Új csillag tűnt fel a kínai belpolitika egén: már az elnöktől  kezd átvenni feladatokat Caj Csi
Globál

Új csillag tűnt fel a kínai belpolitika egén: már az elnöktől kezd átvenni feladatokat Caj Csi

Portfolio
Caj Csi, a kínai elnök kabinetfőnöke vette át a digitális gazdaság felügyeletét és a kiberbiztonságért felelős kommunista párti testület vezetését. A lépés Hszi Csin-ping hatalmának megerősítését célozza - írta a South China Morning Post.

Caj Csi nemrégiben átvette a kiberbiztonság és az internet felügyeletéért felelős kommunista párti testület vezetését Kínában. Ezt a szerepet korábban maga Hszi Csin-ping elnök töltötte be 2014 óta. Elemzők szerint ez a változás azt mutatja, hogy a kínai vezetés egyre inkább megbízható helyettesekre bízza a felelősséget. A testület eredetileg 2014-ben jött létre, hogy megerősítse a párt internet feletti közvetlen ellenőrzését. A lépést akkor az váltotta ki, hogy internet és az online közvélemény pekingi ellenőrzésének hiányából fakadó aggodalmak váltották ki.

Caj kinevezését nem hozták nyilvánosságra hivatalosan, de egy pekingi forrás szerint már 2023 első felében került sor rá.

A párt ritkán jelenti be az ilyen típusú kinevezéseket: többnyire csak az ülések után kiadott hivatalos nyilatkozatokban teszik közzé ezeket az információkat. Az új szerepe komoly bizalomra utal irányába, mivel az internet felügyelete és mint a modern kínai propaganda egyik egyik kulcsfontosságú csatornája a kommunista párt kiemelt figyelmét élvezi.

Caj a jövőben továbbra is Hszi Csin-ping irányítása alatt áll, és tájékoztatni fogja őt a bizottság döntéseiről. Cai már korábban is nagyobb befolyással rendelkezett, mint elődei. Ő a Politbüro Állandó Bizottságának ötödik számú tagja és a párt titkárságának legidősebb tagja, ami befolyást biztosít számára ideológiai és személyzeti kérdésekben.

Caj aktív közösségi médiafelhasználó volt korábban, amikor Csöcsiang tartományban töltött be hivatalos pozíciókat. Akkor több mint 10 millió követője volt Weibo-n, amelyen keresztül kapcsolatot tartott a nyilvánossággal. Régi kapcsolatot ápol az elnökkel, először az 1980-as években találkozott Hszivel Fucsien tartományban. Később Pekingbe költözött, amikor 2014-ben kinevezték az újonnan létrehozott Nemzetbiztonsági Bizottság ügyvezető igazgatóhelyettesévé, majd 2017-ben Peking pártfőnökévé és Politbüro tagjává nevezték ki. Ma Kína egyik legnagyobb hatalmú politikai szereplője.

Címlapkép forrása: Kevin Frayer/Getty Images

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
orosz szu-27 vadászgép stock