FONTOS Hiába a pénzeső a nyugdíjasoknak: szétszakad az idős társadalom
Mégis mi a fenét művelt tegnap Ukrajna? - Itt van 5 lehetséges magyarázat a meghökkentő katonai akcióra

Mégis mi a fenét művelt tegnap Ukrajna? - Itt van 5 lehetséges magyarázat a meghökkentő katonai akcióra

Talán nem túlzás azt kijelenteni, hogy egy évvel ezelőtt senki nem gondolta volna, hogy Oroszország Ukrajna elleni inváziója során egy szép napon amerikai katonai járművekkel felszerelt orosz „partizánok” gurulnak át az orosz határon, tegnap mégis megtörtént a totálisan váratlannak nevezhető esemény. Bár Kijev tagadja, hogy bármi közük lenne a „spontán” akcióhoz, teljesen világos, hogy legalább sejtették, mire készül a Szabad Oroszország Légió nevű, Kijevhez lojális oroszokból álló szervezet. Továbbra is kérdéses viszont, hogy mi értelme volt ennek a furcsa támadásnak, íme 5 lehetséges magyarázat.

Itt az újítás, több tízezer forinttal több maradhat a családok zsebében

Itt az újítás, több tízezer forinttal több maradhat a családok zsebében

A mobileszközökre letölthető MÁV appban megkezdődött a május 1-jétől használható vármegye- és országbérlet elővételi értékesítése - jelentette be közleményében a MÁV. Az értékesítés közel harmada már az applikáción keresztül zajlik, ezért döntött úgy a MÁV-Volán-csoport, hogy elsőként a MÁV mobilalkalmazásban teszi lehetővé a vármegye- és országbérletek elővételi vásárlását.

Megdöbbentően egyszerű módszerrel lopják az autókat

Megdöbbentően egyszerű módszerrel lopják az autókat

Immár nem Budapesten koncentrálódnak a személygépkocsik elleni bűncselekmények, így a kocsilopás, -feltörés sem. A 100 ezer főre jutó autólopások tekintetében a megyei rangsorban Budapest "csak" a harmadik, autófeltörések esetében pedig a második helyen áll - írja a Pénzcentrum.

Folytatódik a magyar egészségügy hatalmas átalakítása: újabb megyében jön változás

Folytatódik a magyar egészségügy hatalmas átalakítása: újabb megyében jön változás

Februártól megkezdődik az új, egységes ügyeleti rendszer bevezetése, elsőként Hajdú-Bihar vármegyében, márciustól pedig jön a következő váltás, Győr-Moson-Sopron megyében. A Népszava szerint a nyugati országrész háziorvosait már tájékoztatták a várható változásokról. A tájékoztatón arról próbálták meggyőzni a nyugati országrész háziorvosait, hogy megoldható a feladat, azonban a lap által megkérdezett háziorvos számára nem volt túl megnyugtató a tájékoztatás. Egy január elsejétől hatályos jogszabály alapján a kormányzat alaposan átszabja a háziorvosi ellátást, benne az alapellátási ügyeleti rendszert. Eszerint – Budapest kivételével – az OMSZ-ra bízná a feladat megszervezését. A lakosság által most még elérhető ügyeleti pontok mintegy harmada megszűnik, lesz olyan járás ahol nem lesz ügyeleti pont, és míg eddig 40 ezer lakosra jutott egy orvos, ha a terv megvalósul, úgy a jövőben hétköznaponként 90 ezer, hétvégén pedig 60 ezer lakosra jutna egy felső fokú végzettségű ellátó.

Vármegyebérletet vezethet be a kormány a tömegközlekedésben

Vármegyebérletet vezethet be a kormány a tömegközlekedésben

Az ország egészében az autós közlekedés valódi alternatívájává tennék a közösségi közlekedést, ennek első lépéseként megyebérlet-konstrukció bevezetésén dolgoznak - mondta a Délmagyarországnak a közlekedési és beruházási miniszter.

Hogyan lesz itt sok-sok vármegye?

Hogyan lesz itt sok-sok vármegye?

A januártól hatályos intézkedés összesen több ezer hatóságot, intézményt, szervezetet és rendezvényt érinthet. Az biztos, hogy 714 megyehatár-jelző táblát le kell cserélni vagy át kell matricázni, de azt még a Magyar Közút sem tudja, hogy mikor és mennyiért - írja beszámolójában az Infostart.

Van egy megyénk, ahol mocorog a koronavírus

Van egy megyénk, ahol mocorog a koronavírus

Miközben országos szinten továbbra is azt látjuk, hogy szépen szorul vissza a koronavírus-járvány harmadik hulláma, van egy megyénk, ahol megtorpant a helyzet javulása, sőt az utóbbi napokban már a hétnapos mozgóátlag feletti új fertőzési számokat közöltek: ez pedig Vas megye. Fontos hangsúlyozni, hogy az elmúlt hetekben is láttunk már hasonló fellángolásokat két másik megye járványhelyzetében, így ez a fejlemény mindössze csak érdekesség, egyelőre nem mondanánk aggodalmat keltőnek.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Minden tojás ugyanabba a kosárba? Olyan nagyhatalommá válik Magyarország, aminek csúnya vége lehet
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.