Prémium

Nagyon pörög a kamatmentes gépvásárlási hitel (x)

PR cikk
Európai szinten is újdonságnak számító robotok és egyszerű gépek, eszközök is beszerezhetők a legnépszerűbb MFB Pontos 0%-os hitelből. Van olyan cég, amely stroke-os betegek rehabilitációját segíti az így megvalósított projekttel, de szinte minden iparág és KKV számára ideális megoldást nyújt az 1-150 millió forintos hitelösszeg 10% önerő mellett.

A 2014-2020-as EU-s költségvetési ciklus végéhez közeledve erősen fogynak az uniós források, így gyakorlatilag már csak az MFB pontos termékek érhetők el a vállalkozások számára, amelyeket eszközök beszerzésére vagy gépvásárlásra lehet felhasználni. Ezekre kombinált támogatással és önálló hiteltermékként egyaránt lehet pályázni, és még az utolsó pillanatban is várják a bankok az igénylőket.

A GINOP 8.3.5.-ös kódszám alatt futó program a kkv-k technológiai korszerűsítését célozza. Már az indulásakor lehetett tudni, hogy népszerű lesz, mert eszközbeszerzési célra nagyon sokféle cégnek, nagyon sok ágazatban elérhető vidéken megvalósuló beruházásokra. A program keretében igényelhető, 0%-os hitelek minden járulékos költségtől mentesek, így nem csak kamatot és kezelési költséget, hanem rendelkezésre tartási díjat sem kell fizetni utánuk, sőt, ha esetleg valaki előtörleszti, előtörlesztési díjat sem.

Korábban a hitelösszeg egymillió Ft, a maximum pedig 50 millió forint volt. Idén azonban a maximális összeget felemelték 150 millió forintra, ami már a kis- és középvállalatok érdeklődését is felkeltette, ezért ma már minden harmadik beadott kérelem 50 millió forintnál magasabb összegű. Pusztán a beszerzésre kerülő eszköz fedezete mellett ebből nagyobb volumenű beruházások is finanszírozhatók. Az eszközbeszerzésre vonatkozó feltételes szerződés vagy ajánlat szükséges a beruházási érték alátámasztására.

Még nem késő igényelni!

Aki most kap észbe, azzal fog szembesülni, hogy a rendelkezésre álló keret nagy részét már kihasználták azok a vállalkozások, amelyek éberebbek voltak, de még nem késő beadni a kérelmet. A hitelt abban az esetben is érdemes igényelni, ha egy cég egy már megkezdett, ugyanakkor támogatható beruházást utólag szeretne ebből a forrásból fedezni.

A Budapest Banknál az ügyfelekhez személyesen kilátogató ügyfélkapcsolati munkatársak segítik a hitelek iránt érdeklődő vállalkozókat, akik elmagyarázzák a termék összes jellemzőjét, valamint a teljesítési feltéteket.

 „Nagy előnye ezeknek a visszatérítendő forrásoknak, amellett, hogy jóval olcsóbbak, mint egy kereskedelmi banki forrás, hogy olyan cégek is igénybe tudják venni, amelyeket egy kereskedelmi bank nem feltétlenül finanszírozna. Ugyanakkor, mivel szorít bennünket az idő, nagyon fontos, hogy mielőtt valaki belevág a hitelkérelembe, beszélje meg a részleteket valamelyik MFB ponton, vagy az ügyfélkapcsolati munkatársainkkal. Az átlagos átfutási idő 3-4 hét, ennyi idő alatt el lehet jutni a szerződéskötésig és utána gyorsan rendelkezésre áll a pénz. Bizonyos esetekben 100 %-os szállítói előleget is tudunk biztosítani” – mondta el Váczi Dávid, a Budapest Bank vállalati termékértékesítés támogatási vezetője.

IMG_0956a_750

Több mint 600 MFB Ponton lehet országosan forráshoz jutni

„Az MFB a 2014-2020-as finanszírozási ciklusban elérhető, európai uniós forrású visszatérítendő pénzügyi eszközök, azaz hitelként működő visszatérítendő támogatások közvetítésére, 2016-tól kezdve létrehozta az MFB Pontok hálózatát. A mostanra több mint 600 pontból álló, országosan elérhető hálózat célja, hogy a vállalkozások és magánszemélyek a lehető legszélesebb körben, könnyen elérhető módon, gyorsan és minden eddiginél olcsóbban juthassanak forráshoz.

A GINOP 8.3.5. hitelprogram az egyik legkeresettebb és legsikeresebb program a teljes keretből, köszönhetően a hitel széleskörű céljainak és gyors elbírálási folyamatának. A hitelkeret kihasználtsága minden MFB Pontot üzemeltető banknál rohamosan nő, és az érdeklődő vállalatoknak érdemes mihamarabb benyújtani az igénylésüket” – tette hozzá Garamvölgyi Balázs, az MFB EU és Üzletirányítási Divíziójának vezetője.

Nincs szükség előfinanszírozásra, egyszerű a hitelezési folyamat

A Budapest Bank tapasztalatai szerint leginkább ipari és kereskedelmi cégek veszik igénybe a hitelt, kb. 20-20 százalékos arányban. Ugyanakkor kis túlzással szinte minden ágazatból és cégméretből vannak kérelmező ügyfelek, így például vendéglátó és szálláshelyek, tudományos fejlesztések vagy informatikai cégek egyaránt vannak közöttük. A mezőgazdaság az egyetlen szektor, amely ki van zárva ebből a lehetőségből.

A Fresh Market Kft. egyike azon ügyfeleknek, amelyek a Budapest Bankon keresztül jutottak a hitelhez. A  Magyarországon, újdonságnak számító neuro-rehabilitációs robotok, exoskeletonok, és egyéb modern, interaktív robotterápiás orvostechnikai eszközök beszerzésével foglalkozó cég közel 150 millió forintos kölcsönt kapott. Korábban más kereskedelmi forrásokat szerettek volna bevonni a finanszírozásba, de mindig kaptak olyan feltételt vagy kizáró okot, amely miatt az nem valósulhatott meg.

„A Budapest Bank kiszámíthatósága pozitívum volt a számunkra. Személyes támogatást kaptunk a teljes folyamat során, és egy olyan hitelterméket, amely nincs túlbonyolítva. Ha valaki erre a hitelprogramra megfelelő időt és energiát fordít, és jól együttműködik a bankkal, megérti a termékleírásban foglaltakat, akkor nem kell tartani a hitelezési folyamattól. Fontos szempont volt számunkra, hogy nem volt szükség hozzá előfinanszírozásra és nem kellett hosszú hónapokat várni a folyósításra: mindössze egy hónap alatt bírálták el a hitelünket, a második hónapban pedig már folyósítottak is” – mondta el Latky Csongor, a Fresh Market Kft. tulajdonosa.

(x)

MNB Intézet

A kerékpározás árnyoldala

Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni. A kerékpárok használata, terjesztése kevéssé szabályozott, illetve az iparág sem mozdul

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13