Uniós források

Brutális pályázói érdeklődés: egy órán belül felfüggesztik a KFI-felhívást!

Portfolio
Mivel 11 nap alatt a 45 milliárd forintos pályázati keret több mint négyszeresére érkezett be támogatási igény az NKFI Hivatal Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása (2019-1.1.1-PIACI KFI) című pályázatára, ezért mai közleményében arra figyelmeztet a Hivatal, hogy ma délután 2 órától lezárja ezt a felhívását - jelent meg a hivatalos pályázati oldalon.
A közlemény emlékeztet rá, hogy az eredeti beadási határidő csak 2019. augusztus 5-én járna le, de mivel a mai napig több mint 500 db pályázat érkezett összesen 180,5 Mrd Ft támogatási igénnyel, azaz több mint négyszerese az igény a 45 milliárd forintos keretnek, ezért az előre bejelentett szabályok értelmében lezárják a beadást, ez pedig ma délután 2 órakor meg is fog történni.

Az erőteljes pályázói érdeklődés kapcsán az NKFI Hivatal visszaidézi azt, hogy idén februárban megszervezte az Országos Innovációs Fórumot, amelynek keretében" több mint 2800 érdekeltet sikerült bevonni a tervezési folyamatba, és a konzultáció tapasztalatait, valamint az azt követő nyilvános társadalmi egyeztetésen felmerült véleményeket az NKFI Hivatal már az idei legnagyobb pályázati konstrukciójába, a piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projekteket támogató felhívásba is beépítette."

Hozzáteszik, hogy "Ezeket a törekvéseket a pályázat iránti intenzív érdeklődés visszaigazolta" és azt is jelzik, hogy a ma délutáni beadási lezárást követően "megkezdődik a benyújtott pályázatok értékelése" A menetrend úgy néz ki, hogy "a megújított értékelési rendszerben a bírálatok minőségét az anonim szakértői állomány bővítésével, képzésével és minőségbiztosítási rendszer bevezetésével támogatja az NKFI Hivatal. Támogatási döntés az ütemterv szerint 2019. november elejére várható."

A pályázat kapcsán eleve várható volt a hatalmas érdeklődés és az erőteljes túligénylés, de ez az intenzitás feltehetően a kiírókat is meglepte. A felhívás előzményei és szakmai részletei:Címlapkép forrása: Alex Kraus/Bloomberg via Getty Images
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
RSM Blog

Mit kockáztatunk HR nélkül?

A vállalatok jelentős részének életében meghatározó szerepe van a HR tevékenységnek, mert a jól átgondolt HR stratégia támogatja a munkatársak, megtartását, motiválását, fejlesztését,

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nem mese ez: rengeteg pénz hullik a magyarokra pillanatokon belül

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Ursula von der Leyen