Uniós források

Újabb OLAF-nyomozás indult Magyarországon EU-pénzes csalásgyanú miatt

Portfolio
Az EU Csalás Elleni Hivatala, az OLAF, nyomozást indított túlárazás és csalás gyanújával a 448 vidéki sportnapot 450 milliós EU-támogatásból lebonyolító Harmadik Évezred Innovációs Alapítvány tevékenysége kapcsán – tudta meg a 444.hu a bejelentést tevő Hadházy Ákos független parlamenti képviselőtől.

A lap korábban fényképekkel dokumentálva számolt be arról, hogy milyen tevékenységek zajlottak vidéki sportnap címén az EFOP-1.8.6-17 kódszámú pályázat keretében. A jelek szerint az eseményenként csaknem 1 milliós támogatást bezsebelő alapítvány tevékenységét az OLAF is gyanúsnak találta és így elindította vizsgálatát.

A támogatott projektkereső adatbázis szerint az Európai Szociális Alapból finanszírozott EFOP-os pályázaton 36 nyertes projekt volt és jellemzően 200-250 millió forintos támogatás nyertek el a különböző projektgazdák. Kiugrik tehát a mezőnyből a Harmadik Évezred Innovációs Alapítvány a „Sportolj a Harmadik Évezredben” című projektjével, amelyre 450 millió forintot nyert el, és ennek 85%-át fizeti az EU, 15%-át a magyar költségvetés. A 450 milliós projekthez nem kellett önerő, mert 100%-os volt a támogatási intenzitás. A projekt megvalósítása 2018. 02. 28-án kezdődött és az adatlap szerint egészen 2021. 02. 27-ig tartana.

A fentinél csak egyetlen projekt kapott nagyobb támogatást: a Magyar Szabadidősport Szövetség 750 millió forintot nyert el „Magadért sportolj!” című projektjére, illetve az Utak és Esélyek Alapítvány szintén 450 milliós támogatást nyert el „Utak és Esélyek a Szabadidősporthoz!” című projektjére.

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
Holdblog

Fára a majmok másszanak!

HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! - az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges! Jó szórakozást! 00:45    A Ryanair Alapkezelő 02:55    Rosenbe

Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
eu-zaszlo-magyar-zaszlo-europai-unio-europai-parlament-valasztas-europai-parlamenti-valasztas-2024-es-europai-parlamenti-valasztas