Rekordot hozhat az idei év a logisztikai fejlesztők számára
Ingatlan

Rekordot hozhat az idei év a logisztikai fejlesztők számára

Portfolio
A logisztikai szektor kétségkívül az ingatlanpiac egyik jelenleg kiemelkedő szegmense. A járvány és a lezárások hatására a megnövekvő internetes kereskedelem óriási igényeket támasztott a raktárbővítések felé, ami a lezárások magunk mögött hagyásával sem csillapodott. Az ipari ingatlanok fejlesztésével foglalkozó cégek ezt a fellendülést próbálják minden erejükkel kihasználni, amit a VGP számai is kitűnően példáznak.

Annak ellenére, hogy a járványhelyzet a gazdaság nagy részét negatívan érintette a 2020-as évben (és utána idén év elején a további lezárásokkal), volt néhány szektor, ami pont, hogy a járványhelyzet miatt jelentős növekedést mutatott. Ilyen szegmens volt például az ingatlanpiacon a logisztika, mely tavaly elsősorban az e-kereskedelem erősödése miatt indult meg felfelé.

BRF IPARI

A járvány viszont segített beindítani az e-kereskedelmet. Mint az az utóbbi fél évben kiderült, a lendület lezárások nélkül is kitart. A logisztikai szegmens szereplőinek ezt a tartósan megnövekedett igényt kell valahogy kielégíteniük, így nem csoda, hogy rengetegen kezdtek területfejlesztésekbe - többek közt a páneurópai ipari és logisztikai ingatlanok fejlesztésével foglalkozó VGP is.

"A 2021-es év egyelőre több szempontból is rekordévnek ígérkezik, hiszen az e-kereskedelmi kereslet továbbra is jelentős strukturális változáson megy keresztül, ahogy a szektor próbál alkalmazkodni a globális ellátási láncok egyre nagyobb raktár-igényéhez" - magyarázta Jan Van Geet, a VGP vezérigazgatója. Hozzátette, ennek a piaci fellendülésnek köszönhetően a VGP is a valaha volt legjobb eredményeit érte el új bérleti szerződések és építés alatt álló négyzetméterek számában, miközben az előbérleti kiadottsági szint is 80,7% fölött tudott maradni.

A cég az év első tíz hónapjában 16 projektet adott át, amelyekkel összesen 427 000 négyzetméterrel bővült a teljes bérbeadható területének állománya - az év végéig még további 100 000 négyzetméter átadására lehet számítani. A cégnek jelenleg mindent egybe vetve 58 aktuálisan fejlesztés alatt álló logisztikai parkja van, melyek, ha mind befejeződnek összesen 1 619 000 négyzetméterrel fogják bővíteni a vállalat portfólióját.

VGP parkok területi eloszlása

A VGP további fejlesztéseket is tervez, amit bizonyít a cég nagy mértékű telekvásárlása is. Jan Van Geet elmondása szerint Budapest környékén kívül Bécsben és San Sebastianban is sikerült új területeket vásárolni, miközben a Pozsony körüli, már meglévő parkok is tovább bővültek. A VGP a szerb piacra is belépett, Franciaországban pedig szintén nemsokára lezárul az első akvizíciós tranzakció.

A cikk megjelenését a VGP támogatta.

Címlapkép: VGPark Budapest Aerozone

Kiszámoló

Tanfolyamot milliókért?

Valaki tanácsot kért, hogy befizessen-e egy magyar tanfolyamra, aminek az első része most \"csak\" 350 ezer forint a szokásos 700 ezer forint helyett. Persze ez csak az első része, a teljes tanfolya

Holdblog

Ezek a világ legfejlettebb startupvárosai

Alig van európai szereplő a világ legfejlettebb startupvárosai közt, de legalább a leggyorsabban fejlődő ökoszisztémák terén előkelő helyen van a kontinens. Ezek a világ vezető... The post

Ricardo

Öröm van

Megjelent idehaza Carl Menger A közgazdaságtan alapelvei című 1871-es klasszikus műve. Tolle, lege!

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
kina ingatlan ház lakás város china