Esés az amerikai tőzsdéken - Csúnya lett a vége
Portfolio
Az Izrael elleni iráni támadást követően nagyot estek az ázsiai részvénypiacok, Európában viszont nap végére mérsékelt lett az esés pénteken. Az amerikai részvénypiacok az elmúlt napok trendjét folytatva tovább estek, gyengén teljesítettek a fantasztikus hetesnek nevezett sztárpapírok, nagyot esett a Netflix és az Nvidia árfolyama.
Megosztás

Rossz hangulatban zárult a hét

Bár néhány nagyobb komponens, mint az American Express, Coca-Cola, Pfizer, JP Morgan jó teljesítménye miatt ma 0,5 százalékot emelkedett a Dow Jones index, a szélesebb piacot jobban reprezentáló S&P 500 0,9 százalékot esett, a technológia túlsúlyos Nasdaq pedig 2,2 százalékkal került lejjebb. A fantasztikus hetesnek is nevezett részvények összesített értéke közel ezermilliárd dollárral csökkent a héten.

spadsa
Megosztás

Van jó hír is

Nem csak rossz hírek vannak ma: az American Express a várakozásoknál jobb negyedéves számokat tett közzé, az árfolyam közel 6 százalékkal történelmi csúcsa közelébe emelkedett. Részben ennek köszönhető, hogy a Dow Jones index ma 0,5 százalékot emelkedett.

amx
Megosztás

Zuhan a Netflix

Közel 10 százalékot esett a Netflix árfolyama. A vállalat ma tette közzé legfrissebb beszámolóját, amiben alapvetően növekedésről számolt be, a befektetők hangulatát azonban két dolog rontotta el: 1. a cég a vártnál alacsonyabb második negyedéves árbevétel-várakozást tett közzé, 2. a Netflix bejelentette, hogy mostantól nem teszi közzé az előfizetői számra vonatkozó negyedéves statisztikákat.

net
Megosztás

Egyre csúnyább

A záráshoz közeledve egyre nagyobbak a mínuszok az amerikai tőzsdéken, a sztárpapírok közül az Nvidia áll az élen, már közel 9 százalék mínuszban áll, a Nasdaq index már 2,1 százalékot esett.

nvia
Megosztás

Nem annyira fantasztikus hetes

A fantasztikus hetesbe sorolt részvények (Microsoft, Apple, Nvidia, Tesla, Alphabet, Meta, Amazon) húzzák lefelé az amerikai részvénypiacot. Az Nvidia 7, a Meta 4 százalékot esett ma, de esik az Amazon, az Alphabet és a Microsoft árfolyama is.

Ezen a héten több mint 900 milliárd dollárt veszített értékéből a hét részvény, ekkora zuhanásra korábban nem volt példa.

nvid
meta
Megosztás

Folytatódik az esés az amerikai tőzsdéken

Az S&P 500 0,8, a tech túlsúlyos Nasdaq 1,6 százalékot veszített az értékéből. A tech szektort a gyorsjelentése után nagyot eső Netflix húzza lefelé.

nas3
Megosztás

Visszahúzták az európai tőzsdéket

Az Izrael elleni iráni támadás hírére nagyobb mínuszban nyitottak az európai részvénypiacok, nap végére azonban már csak mérsékelt esés maradt, a német DAX 0,6 százalékot esett, a francia CAC pedig a csütörtöki záróértéke közelében fejezte be a kereskedést pénteken.

daxxsafd
Megosztás

Megszenvedte a Mol a benzinárstopról szóló híreket

A hazai blue chipek közül csak a Telekom zárt pluszban a hét utolsó kereskedési napján, a nagypapírok esését a Mol vezette, a befektetőket elsősorban az aggasztja most az olajcég esetében, hogy egyre nagyobb az esélye annak, hogy a kormány hamarosan belenyúl az üzemanyagárakba.

Megszenvedte a Mol a benzinárstopról szóló híreket
Megosztás

Megszólalt az MNB az aranytartalékról

Az elmúlt hónapokban ismét a figyelem középpontjába került az arany, mint jegybanki tartalékeszköz és mint a stabilitás szimbóluma. A Magyar Nemzeti Bank pénz- és devizapiaci igazgatója, Veres István Attila most részletesen bemutatta az elmúlt évek aranypiaci folyamatait, trendjeit, emellett pedig a hazai aranytartalék alakulásáról is említést tett.

Megszólalt az MNB az aranytartalékról
Megosztás

CNN: vége van, nem lesz háború

Irán nem fog semmilyen válaszcsapást tenni a területét ért támadás miatt – írja hírszerzési forrásokra hivatkozva a CNN.

CNN: vége van, nem lesz háború
Megosztás

Vegyes nyitás a tengerentúlon

A Dow Jones már 0,4 százalékos pluszban van, eközben azonban az S&P 500 csütörtöki záróértéke közelében stagnál, a Nasdaq pedig 0,4 százalékos esésben van.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.
Megosztás

Fogyóban az EKB türelme: ki kell jönnie az UniCreditnek is Oroszországból

Az Európai Központi Bank készen áll arra, hogy utasítsa az olasz UniCreditet: csökkentse az Oroszországgal folytatott üzleti tevékenységét – értesült a Reuters. A következő lépésben már szankciót alkalmazhat a felügyelet.

