Százával veszi fel a munkavállalókat idén a Budapest Airport
Gazdaság

Százával veszi fel a munkavállalókat idén a Budapest Airport

Portfolio
Jelentős növekedést vár a nyáron a Budapest Airport a repülőtéri forgalomban, így a teendők mennyiségében is, ezért nagy számban növeli munkavállalói létszámát a legkülönfélébb területeken. A repülőtér-üzemeltető önmagában csaknem 1400 embernek ad közvetlenül munkát, ám mintegy 250 partnervállalata révén összesen több mint 50 ezer háztartás megélhetéséhez járul hozzá. A legtöbb alkalmazott biztonsági, utasforgalmi és műszaki területen dolgozik, de folyamatosan vesznek fel szakembereket informatikai, fenntarthatósági és menedzsment pozíciókra is. A Budapest Airport HR-igazgatója szerint a repülőtér, mint munkahely vonzerejéhez hozzájárulnak a képzések, a közösségi programok is.

Jelentős növekedésre számít a nyári forgalomban a Budapest Airport, ezért a cég munkavállalói létszámát is nagy ütemben növeli az idei évben.

A vállalat jelenleg is különböző szakterületeken számos pozícióra keres szakembereket, így például projektmenedzsereket, karbantartási szakembereket, de terminálüzemeltetési és információs munkatársakat és rendszergazdákat is, továbbá vannak meghirdetett állások mérnökök számára is.

Város a városban

„Lendületben vagyunk, csak idén több száz új munkatársat toborzunk, akik a közel 1400 BUD-os kollégával együtt a következő évek fejlesztéseinek motorjai lesznek.

Tavaly április óta több mint 460 munkavállaló lépett be hozzánk.

A mi feladatunk, hogy mind megtalálják a helyüket a repülőtéri ökoszisztémában, és kiteljesedhessenek a munkájukban” – mondta el Zahorán-Pirisi Zsuzsanna a cég humánerőforrás igazgatója. Hozzátette:

mindez egyáltalán nem kis feladat, hiszen a Budapest Airport valóságos város a városban.

Egy olyan éjjel-nappal működő létesítményről van szó, mely 1500 hektáron terül el, hatalmas zöld felülettel, teljes infrastruktúrával, saját rendőrséggel és tűzoltósággal, saját kazánházzal, ivóvízkutakkal és teljes hóeltakarító gépsorral rendelkezik. A munkatársainknak ennek megfelelően egy kisváros a munkaterülete a lehető legváltozatosabb helyszíneket magába foglalva: akár az 1. Terminál irodáiban, akár a 2. Terminál mindig élénk és forgalmas SkyCourtjában, vagy a külső helyszíneken dolgozhatnak feladatuktól függően.”

Folyamatos képzés

A legnagyobb számban védelmi ellenőröket és terminál üzemeltetési és információs munkatársakat foglalkoztat a repülőtér. Ezek a kollégák önmagukban a Budapest Airport munkavállalóinak meghatározó részét, közel 500 főt tesznek ki.

Jellemző a munkavállalói körre, hogy az újonnan érkező kollégák között rengeteg a fiatal, az ő beilleszkedésüket mentorprogrammal, illetve repülőtéri képzésekkel segíti a Budapest Airport.

Utóbbira természetesen a nemzetközi előírásoknak megfelelően is nagy hangsúlyt fektet a vállalat. Egy utasbiztonsági ellenőr alapképzése több mint 6 héten keresztül tart, amely idő alatt az ellenőrök felbecsülhetetlen értékű szaktudásra tesznek szert, többek között a legmodernebb technológiát képviselő röntgengépek kezelésével kapcsolatban. A csapatba való beilleszkedésüket 62 mentor segíti.

A Budapest Airport az elmúlt három évben évente átlagosan 25 415 képzési órát szánt a munkatársai fejlesztésére. Ez azt jelenti, hogy egy kolléga évente átlagosan 48 képzési órán vett részt.

Programok és szakmai elismerés

A humánerőforrás igazgató elmondta: ahhoz, hogy működjön a repülőtér, nagyon sok terület precízen összehangolt munkájára van szükség, hiszen a Budapest Airportnál közel 100 szakma képviselteti magát, a mérnöktől az informatikuson és a repülőtér-forgalmi szakembereken keresztül a hordárig vagy a fenntarthatósági szakemberekig.

Mindez ráadásul stabil megélhetést biztosít a Budapest Airport munkavállalóinak: 373 munkatársunk legalább 10 éve a repülőtéri csapat tagja, de van 95 olyan kollégánk is, akik már több mint 25 éve a repülőtéren dolgoznak.

Büszkék vagyunk, rá, hogy nem csak munkalehetőséget, hanem akár életre szóló hivatást is képesek vagyunk nyújtani a munkavállalóink számára” – fogalmazott Zahorán-Pirisi Zsuzsanna. A szakmai vezető szerint ebben szerepet játszanak a közösségépítő kezdeményezések is, mint amilyen az 1. Terminál nagycsarnokában rendezett karácsonyi ünnepség, az Aeroparkban szervezett dolgozói majális, vagy a Budapest Parkban megtalálható Budapest Airport Party Terminal, ahol a vállalat munkatársai a legjobb hazai és nemzetközi koncerteken bulizhatnak.

budapest airport dolgozók

Saját dolgozóira fordított figyelme révén a Budapest Airport nemzetközi HR-szakmai elismeréseket is el tudott hozni. „2022-ben újra elnyertük a brit Investors in People kiváló munkáltatóknak járó, arany fokozatú nemzetközi elismerését. A díjat olyan vállalatoknak ítélik oda, amelyek a munkavállalóval együttműködésben, közösen dolgoznak az üzleti célok elérésén, ezzel támogatva a dolgozók szakmai fejlődését.”

A cikk megjelenését a Budapest Airport támogatta.

Fotó: Portfolio

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Holdblog

Vége a luxusóra-őrületnek?

A Morgan Stanley és a LuxConsult közös, 2023-as kutatása alapján a címben feltett kérdésre a rövid válasz az, hogy közel sem. A 2022-es esztendőhöz képest... The post Vége a luxusóra-őrül

Kiszámoló

Ez történt a héten 0421

A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki 320 drónnal és rakétával lőtte Izrael területét, bosszúból a szíriai iráni konzulá

Holdblog

Félrealkalmazkodunk

Az alkalmazkodás maga az élet. Mi sem vagyunk ez alól kivételek, ugyanakkor a szellemi képességeink és az erős technológiánk mellett és részben miatt hajlamosak vagyunk... The post Félrealkalm

ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ők a leggazdagabb magyar nyugdíjasok
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
erdogan irakban