MOME x Mercedes
Gazdaság

Videó: Budapesten születnek a legújabb Mercedesek - agyagmodell helyett kiterjesztett valóságban

Portfolio
A MOME és a Mercedes-Benz együttműködése idén ünnepli a 20. évfordulóját. A stratégiai partnerség az évtizedek alatt folyamatosan fejlődött, az együttműködés keretei és lehetőségei is tágultak. A hallgatók a Mercedes vezető tervezőinek segítségével és szakmai útmutatásával a legmodernebb eszközökkel tervezik a jövő közlekedési eszközeit. Idén nyáron Gorden Wagener, a német prémiummárka vezető tervezője nyitotta meg a MOME Mobility Design Lab-et, ahol a diákok az autók mellett buszokat, drónokat, sőt léghajókat is terveznek. A kreatív elképzelések a technológia fejlődésével már nem agyagmodellekben öltenek testet, hanem a kiterjesztett valóságban tökéletesíthetik terveiket a hallgatók. Hazai designerek munkái a mindennapi forgalomban lévő autókon is visszaköszönnek, tovább erősítve a magyar tervezők nemzetközi elismertségét.

Az egyetem és a Járműtervezési Program egyaránt nagy utat tett meg az elmúlt két évtizedben. A campuson óriási fejlesztések történtek, az évek alatt több hallgatónak is lehetősége nyílt a Mercedes központi tervezőirodájában gyakorlatot szerezni, sőt hosszútávon is a prémiummárka tervezőcsapatába kerülni. Az idei nyár folyamán Gorden Wagener, a Mercedes-Benz vezető tervezője nyitotta meg a Mobility Design Lab-et, ahol a hallgatók a legmodernebb technológiákkal és a gyár vezető tervezőinek útmutatásával alkothatják meg a legújabb modellterveket.

Az évfordulóra az egyetem nagyszabású kiállítást szervezett, amelynek keretében a MOME emblematikus tereiben haladva mutatták be a MOME és a Mercedes-Benz közös szakmai útjának meghatározó állomásait, és az egykori hallgatók, mára ismert járműtervezők munkáit. A kiállítás különlegessége, hogy az elmúlt évek kiemelkedő formakoncepcióit makett formájában és a kiterjesztett valóságban, digitálisan is megtekinthették a látogatók. Az esemény így képet adott arról is, hogy a legfejlettebb technológiák hogyan alakítják a járműtervezés jövőjét. 

Az együttműködés egyik kulcsszereplője Robert Lesnik, a Mercedes-Benz külső megjelenéséért felelős igazgatója az interjúban elmondta:

Az elmúlt tíz évben legalább 20 projektet valósítottunk meg, az autókon kívül szédületes járműveket, például marsjárót, vagy speciálisan az indiai igényekre szabott modellt is terveztünk. Szerintem ezek a jövőre nézve nagyon jó alapot jelentenek. A MOME és az egész campus nagy hangsúlyt fektet a kreativitásra, előhozza az alkotói energiákat, és segít a fiatalok kreativitásának kibontakozásában. Ez pedig fantasztikus."

A szakember a képzési program vezetéséért és annak folyamatos fejlesztéséért, valamint az egyetem számára kiemelkedően értékes oktatói tevékenysége elismeréseként címzetes tanári címet kapott az egyetemtől.

Címlapkép: Ács András - Portfolio

A cikk megjelenését a MOME támogatta.

himars
tüntetés
mateusz morawiecki
vlagyimir putyin
flybe
elbocsátás kirúgás nő szomorú
Tematikus PR cikk
2023. március 21.
Agrárium 2023
2023. március 8.
Biztosítás 2023
2023. március 30.
Építőipar 2023
2023. április 25.
Sustainable Tech 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Díjmentes online előadás
Mire érdemes figyelni, és milyen eszközöket érdemes használni?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
tüntetés