Fogyóban az EKB türelme: ki kell jönnie az UniCreditnek is Oroszországból
Megosztás

Osztalékot fizet a Magyar Telekom, eddig csaphatsz le rá!

Ismertette a 2023-as pénzügyi év után fizetett osztalék kifizetésének rendjét a Magyar Telekom.

Osztalékot fizet a Magyar Telekom, eddig csaphatsz le rá!
Megosztás

Újra éledezik az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Jön a Portfolio következő lakossági befektetési eseménye, a Portfolio Investment Day 2024. Május 16-án várjuk azokat, akik a legtöbbet szeretnék kihozni megtakarításaikból! Előadóink cégvezetők, pénzügyi vezetők, portfóliómenedzserek, elemzők és profi befektetők, akiktől releváns befektetési ötleteket szerezhetnek a jelenlévők.A konferencián kiemelten foglalkozunk a hazai állampapírokkal, a nyersanyagpiacokkal, a kriptoeszközökkel, valamint hazai és nemzetközi részvényekkel.  A rendezvényen velünk lesz többek között Kurali Zoltán, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója, Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója, és a Cápák közöttből jól ismert Balogh Petya és Orbók Ilona is.Az eseményre itt lehet regisztrálni.

Újra éledezik az infláció - Mibe érdemes most befektetni?
Megosztás

Új korszak kezdődik a Netflixnél

A Netflix minden fronton verte az előzetes várakozásokat az első negyedévben, emellett pedig a cég azt is bejelentette, hogy a jövő évtől kezdődően nem tesznek közzé negyedéves adatokat az előfizetői létszámról vagy felhasználónkénti átlagos bevételről, mivel a cég mostantól inkább a bevételre, működési árrésre és az ügyfél-elégedettség legjobb mutatójaként szolgáló elkötelezettségre koncentrál - közölte a CNBC.

Új korszak kezdődik a Netflixnél
Megosztás

Kis mínuszban nyithatnak az amerikai tőzsdék

A határidős részvényindexek jelenlegi állása szerint a Nasdaq 0,4, az S&P 500 és a Dow pedig egyaránt 0,2 százalékos mínuszban nyithat.

Megosztás

Megütötték a Molt az újabb árstop hírére

A kereskedési idő felénél a Mol vezeti az esést a hazai nagypapírok közül.

Megütötték a Molt az újabb árstop hírére
Megosztás

Amerikában is csak kisebb esés jöhet

A határidős részvényindexek alapján a hajnalban látottakhoz képest az amerikai tőzsdék is jóval kisebb mínuszban nyithatnak. A Nasdaq 0,7, az S&P 500 és a Dow pedig egyaránt 0,4 százalékos mínuszban nyithatnak.

Megosztás

Jön a hatnapos munkahét a Samsungnál

A Samsung bejelentette, hogy a vállalati kihívásokra reagálva hatnapos munkahetet vezet be vezetői számára minden részlegén - írja a Business Insider.

Jön a hatnapos munkahét a Samsungnál
Megosztás

A Richter vezeti a hazai blue chipek esését

A BUX index már 0,7 százalékos mínuszban van, a blue chipek közül pedig a Richter vezeti az esést, miután a gyógyszergyártó részvényei már 1,1 százalékkal kerültek lejjebb a pénteki kereskedésben.

A cég árfolyama legutóbb kedden volt ilyen mélyen, akkor a 8790 forintos szint jelentette a napon belüli mélypontot.

richter0419
Megosztás

Továbbra is mínuszban

A vezető európai részvényindexek közül a DAX 0,9, a CAC és a FTSE pedig egyaránt 0,6 százalékos esésben van.

cac0419
Megosztás

A Wizz AIr is lerázta magáról az esést

Az elmúlt hónapokban már többször is láthattuk, hogy a Wizz Airt képesek érzékenyen érintik az izraeli események: múlt pénteken például több mint 8 százalékot esett az árfolyam, míg csütörtökön több mint 6 százalékos volt az emelkedés mértéke.

Ezt követően a mai napon csak kisebb 1,2 százalékos mínuszban vannak a cég papírjai.

wizziar0419
Megosztás

Egy sor hiányosságot talált az MNB az UniCreditnél, 28 milliós bírság lett a vége

Az MNB összesen több mint 28 millió forint bírságot szabott ki az UniCredit Bankra a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozás-megelőzési tevékenysége kapcsán feltárt hiányosságai miatt. A bank többek között számos pénzmosásgyanús ügyletet egyáltalán nem, vagy nem haladéktalanul jelentett be, ügyfél-átvilágítási gyakorlata nem volt megfelelő, s szűrőrendszere sem teljesen felelt meg a jogszabályoknak - közölte a felügyelet.

