VGP_Park_Budapest-Aerozone
Ingatlan

Rekordot hozhat az idei év a logisztikai fejlesztők számára

Portfolio
A logisztikai szektor kétségkívül az ingatlanpiac egyik jelenleg kiemelkedő szegmense. A járvány és a lezárások hatására a megnövekvő internetes kereskedelem óriási igényeket támasztott a raktárbővítések felé, ami a lezárások magunk mögött hagyásával sem csillapodott. Az ipari ingatlanok fejlesztésével foglalkozó cégek ezt a fellendülést próbálják minden erejükkel kihasználni, amit a VGP számai is kitűnően példáznak.

Annak ellenére, hogy a járványhelyzet a gazdaság nagy részét negatívan érintette a 2020-as évben (és utána idén év elején a további lezárásokkal), volt néhány szektor, ami pont, hogy a járványhelyzet miatt jelentős növekedést mutatott. Ilyen szegmens volt például az ingatlanpiacon a logisztika, mely tavaly elsősorban az e-kereskedelem erősödése miatt indult meg felfelé.

BRF IPARI

A járvány viszont segített beindítani az e-kereskedelmet. Mint az az utóbbi fél évben kiderült, a lendület lezárások nélkül is kitart. A logisztikai szegmens szereplőinek ezt a tartósan megnövekedett igényt kell valahogy kielégíteniük, így nem csoda, hogy rengetegen kezdtek területfejlesztésekbe - többek közt a páneurópai ipari és logisztikai ingatlanok fejlesztésével foglalkozó VGP is.

"A 2021-es év egyelőre több szempontból is rekordévnek ígérkezik, hiszen az e-kereskedelmi kereslet továbbra is jelentős strukturális változáson megy keresztül, ahogy a szektor próbál alkalmazkodni a globális ellátási láncok egyre nagyobb raktár-igényéhez" - magyarázta Jan Van Geet, a VGP vezérigazgatója. Hozzátette, ennek a piaci fellendülésnek köszönhetően a VGP is a valaha volt legjobb eredményeit érte el új bérleti szerződések és építés alatt álló négyzetméterek számában, miközben az előbérleti kiadottsági szint is 80,7% fölött tudott maradni.

A cég az év első tíz hónapjában 16 projektet adott át, amelyekkel összesen 427 000 négyzetméterrel bővült a teljes bérbeadható területének állománya - az év végéig még további 100 000 négyzetméter átadására lehet számítani. A cégnek jelenleg mindent egybe vetve 58 aktuálisan fejlesztés alatt álló logisztikai parkja van, melyek, ha mind befejeződnek összesen 1 619 000 négyzetméterrel fogják bővíteni a vállalat portfólióját.

VGP parkok területi eloszlása

A VGP további fejlesztéseket is tervez, amit bizonyít a cég nagy mértékű telekvásárlása is. Jan Van Geet elmondása szerint Budapest környékén kívül Bécsben és San Sebastianban is sikerült új területeket vásárolni, miközben a Pozsony körüli, már meglévő parkok is tovább bővültek. A VGP a szerb piacra is belépett, Franciaországban pedig szintén nemsokára lezárul az első akvizíciós tranzakció.

A cikk megjelenését a VGP támogatta.

Címlapkép: VGPark Budapest Aerozone

cég vezető prezentáció vállalat üzletember üzletasszony
debrecen-magyarorszag
pizzamaszk
forint, dollár
bp1
adobevallas adozás

Holdblog Fed: fő az óvatosság

Mielőtt azt hinnénk, hogy túl vagyunk az infláció nehezén, érdemes egy pillantást vetni az alábbi ábrára, amely...

2023. március 21.
Agrárium 2023
2023. március 8.
Biztosítás 2023
2023. március 30.
Építőipar 2023
2023. április 25.
Sustainable Tech 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Senior Privát Bankár (Miskolc)

Senior Privát Bankár (Miskolc)
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Hogyan lehet a technikai képet egy értékalapú befektető szemléletével ötvözni?
Ez is érdekelhet
Minden reggelre jut egy súlyos baleset az autópályán