ev_ingatlanpiaci_tehetsege_2022_1500x844
Ingatlan

Sosem látott kockázatok és átalakulások terhelik a világot - A kulcs a fiataljaink kezében!

Portfolio
Nem túlzás kijelenteni, hogy az elmúlt 2 évben történelmi időket élünk, itt, Európában és a világ többi részén egyaránt. Járvány, ellátási problémák, háború, infláció, energia- és klímaválság – ezekből egy is elég lehetne egy-egy iparág strukturális átalakulásához, ezek együttállása pedig egy teljesen új vágányra teszi többek között az ingatlanpiacot is, miközben az eszközök és a célok alapvetően a régiek. Az ingatlan az ingatlan, a munkavégzés és a lakhatás pedig munkavégzés és lakhatás marad, de a körülmények és az igények változtak és változnak – erről szól a jövő! A jövőt pedig a fiatalok írják, akiknek inspirálása és lelkesítése a tapasztalt elöljárók, a szeniorok feladata. Ezért is tartjuk az egyik legfontosabb küldetésünknek a jövő generáció tagjainak elismerését, melyben idén negyedik éve partnerünk az Indotek Group. A jelentkezés szeptember 7-ig tart - jelöld kollégádat vagy jelentkezz magad a díjra!

Minden szakma egyik legfontosabb feladata a minél magasabb színvonalú utánpótlás felépítése, segítése, ösztönzése. Nincs ez másként a hazai ingatlanpiacon sem, többek között ezért is tartotta kiemelten fontosnak az Indotek Group és a Portfolio Csoport, hogy az idei évben is odaítélje az "Év Ingatlanpiaci Tehetsége" díjat annak a tehetséges szakembernek, aki az elmúlt 1 évben maradandót alkotott az ingatlanpiacon. Az immár negyedik alkalommal átadott díj legfőbb célja, hogy inspirálja mindazon tehetséges fiatalokat, akik elhivatottak a munkájuk iránt és teljesítményükkel valós értéket teremtenek.

Lássuk a díjat!
A díjra olyan 18 és 40 év közötti, az ingatlanpiacon, vagy azzal szorosan összefüggő szakmai területen (pl. finanszírozás, jog, adó, HR, IT, marketing stb.) dolgozó szakemberek jelentkezését várjuk, akik mindennapi munkájukkal valós értéket teremtenek a szakmában. A díjra pedig nemcsak jelentkezni lehet, hanem jelölni is a legkiemelkedőbb munkatársakat és a szakmai partnereket.

Az "Év Ingatlanpiaci Tehetsége 2022" díj nyertesének, a magas presztízsű elismerést jelentő díj mellett a Portfolio.hu lehetőséget biztosít egy kiemelt interjúra, melynek keretében a nyertes tehetség részletesen mesélhet a szakmában végzett munkásságáról és piaci meglátásairól.

Emellett a VIP jegyet biztosítunk a hazai ingatlanszakma egyik legfontosabb eseményére a „Shortlist”-re kerülő négy jelölt számára, akik így részt vehetnek a 2022. szeptember 15-én megrendezésre kerülő Property Awards díjátadón és networking eseményen, ahol ünnepélyes keretek között mutatjuk be az idei év ingatlanpiaci kiválóságait.

A JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ SZEPTEMBER 7-E - RÉSZLETEK IDE KATTINTVA!

Hinni kell valamiben, különben az egész nem sokat ér!

Az idei díjról és a díj hátterével kapcsoltos gondolatokról Hermann Kamillával, az Indotek Group partnerével beszélgettünk. Fontos ugyanis belelátni, hogy mik azok az értékek, értékrendek, amik valós befolyással bírnak a mindennapi munkánkra, a szakmánkra, vagy akár csupán egy ilyen elismerés elnyerésére.

Hermann Kamilla
Indotek Group, partner
 Tovább

Az elmúlt két évben őrült változásokon ment keresztül a világ, az ingatlanszakma, a környezetünk, a társadalom és az egyének maguk is. Rengeteg, eddig evidenciának tekintett, a mindennapi rutinunk részét képező tényező kérdőjeleződött meg, lehetetlenült el, értékelődött újra, vált kiszámíthatatlanná és bizonyos esetekben fenntarthatatlanná egyik napról a másikra. Ezek a – sokszor drámai sebességgel és mértékben változó – körülmények között kell felelős vezetőként navigálni a cégünket, az idősebb és fiatalabb kollégáinkat és a magánéletünket is, miközben rá kell találni az újabb és újabb helyes utakra.

