Másfélszeresére bővítenék az Aréna Plázát
Ingatlan

Másfélszeresére bővítenék az Aréna Plázát

Portfolio
A jelenlegi 42 ezerről 60 ezer négyzetméterre bővülhet az Aréna Mall, miután az ingatlankezelő bővítés iránti kérelmet nyújtott be tavaly decemberben. A Pest Megyei Kormányhivatal oldalán megtaláltuk az eljárást, mutatjuk a tervezett bővítés térképét és az új épületrész látványtervét.
Építőipar 2020 konferencia február 27-én. Most érdemes jelentkezni:

Engedélykérelmet adott be a Symmetry Arena Ingatlankezelő Kft. a budapesti Arena Mall bővítésére - tudta meg a HVG. Ha megvalósul a projekt, akkor ez lehet a legnagyobb magyarországi bevásárlóközpont, megelőzve a most élen álló Westendet.

A jelenleg 42 ezer négyzetméter alapterületű ingatlan a másfélszeresére növekedhet a 18 ezer négyzetméteres bővítés hatására. Az új épület alatt is lesz kétszintes mélygarázs, ahol elfér 500 autó.

A kibővített plázában újabb boltok, éttermek, szórakoztató és fitneszszolgáltatások lesznek. A lap szerint a mostani bővítéssel a háromhektáros területnek csak a fele épül be (60% a maximum), a munkálatokat az év második felében kezdik meg.

A Pest Megyei Kormányhivatal oldalán megtaláltuk az erről szóló hirdetményt (Budapest, VIII. kerület Kerepesi út 9. szám alatti 38829/6 hrsz.-ú ingatlanon tervezett ARÉNA MALL bevásárlóközpont bővítésére vonatkozó előzetes vizsgálati eljárása). A hivatal tavaly december 10-én indította meg a környezetvédelmi hatósági eljárást az ügyben.

A projekt legfontosabb paraméterei ez alapján:

  • A beruházást követően a beépített terület 60980 négyzetméterre növekszik.
  • A meglévő és a tervezett mélygarázs egybeépítésre kerül, így összesen a bevásárlóközpont 3326 férőhelyes parkolóval fog rendelkezni.
  • A kivitelezés 2020 harmadik negyedévében kezdődhet.
  • A kivitelezés várható időtartama a tervek szerint 2 év.

A lilával jelzett területet építi be a beruházó:

arena mall

A bővítést követően pedig erre a látványra számíthatunk:

arena mall latvanyterv

Az épület 2017-ben cserélt gazdát. A NEPI Rockcastle 2017. szeptember 15-én vásárolta meg az Arena Property Kft nevet viselő leányvállalatán keresztül az Arena Plazát tulajdonló Symmetry Arena Ingatlankezelő Kft-t. A vételár 275 millió euró (82,5 milliárd Ft) volt, a tranzakció körülbelül 6,2 százalékos hozamszint mellett köttetett. A NEPI egy dél-afrikai befektetési alap, mely retail és iroda ingatlanokat vásárol, fejleszt illetve üzemeltet a Közép-Kelet-Európai régióban. A pláza eladásáról 2017-ben írtunk:

Címlapkép: Az Arena Mall bevásárlóközpont látványterve a bővítés után. Forrás: eljárás, dokumentáció

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Építkezés Építőipar