltérése miatt tapasztalhatjuk azt a jelenséget, hogy egy szállodalánc két, szinte ugyanolyan felszereltségű szobájának más az ára két különböző országban. Mivel két azonos szolgáltatásról van szó, amelyek csupán a lokációban térnek el egymástól, készítve egy leegyszerűsített ún. "szálloda-indexet" megnéztük, hogy mennyivel drágább egy szállodai szoba átlagára az európai nagyvárosokban, Budapesthez képest. A kapott eredmények érdekessége, hogy nem az átlagbérek tekintetében az egyik leggazdagabbnak nevezhető Luxemburgban, vagy Finnországban voltak a legdrágábbak a hotelszobák.

Kiszállnak a kínaiak a Hilton hotelláncból

Masszívan eladósodott a kínai HNA, ezért úgy döntött, hogy világszerte több részesedésétől, így a Hilton-részvénycsomagjától is megválik.

Tízmilliárdból újul meg a budapesti luxusszálloda

Befejeződött a Hilton Budapest harmadik ütemének felújítása. A felújítás során a mostani szakaszban 93 hotelszobát és egy báltermet modernizáltak, valamint helyet kapott egy több egységből álló konferencia-központ is. A 322 szobás komplexum teljes felújítása várhatóan 2018 áprilisában fejeződik be és teljes költsége eléri majd a 10 milliárd forintot.

A belvárosban nyitja meg legújabb szállodáját a Hilton

Franchise-megállapodás keretében nyit Budapesten szállodát az Accent Hotel Management. A Hilton Garden Inn Budapest City Centre nevű 214 szobás szálloda a Hilton harmadik egysége lesz Budapesten.

Összeesett a GoPro

Felpörögtek a vállalati gyorsjelentések Európában és Amerikában is, ezekből szemezgettünk.

Óriási tranzakció a szállodaiparban - Tőzsdére ment a Hilton

Tőzsdére ment a Hilton Worldwide Holdings, mely az elsődleges részvénykibocsátás során összességében 2,35 milliárd dollárnyi forrást tudott bevonni. Ez rekordnak számít a szállodaiparban. A társaság 112,8 millió darab részvényt kínált fel eladásra, részvényenként 18-21 dollárért. A papírok 20 dolláron keltek el, közel a kibocsátási ársáv tetejéhez - írja a Bloomberg.

  • 1
  • 2
Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a friss inflációs adat! Még csökken a drágulás üteme Magyarországon
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.