Ingatlan

Téglagyár és budai villák: ezeket az ingatlanokat veheted most meg a fővárostól

Portfolio
A magánszemélyek hirdetésein és a nagyobb fejlesztőkön túl, a Fővárosi Önkormányzat is kínál eladó, illetve kiadó ingatlanokat. Bár mennyiségre nem nagy a választék, sokszínűnek azonban mindenképpen nevezhetjük az általuk nyújtott kínálatot: kiadó laktanya és iskolák, eladó sportpálya, valamint 100 ezer négyzetméternyi fejlesztési terület és megannyi budai, illetve Balaton környéki villa. Kiválogattuk a legérdekesebb ingatlanokat, amelyek megvételére vagy bérbevételére ajánlatot tehetnek az érdeklődők.

1 2

Kiadó ingatlanok.
A cikkben szereplő ingatlanok mindegyike a BFVK Zrt. bárki által megtekinthető ingatlankínálatában szerepel, a hirdetések a cikk megírásakor voltak aktuálisak, közben lehetséges, hogy egyes ingatlanok lekerültek, illetve módosításokkal éltek ezek leírásában.

Érdekes a repertoár a BFVK Zrt. (Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ) által kínált ingatlanok között. A Fővárosi Önkormányzat által alapított zártkörű részvénytársaság a főváros ingatlanjainak, társasági részesedéseinek, illetve üzletrészeinek hasznosítására jött létre. Az általuk eladásra, illetve kiadásra kínált ingatlanok között szerepelnek üzlethelyiségek, raktárak, irodahelyiségek, telkek, nagyobb villák, de még iskolák is.

Aki éppen a fővárosi tulajdonban lévő ingatlanok között találná meg álmai befektetését, annak valamivel nehezebb dolga lehet, mint egy szokványos hirdetés esetében. Pontos árakat általában nem közölnek, ugyanakkor részletes leírást adnak a kínált ingatlanokról. A vásárlás, vagy bérbevétel menete egy pályázat benyújtása, amelynek részleteiről a kapcsolattartóval kell egyeztetniük az érdeklődőknek. A jelenleg aktuális, közel 50 hirdetésből kiválogattuk a legérdekesebbeket, mutatjuk melyek voltak ezek, az egyes ingatlantípusok közül.

Kiadó ingatlanok - üzlethelyiség

Összesen 30 kiadó épületre vonatkozó hirdetés van, ezek mintegy harmada üzlethelyiségekre vonatkozik. Van közöttük olyan, amit az alaprajz és képek alapján is egy önmagában álló IV. kerületi családi háznak nézhetnénk, azonban kizárólag nem lakás célú bérbevételre van lehetőség.

Azok számára is kínál lehetőséget a Fővárosi Önkormányzat, akik a belvárosban nyitnák meg új boltjukat, Az I. kerületben, a világörökség részét képező Várban vehető bérbe egy 93 négyzetméteres pince szinten lévő helyiség, amely korábban élelmiszerboltként működött.

Bár ezeknél az ingatlanoknál nem voltak árak feltüntetve, néhánynál erről is kaphatunk információt. Például egy VIII. kerületi 240 négyzetméteres, korábban rádióstúdióként üzemelő üzlethelyiség minimálisan nettó 237 ezer forintért (áfával 300 ezer forint) vehető ki havonta, de amennyiben ennél kedvezőbb ajánlattal élnek az önkormányzat felé, ez az összeg még emelkedhet.

Kiadó ingatlanok - laktanya

Kiadásra kínálják a XXII. kerületi volt Hunyadi laktanyát is, az üres honvédségi terület több mint 120 ezer négyzetméter, amelyből 22 ezer négyzetméteren található ingatlan és ennek egy részét adja bérbe az önkormányzat telephelyként.

Téglagyár és budai villák: ezeket az ingatlanokat veheted most meg a fővárostól
Kép forrása: bfvk.hu

Kiadó ingatlanok - iroda

A kiadó irodák között található olyan, amely korábban idősek otthonaként működött, így a leírásban az irodai funkció mellett alkalmasnak találják oktatási, vagy egészségügyi alkalmazásra egyaránt. Az épület egyébként 330 négyzetméter alapterülettel rendelkezik és a 14. kerület családi házas övezetében található.

Szintén nem szerepelt a hirdetéshez ár, ugyanakkor egy ekkora irodahelyiségként kiadó belülről felújított építményt a X. kerületben nettó 380 ezer forintért (bruttó 480 ezer forint) adnak ki havonta, ami talán viszonyítási alapként szolgálhat.

Kiadó ingatlanok - iskola

Bármilyen meglepő is, iskolák, illetve más oktatási intézmények épületének bérlésére is bőven van lehetőség. Évek óta nem találnak bérlőt a 2008-ban bezárt újpesti műszaki szakközépiskolára, ami teljes körű felújítást igényelne, szintén üresen áll másik két IV. kerületi szakközépiskola, illetve a IX. kerületben hosszú távra kiadó két 4 ezer négyzetméter alapterületű ingatlan és az egyiknél a hozzátartozó korábbi szakiskolai autószerelő tanműhely.

Téglagyár és budai villák: ezeket az ingatlanokat veheted most meg a fővárostól
Kép forrása: bfvk.hu

Kiadó ingatlanok - villa

Villaszerű építmények sem hiányozhatnak a kínálatból, példa erre egy XXI. kerületi 920 négyzetméteres ingatlan, amelyhez tartozik egy kisebb méretű telekrész is. Továbbá a XII. kerület zugligeti részén is van egy műemléki védettség alatt álló önkormányzati villa, a 630 négyzetméteres épülethez mintegy 38 ezer négyzetméteres telekterület is tartozik. Az ingatlan korábban családi villaként (Haggenmacher-villa) majd a bezárásáig gyermekotthonként működött.

Téglagyár és budai villák: ezeket az ingatlanokat veheted most meg a fővárostól
Kép forrása: bfvk.hu
Az eladó ingatlanok között is van jó néhány meglepő építmény. Ezekről a következő oldalon olvashatsz.
Ez a cikk folytatódik
1 2
Kiszámoló

Ez történt a héten 03.17

A Boeing repülőgépgyártónak nincsenek jó napjai mostanában, szinte minden napra jut egy hír, hogy szétesik valami valamelyik gépükön. A részvényárfolyam is ennek megfelelően alakul idén: B

Holdblog

Krúbi, Zsiday és az aranystandard

HOLD After Hours. Krúbi, Zsiday, aranystandard és az S&P500, ami még mindig több mint 3000 pont. Jó szórakozást! 00:45    Celebet keresünk! 01:45    Az izlandi zú

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új befektetési őrület hódít, napok alatt lesznek emberek milliárdosok

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
építkezés házépítés