Érkezik a nagy zuhé – Megszólaltak a meteorológusok
Gazdaság

Érkezik a nagy zuhé – Megszólaltak a meteorológusok

Portfolio
Egyre nedvesebb és labilisabb levegő érkezik fölénk, főként csütörtökön és pénteken számíthatunk több helyen záporokra, zivatarokra - írja a HungaroMet Zrt.

Csütörtökre virradó éjszaka előbb délnyugaton, majd másutt is erősen megnövekszik a felhőzet, de északkeleten reggelig csak fátyolfelhőzet lesz az égen. Kezdetben a Dél-Dunántúlon, később az ország nyugati, délnyugati felén máshol is várható zápor, a Dunántúlon helyenként zivatar sem kizárt. A délkeleti szél több helyen lesz élénk, helyenként erős. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 8 és 14 fok között várható, ennél hidegebb az Alföld és az Északi-középhegység szélárnyékos részein lehet. 

Csütörtökön erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, de a legtöbb helyen több órára kisüt a nap. Átmenetileg kevesebb, majd délutántól egyre több helyen várható ismétlődő zápor, zivatar. Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat. Legkisebb eséllyel az északkeleti harmadban lehet csapadék. A délkeleti szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21 és 26 fok között alakul, azonban a tartósabban csapadékos helyeken ennél hűvösebb maradhat az idő. 

Pénteken északkeleten zömében fátyolfelhős, máshol jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég. Hazánk nyugati, délnyugati kétharmadán többfelé várható ismétlődő zápor, zivatar, helyenként nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat. Az északkeleti tájakon kevesebb helyen eshet. Sokfelé megélénkül a délkeleti szél, majd estétől északira, északnyugatira fordul az áramlás. Hajnalban 7, 14, délután általában 17, 26 fokot mérhetünk, a tartósabban csapadékos vidékeken hűvösebb idő is lehet. 

Címlapkép forrása: Getty Images

MNB Intézet

A növekvő adósságok dilemmája

Mind az USA-ban, mind Kínában heves viták folynak az adósságszintek emelkedéséről. Michael Pettis szerint ez alapvetően strukturális probléma, és szükségszerűség a jelenlegi gazdaságpoliti

Holdblog

Lítiumbirodalommá vált a kenguruk földje

Két ország dominálja a lítium globális kitermelését, a versenyhivatalok vakarhatják a fejüket egy esetleges lítiumkartell felemelkedése miatt. Ami az olajban az Arab-félsziget, az uránban Kaza

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új nagybank született Magyarországon, ötből egy bankszámlát már nála nyitnak a magyarok
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
csapadék eső zápor zivatar