Uniós források

Újabb OLAF-nyomozás indult Magyarországon EU-pénzes csalásgyanú miatt

Portfolio
Az EU Csalás Elleni Hivatala, az OLAF, nyomozást indított túlárazás és csalás gyanújával a 448 vidéki sportnapot 450 milliós EU-támogatásból lebonyolító Harmadik Évezred Innovációs Alapítvány tevékenysége kapcsán – tudta meg a 444.hu a bejelentést tevő Hadházy Ákos független parlamenti képviselőtől.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

A lap korábban fényképekkel dokumentálva számolt be arról, hogy milyen tevékenységek zajlottak vidéki sportnap címén az EFOP-1.8.6-17 kódszámú pályázat keretében. A jelek szerint az eseményenként csaknem 1 milliós támogatást bezsebelő alapítvány tevékenységét az OLAF is gyanúsnak találta és így elindította vizsgálatát.

A támogatott projektkereső adatbázis szerint az Európai Szociális Alapból finanszírozott EFOP-os pályázaton 36 nyertes projekt volt és jellemzően 200-250 millió forintos támogatás nyertek el a különböző projektgazdák. Kiugrik tehát a mezőnyből a Harmadik Évezred Innovációs Alapítvány a „Sportolj a Harmadik Évezredben” című projektjével, amelyre 450 millió forintot nyert el, és ennek 85%-át fizeti az EU, 15%-át a magyar költségvetés. A 450 milliós projekthez nem kellett önerő, mert 100%-os volt a támogatási intenzitás. A projekt megvalósítása 2018. 02. 28-án kezdődött és az adatlap szerint egészen 2021. 02. 27-ig tartana.

A fentinél csak egyetlen projekt kapott nagyobb támogatást: a Magyar Szabadidősport Szövetség 750 millió forintot nyert el „Magadért sportolj!” című projektjére, illetve az Utak és Esélyek Alapítvány szintén 450 milliós támogatást nyert el „Utak és Esélyek a Szabadidősporthoz!” című projektjére.

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
bull
Brexit_barnier_kereskedelmi_megállapodás
richter
gold
vakcinakep44
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Felügyelő

Felügyelő
Online előadás
Olvass a grafikonban és lovagold meg a trendet!
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
Brexit_barnier_kereskedelmi_megállapodás