Meghökkentő javaslatokkal állt elő a trumpista képviselőnő: így büntetné az ukrajnai katonai segélyt megszavazókat
Globál

Meghökkentő javaslatokkal állt elő a trumpista képviselőnő: így büntetné az ukrajnai katonai segélyt megszavazókat

Portfolio
Marjorie Taylor Greene, a Képviselőház republikánus, Donald Trump volt elnökhöz közel álló képviselőnője több módosítást is benyújtott az Ukrajnának szánt katonai támogatásról szóló törvényjavaslathoz, de ezeket aligha fogják elfogadni a törvényhozók – írja az Ukrajinszka Pravda.

A Képviselőházban jelenleg az Ukrajnát, Izraelt és Tajvant támogató törvényjavaslatról vitatkoznak.

A trumpista, radikális Marjorie Taylor Greene Ukrajna támogatásának egyik leghevesebb ellenzője a Képviselőházban. Most több módosító javaslatot is megfogalmazott a törvénycsomaghoz.

Az egyik módosítás szerint az összes képviselőt, aki megszavazza Ukrajna támogatását, be kellene sorozni az ukrán haderőbe.

Ha támogatni akarjátok a háborút, miért nem mentek oda harcolni?

– írta X-oldalán a képviselőnő.

Egy másik módosítás szerint Ukrajnának „be kellene zárni az összes biolaboratóriumát”, az ilyen típusú kutatásokkal kapcsolatos adatokat pedig át kellene adnia az amerikai kormánynak. Ez a módosítás azon az orosz dezinformáción alapul, mely szerint az Egyesült Államok ukrajnai laboratóriumokban biológiai fegyvereket fejleszt – úgy tűnik, Greene-hez ez már úgy jutott el, hogy Ukrajnának vannak biolaboratóriumai.  

A képviselőnő egy harmadik javaslata szerint Kijevnek jelentést kellene tennie, hogy a keresztény egyházak kormányzati beavatkozás nélkül működnek az országban.

Egy negyedik szerint pedig a támogatásokat addig nem szabadna felhasználni, amíg Ukrajnában nem tartanak „szabad és fair választásokat”. Volodimir Zelenszkij elnök mandátuma idén jár le, de a háborús helyzet miatt egyelőre lehetetlen megtartani bármilyen választást.

Greene az izraeli finanszírozási csomaghoz is benyújtott egy módosító indítványt, amelyben azt kéri, hogy a javasolt forrásokat részben „az űrlézertechnológia fejlesztésére” használják fel az Egyesült Államok és Mexikó határára.

Korábban már szavaztam az Izrael védelmét szolgáló űrlézerek finanszírozása mellett. Amerikának komolyan kell vennie a nemzetbiztonságunkat, és ugyanolyan típusú védelmet érdemel a határainkon, mint amilyennel Izrael rendelkezik és büszkén használja

– mondta Greene.

A trumpista képviselőnő egyébként saját környezetében sem örvend osztatlan népszerűségnek. A republikánusokhoz közel álló Fox News-on például nemrég ezzel a címmel jelent meg publicisztika:

Marjorie Taylor Greene egy idióta. Megpróbálja tönkretenni a Republikánus Pártot.

Címlapkép forrása: Sean Rayford/Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Gázaváros