Grandiózus projektek: így alakul át Budapest

2018. november 22. 11:22    
nyomtatás
 
Pár éven belül nagyobbnál nagyobb irodaházak, lakóépületek, kulturális intézmények, vagy akár plázák nőhetnek ki a földből Budapest szinte egészét lefedve. Néhol ezek a projektek olyan nagy volumenűek, grandiózusak, hogy egy egész városrész átalakulását jelentik, ezek közül 3-at mutattak be a Property Investment Forum 2018 keretében a projektekért felelős vezetők.


Elsőként Bősze Szilvia, üzletfejlesztési igazgató, Paulinyi-Reith & Partners Zrt. beszélt a folyamatban lévő fejlesztésekről. A trendek azt mutatják, hogy egy felgyorsuló világban élünk, most építjük azokat az épületeket, amiket 30-50 év múlva is használni fognak, ezért azt kell tudnunk, hogy csak a legjobbat lehet csinálni. 2011-ben kezdett el 50 ember azon gondolkozni, hogy miként lehetne Budapesten egy mindent átfogó fejlesztési tervet létrehozni, amit 2013-ban Budapest 2030 néven el is fogadtak. Ennek a tervnek olyan projektek is a részesei mint a Liget Budapest, a Central Park, a Budapest ONE és az Etele Plaza.

Grandiózus projektek: így alakul át Budapest


Dr. Gyorgyevics Benedek, vezérigazgató, Városliget Zrt. mutatta be a Liget Budapest projekt jelenlegi legfontosabb momentumait.

2018 már a kivitelezésekről és az átadásokról szól a Városligetnél. Megváltoztak az elvárások a közösségi terekben, minél többféle igényt kell kielégíteni, és ez a célunk a Liget projektnél is, hogy minél többféle közösségi teret tudjunk létrehozni. Ma már egy múzeumtól azt várjuk, hogy interaktív legyen.


Hol tart most a projekt?


Átadásra került a Szépművészeti Múzeum, ami speciálisan a gyerekeknek, az ő igényeiknek megfelelően lett átalakítva. 2019-ben átadják az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központot, ahol egy restaurátor műhely és egy 13 ezer négyzetméternyi közpark is kialakításra kerül. A biodóm kivitelezése is folyamatban van, a volt vidámparki területen, ami az állatkertet lényegében négy évszakossá teszi, és a hidegebb időben is lehetővé válik, hogy látogatókat fogadjon.

Grandiózus projektek: így alakul át Budapest


Az 56-osok terén a Néprajzi Múzeum kivitelezése is folyamatban van, a gyermekbarát épületben helyet kap egy gyermekmúzeum, ahol a kiállított darabokat kézbe is tudják venni, ezzel is közelebb hozva a gyermekeket a kultúrához. A Magyar Zene Házánál a föld alatti termektől egészen a tetőig funkcionalitást kap az üveg épület. Végül a közparkban átadásra került egy kutyás élménypark és egy ifjúsági sportpálya, valamint a Vakok Kertje is a közlemúltban készült el.

Grandiózus projektek: így alakul át Budapest

Liget Budapest


Central Park


A grandiózus projektek közül szintén nem maradhatott ki a Westend mellett, mintegy 9 hektáros területen épülő Central Park, amit Ágházi Gyula MRICS, vezérigazgató, Gránit Pólus mutatott be a nagyközönség számára.

Egy évvel ezelőtt azt jelentettem be, hogy jóváhagyásra került a költségtervezet és elindulhat a koncepció terv kidolgozása, amit azóta el is kezdtünk, így várhatóan 2023-ban átadhatjuk a projekt első részeit.


A Nyugatiból kiinduló sínek erősen elválasztják a város egyes részeit, így szeretnék, hogy erre megoldást találjanak és a sínek eltűnjenek erről a területről. A Central Park több kerületen át húzódik, sok mindenkit érint. Cél, hogy egy élményközpontot alakítsanak ki, ahol többek között megfelelő mennyiségű a zöldterület, és bár jelen van a technológia, az mégsem árasztja el túl sok információval a látogatókat, az ott lakókat és dolgozókat.

Grandiózus projektek: így alakul át Budapest


Mi lesz itt?


  • 2 hektáros közpark
  • bevásárlóközpont
  • 1000 lakás
  • irodák
  • hotel,
  • rendezvényközpont
  • park oló.


Budapest One - Etele tengely


A konferencia következő előadásában a Kelenföldön épülő 65 ezer négyzetméter bérbe adható területtel rendelkező Budapest ONE projektről számolt be Tatár Tibor MRICS, vezérigazgató, Futureal.

Grandiózus projektek: így alakul át Budapest


2019 második félévében adhatják át a Budapest ONE első ütemét, ami 25 ezer négyzetméternyi irodát és további 2600 négyzetméternyi retail egységet foglal magába. Kelenföldi pályaudvar másik oldalán az 55 ezer négyzetméteres Etele Plaza épül, ahol napi 40 ezer vásárlót várnak. Emellett egy intermodális közlekedési csomópont is létrejön a helyszínen, a bevásárlóközpont és az irodaház mellett más fejlesztést is terveznek, például itt létesül a dél-budai központi kórház, és további projekteket is bevonzhat az itt kialakuló új városközpont.

Grandiózus projektek: így alakul át Budapest

Budapest ONE

2018.11.22 10:37 Az ingatlanpiacon dolgozni olyan, mint pilótának lenni
2018.11.22 08:15 Videóközvetítés az ország legjelentősebb ingatlanos konferenciájáról
2018.11.22 12:07 Akár a dugódíj bevezetésén is el lehetne gondolkozni
2018.11.22 15:25 Mi kell ahhoz, hogy életben maradhassanak a plázáink?

Property Investment Forum 2018
Property Investment Forum 2018 (galéria, 15 kép)


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 


hirdetés
Állásajánlatok
Rendezvényszervező
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium