Fogynak az EU-pénzek, milyen lehetőségek vannak még? – Ma Székesfehérvárra látogatunk
Uniós források

Fogynak az EU-pénzek, milyen lehetőségek vannak még? – Ma Székesfehérvárra látogatunk

Portfolio
A visszatérítendő uniós finanszírozási források egyre fogynak már, de van még néhány jó lehetőség, és emellett az MFB Csoport saját forrásokkal, illetve tőkeági és kezességvállalási megoldásokkal is segíti a kis- és középvállalkozási szektort a következő években – hangzott el minapi miskolci és debreceni rendezvényünkön. Az állami és kereskedelmi banki finanszírozási lehetőségek széles tárháza mellett gyakorlati példákról és a Székesfehérvári Városi Alapról is szó lesz a november 12-i székesfehérvári ingyenes rendezvényünkön, amelyre ezen a linken tud regisztrálni.

Garamvölgyi Balázs, a Magyar Fejlesztési Bank EU és Üzletirányítási Divízió igazgatója a miskolci, illetve Szabó Sándor, az Értékesítési és Ügyfélkapcsolati Igazgatóság vezetője a debreceni rendezvényünk előadásában azt hangsúlyozta, hogy az MFB igényalapú felmérések alapján nyújtja a magyar vállalkozói szektor számára a különböző finanszírozási lehetőségeket és jelenleg is van még néhány olyan visszatérítendő uniós pályázat, amelyet érdemes mielőbb kihasználni, mert fogyóban vannak a keretek. Mindketten bemutatták:

Mindkét helyszínen felmerült az a közönség kérdés, hogy a közép-magyarországi régió lakosságának szóló uniós energiahatékonysági pályázat felfüggesztése után mekkora az esély arra, hogy még újranyitják a pályázatot, mert a tervezett keret már kimerült. Mindketten úgy válaszoltak, hogy erre már csekély az esély főként uniós megkötések miatt. Az ország többi részének szóló pályázat még nyitva áll, de a két szakértő jelzése szerint annál is érdemes igyekezni a fejlesztési tervek kidolgozásával, mert idővel elfogy majd az a keretösszeg is.

Ahogy Garamvölgyi Balázs, illetve Szabó Sándor, úgy Rózner Anna, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. üzletfejlesztési igazgatója és Rövid Szabolcs, Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. befektetési menedzsere is azt hangsúlyozta a két helyszínen, hogy

az MFB csoport szemlélet szerint működik, azaz a csoport bármely tagjához is érkezik a finanszírozási igény a vállalkozói szektor felől, a csoporttagok által nyújtott széleskörű lehetőségeket együtt kezelve alakítják ki az ajánlatokat.

Rózner Anna a céges finanszírozási konstrukciókhoz nyújtandó kezességvállalás lényegét mutatta be a panelbeszélgetésben gyakorlati példákon keresztül, így például azt, hogy nagyobb napenergiás projekteknél, vagy egy kisebb autóipari beszállító cég fejlesztésénél hogyan tudtak segíteni.

Rövid Szabolcs előadása és a panelbeszélgetés keretében felvázolta azt, hogy a Hiventures a kezdő, illetve a fejlődő és érettebb cégek számára milyen összeg tartományokban tud kockázati tőkebefektetéssel segíteni az összesen 71,5 milliárd forintos keretösszegből, valamint gyakorlati példákon keresztül mutatta be azt, hogy a generációváltás, az akvizíció, illetve a külföldi terjeszkedés előtt álló magyar cégeknek hogyan tudnak segíteni az új, 31 milliárd forintos tőkeági finanszírozási konstrukcióval.

Debreceni eseményünkön Rendek Zoltán, az MFB Invest befektetési menedzsere röviden ismertette a minap bejelentett és immár megalakult 10 milliárd forintos keretösszegű Debreceni Városi Alap konstrukciót és azt, hogy abból terveik szerint átlagosan 200 millió forintos ügyletméret mellett szeretnének a Hajdú-Bihar megyei kötődésű cégeknek tőkeági segítséget nyújtani. Szektorszintű tőkebefektetési megkötés nincs az alapnál, amely 7 év alatt tervezi befektetni a pénzt és már több célvállalattal folytattak tárgyalásokat. Jelzése szerint a célvállalatok előszűrésében és a szakmai tanácsadásban lényeges szerep hárul a városi cégek körében már ismert EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központra.

Jöjjön el következő rendezvényünkre, hogy megismerhesse a fenti lehetőségek részleteit és személyesen is megkérdezhesse az illetékes szakértőket! Emellett a SZékesfehérvári 5 milliárd forintos Városi Alapról is hasznos részleteket tudhat meg.

Rendezvényünk ingyenes, de regisztrációköteles. A regisztrációt az alábbi linken elérhető oldal jobb felső sarkában tudják megtenni:

Székesfehérvár, 2019. november 12. BMW Rack

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

MNB Intézet

A kerékpározás árnyoldala

Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni. A kerékpárok használata, terjesztése kevéssé szabályozott, illetve az iparág sem mozdul

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Ursula von der Leyen EP-felszólalás