Újabb mélyponton a kulcsfontosságú szigetország és Kína viszonya - durván beleszállt az elnök Pekingbe
Globál

Újabb mélyponton a kulcsfontosságú szigetország és Kína viszonya - durván beleszállt az elnök Pekingbe

Portfolio
A Fülöp-szigeteki elnök, ifjabb Ferdinand Marcos bejelentette, hogy országa ellenintézkedéseket vezet be a Dél-kínai-tengeren tapasztalt kínai "illegális és agresszív" cselekményekre válaszul - tudósított a Reuters.

A Fülöp-szigeteki elnök, Ferdinand Marcos bejelentette, hogy országa intézkedéseket hoz a kínai parti őrség által végrehajtott "illegális, agresszív és veszélyes támadások" ellen. Ezek a lépések választ jelentenek a Dél-kínai-tengeren folyó vitákra, amelyek egyre inkább elmérgesednek. A Fülöp-szigetek kormánya kifejezte nemtetszését azzal kapcsolatban, hogy a kínai hajók ismételten ellenséges magatartást tanúsítanak Manila 200 mérföldes gazdasági övezetében található vitatott területeken. Az Egyesült Államok morális támogatásáról biztosította a Fülöp-szigeteket ebben az ügyben.

Az elnök nem tett konkrét bejelentést arról, hogy milyen lépéseket terveznek megtenni, de azt ígérte, hogy ezek az intézkedések az elkövetkező hetekben kerülnek végrehajtásra. Marcos hangsúlyozta: országa nem kíván konfliktusba keveredni semmilyen nemzettel, különösen nem azokkal, amelyekkel baráti kapcsolatot ápolnak. Ugyanakkor kiemelte, hogy nem fogják magukat más államoknak alárendelni.

Az esemény hátterét az adja, hogy a kínai partiőrség egy hajója múlt pénteken nagy erejű vízágyúval lőtt egy fülöp-szigeteki hajóra a szigetország nemzetközileg elismert felségvizein, betörve a hajó ablakait. Kína nem ismeri el a nemzetközi sztenderdnek számító 200 mérföldes gazdasági övezetet.

Kína védelmi minisztériumának szóvivője, Wu Qian válaszában azt állította, hogy a Fülöp-szigetek tehető felelőssé az eseményekért. Szerinte Manila külső támogatásra támaszkodva félreinformálja a nyilvánosságot és sérti Kína szuverenitását.

Címlapkép forrása: Getty Images

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
mq-9 reaper drón stock