eMAG új logisztikai központja Dunaharasztin
Gazdaság

Harmincöt milliárd forintos beruházást hajt végre az eMAG-Extreme Digital Magyarországon

Portfolio
A hazai piacvezető e-kereskedelmi szolgáltató Dunaharasztin építi fel legújabb logisztikai központját, amely az évek óta rohamos növekedő online vásárlás kapacitásszükségleteit fogja kielégíteni. A vállalat a beruházástól rövidebb szállítási időket, illetve a többszáz egységből álló easybox csomagautomata hálózat zökkenőmentes ellátását várja. Az eMAG további terjeszkedése a magyar piacon része egy nagyobb, 255 milliárd forintnak megfelelő összegű regionális fejlesztési tervnek, amelyben kiemelt jelentőséget kapnak a nemzetközi logisztikai fejlesztések.

A hazai e-kereskedelem az elmúlt években töretlenül fejlődött, a szektor csak tavaly közel 70 millió hazai rendeléssel több mint 1200 milliárd forintos forgalmat ért el, amely harminc százalék feletti növekedést jelent. Van még tér azonban a fejlődésre, a teljes hazai kiskereskedelem 10%-át adják az online vásárlások, amely jóval elmarad az európai 15-20%-os részesedéstől. A piac bővülésében jelentős szerepe lehet a vállalat és partnerei által forgalmazott 4 millió terméknek, amelynek számát rövid időn belül a duplájára emelnék. A megnövelt kapacitásoktól a vállalat még rövidebb szállítási időket vár, és a folyamatosan bővülő csomagautomata-hálózat ellátási igényeit elégíti ki.

eMAG új logisztikai központja Dunaharasztin

A beruházással a 2019-ben, az Extreme Digitallal összeolvadt romániai székhelyű cég az első külföldi, saját tulajdonú logisztikai parkját építi fel. A 117 000 négyzetméter alapterületű raktárban anyagmozgatásra, készletezésre, leltározásra 5 milliárd forint értékben ruháznak be a legmodernebb automatizált technológiába, amellyel akár napi 100 000 csomagot tudnak kezelni. A robotok korántsem veszik el a hazai munkaerő feladatait, a fejlesztés többszáz munkahelyet is teremt. A logisztikai központ regionálisan is jelentős szerepet kap, hiszen nem csak a magyar, hanem a horvát, szlovén, szlovák, osztrák, német és cseh megrendeléseket is kiszolgálja.

eMAG üllői raktár 2021 november - Mudra László fotója

"Az e-kereskedelemben minden a gyorsoságról szól”

jelentette ki Várkonyi Balázs, az eMAG-Extreme Digital ügyvezetője a központ építésének bejelentésre rendezett eseményen. Hozzátette: „Az új raktárbázis révén nem csupán az eMAG-Extreme Digital saját rendeléseinek kiszolgálása gyorsulhat tovább, hanem annak a több mint hatezer magyarországi és régióbeli vállalkozásé is, amelyek az eMAG Marketplace piactéren kínálják termékeiket és szolgáltatásaikat a hazai vásárlóknak. Beruházásunkkal a hazai kisvállalatokat is segítjük abban, hogy profi internetes kereskedővé válva versenyképesek maradjanak a régiónkban terjeszkedő külföldi online óriásokkal szemben”

eMAG új logisztikai központja Dunaharasztin

A hazai piacvezető e-kereskedelmi platform szeptemberre elkészülő beruházását a Nemzeti Befektetési Ügynökség közel 5 milliárd forinttal támogatta.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az eseményen elmondta: „A beruházással tovább növekedik az Magyarország regionális versenyképessége egy olyan iparágban, ami kiemelt nemzetgazdasági jelentőséggel bír az országban. A logisztika a teljes hazai szolgáltatás-export 28%-át adja, amely közel 50%-os növekedést jelent egy év alatt. Különösen fontosak az olyan platformok, értékesítési csatornák, amelyek a hazai KKV-k számára biztosíthatják az online piacra lépési lehetőséget; e nélkül nem lehetnek versenyképesek a mai piaci környezetben"

Az eMAG-Extreme Digital megoldásai és a logisztikai beruházás is nagy segítség lehet számukra a piaci kihívások leküzdésében

A logisztikai központ már idén szeptemberben megkezdi a működését, elsőként 350, később akár 600 munkahelyet teremtve a régióban.

europai parlament cimlap getty tobbszor 2000
gabona
Tematikus PR cikk
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Díjmentes online előadás
Érdemes most beszállni?
Online előadás
Hol érdemes beszállási pontok után kutatni?
Izrael Tel-Aviv