Talán sosem volt még ennyire szabad, de közben mégis nehéz, kiszámíthatatlan és kihívásokkal teli fiatal munkavállalónak lenni a világban.

- véli Hermann Kamilla. Ehhez kell az erő és a támogatás.

Home office vagy irodai munkavégzés? Vagy éppen a drasztikus fenntarthatósági megszorítások tükrében – példamutatás vagy felelősséghárítás? Ezek azok a kérdések és feladatok, amik akár egyéni-, akár szakmai szinten is a leginkább foglalkoztatják most a vezetőket és az idősebb és fiatalabb kollégákat egyaránt.

Mi a megoldás?

A kiemelés és a jutalmazás! Vannak, akik képesek megtörni az eddigi életmódjukat azzal, hogy a megszokott öt nap helyett csak négyszer mennek autóval a munkába hetente, vagy éppen, hogy 24 fok helyett csak 21-re fűtik fel a lakásukat vagy az irodájukat. Ezek apró, de fontos lépések, amelyeket ki kell emelni és követendő példaként feltüntetni a többiek előtt! De ugyanez igaz nagyban is, egy ingatlanfejlesztőre akár, aki dacolva az Excel kimutatásaival, mégis a drágább, rövid távon talán kevesebb profitot eredményező, de fenntartható műszaki megoldást választja. Nem lehet egyik napról a másikra mindent radikálisan megváltoztatni, de a kis lépések hosszú távú erejét hiba lenne lebecsülni.

Régi vagy új?

Ami működik az egyéni szinteken, az bizony működik nagyban is. Az aktuális ingatlanhasznosítási-, kényelmi-, üzemeltetési-, energiafelhasználási igények elsődlegesek, de sok tapasztalat van arra, hogy egy-egy épületet elég lehet "csupán" alaposan átgondolni, áttervezni és felújítani, ahelyett, hogy leromboljuk és utána egy teljesen újat, új anyagokból építünk. A dilemma régi, és korántsem csak a műemléki értéket képviselő ingatlanoknál kerül elő – az elmúlt két évben a nyakunkba szakadt nehézségek és kihívások (anyaghiány, drágulás, funkcióváltások, klíma) miatt a téma hatványozottan felértékelődött. A használt, idősnek tekinthető ingatlanok megújításában és korszerűvé tételében az Indotek Group élen jár itthon, még annak az árán is, hogy esetleg az egyesek számára oly fontos külcsín nem minden esetben veszi fel a versenyt a legmodernebb épületcsodákkal

Magyarország nem a luxusról, a futurisztikus (olykor rendkívül pazarló) épületcsodákról szól legyen az irodaház vagy lakópark.

- jegyezte meg Hermann Kamilla.

Közvetlen környezetünkben panelházakat, kádárkockákat, különböző mértékben lepusztult bérházakat, 30-50 éves, vagy annál is régebbi raktárakat, korszerűtlen irodaházakat, üzletházakat és közösségi épületeket látunk. A kihívás nem az, hogy hogyan érjük el mielőbb, hogy mindenki ultramodern épületben élhessen és dolgozhasson, hanem az, hogy hogyan tegyük a meglévő ingatlanjainkat fenntarthatóbbá, kevésbé energiapazarlóvá.

Útmutatás, értékek közvetítése, az ezen az úton járok kiemelése és díjazása – ez a jövő kihívása, a fiatal szakemberek számára és számunkra egyaránt, ezzel érhetjük el, hogy a gyermekeink, unokáink generációi előtt is a megfelelő példák legyenek

himars
tüntetés
mateusz morawiecki
vlagyimir putyin
flybe
elbocsátás kirúgás nő szomorú
Díjmentes online előadás
Mire érdemes figyelni, és milyen eszközöket érdemes használni?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2023. március 21.
Agrárium 2023
2023. március 8.
Biztosítás 2023
2023. március 30.
Építőipar 2023
2023. április 25.
Sustainable Tech 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
eladó kiadó lakás