Egy sor hiányosságot talált az MNB az UniCreditnél, 28 milliós bírság lett a vége
Megosztás

Megnyugvás az olaj piacán

Hiába ugrott a hajnali órákban 4,3 százalékot az olaj ára, délelőttre nagyobb megnyugvás látszik a piacon, jelenleg "mindössze" 1,2 százalékos pluszban van a Brent árfolyama.

olaj12
Megosztás

Esnek a légitársaságok részvényei

Szektorszinten kifejezetten rosszul teljesítenek a mai piacnyitást követően az európai légitársaságok részvényei: a Ryanair jegyzése 1,8 százalékos mínuszban van,

ryan15

eközben az Air France 3,2 százalékkal került lejjebb,

airfrance32

a Lufthansa árfolyama pedig 1,7 százalékot esett.

lhansa 17
Megosztás

A korábban vártnál kisebb eséssel indul a nap

Rossz hangulatban indul a kereskedés az európai tőzsdéken, az esés mértéke azonban nem olyan nagy, mint amilyenre a korábbi, határidős adatok alapján számítani lehetett, egy kicsit tehát megnyugodtak a kedélyek.

A DAX index 0,8 százalékos eséssel indítja a napot, a CAC 0,7 százalékos, a FTSE 100 pedig 0,5 százalékos mínuszban van, de a milánói és a spanyol tőzsde is esik.

dax1esés
Megosztás

Bizonytalan nyitás a magyar tőzsdén

Bizonytalan hangulatban indul a kereskedés a magyar tőzsdén, a BUX index jelenleg 0,2 százalékos mínuszban van. A hazai blue chipek közül az OTP 0,6 százalékkal került lejjebb, a Magyar Telekom 0,2 százalékos mínuszban van, a Mol stagnál, a Richter pedig 0,4 százalékos pluszban indítja a napot.

buxemelk2
Megosztás

Szinte teljesen ledolgozták az esést a határidős indexek

A DAX, a CAC, valamint az FTSE is 0,15-0,2 százalék körüli mínuszban nyithat hamarosan azt követően, hogy az éjszakai órákban még közel 2 százalékos volt az esés mértéke.

Megosztás

Javul a hangulat

A kezdeti ijedtséget követően úgy tűnik, hogy nem indul nagyobb eséssel a nap a tőzsdéken. A határidős részvényindexek jelenlegi állása alapján a vezető európai részvényindexek közül a DAX és a CAC 0,5, a FTSE pedig 0,4 százalékos mínuszban nyithat.

Megosztás

Több mint 700 millió forintért vett saját részvényeket az OTP

Tovább vásárolta saját részvényeit az OTP, ezúttal több mint 700 millió forint értékben.

Több mint 700 millió forintért vett saját részvényeket az OTP
Megosztás

Mit mutatnak a határidős részvényindexek?

A határidős részvényindexek jelenlegi állása alapján Európában a német DAX és a francia CAC egyaránt 0,9 százalékos mínuszban nyithatnak, míg az angol FTSE 0,7 százalékkal kerülhet lejjebb.

A közel-keleti hírre közel 2 százalékos is volt az esés mértéke, a kezdeti ijedtség azonban gyorsan mérséklődött.

Ami pedig az amerikai piacokat illeti, a Nasdaq 1, az S&P 500 0,8, a Dow pedig 0,7 százalékos esésben nyithat péntek délután.

Megosztás

Komoly mínuszok Ázsiában

A vezető ázsiai részvényindexek közül a Nikkei 2,6, az Asia Dow 2, Hang Seng pedig 1,1 százalékos mínuszban van.

hsix
Megosztás

Ütöttek egyet a kriptovalutákon is

A bitcoin jegyzése már több mint 6 százalékos mínuszban volt, az árfolyam pedig rövid időre a fontos lélektani szintnek számító 60 000 dolláros szint alá is leszúrt. Hasonlóan az arany és az olaj piacán látottakhoz, a bitcoin esetében is egy pozitív irányú korrekciót figyelhetünk meg: jelenleg mindössze 2,2 százalékos az esés mértéke.

Az ether árfolyama 2,5, a cardanoé 3,5, a bitcoin cashé pedig 4 százalékos mínuszban van.

btcusdt0419
Megosztás

Felszúrt az arany is

A válaszcsapás hírére az arany unciánkénti árfolyama egészen 2418 dollárig emelkedett, ami új történelmi csúcsot jelent, azóta azonban egy meredek korrekciót láthatunk, és a korábbi 1,6 százalékos emelkedés után már csak 0,2 százalékkal mozog a csütörtöki záróár felett a jegyzés.

xauusd0419

Az ezüst esetében is láthattunk egy felszúrást, egészen 29 dollárig. Ugyan 2,5 százalékos pluszban is volt a jegyzés, jelenleg azonban már 0,2 százalékos mínuszban van az ezüst árfolyama.

ezüst0419
Megosztás

Kilőtt az olaj!

A közel-keleti esemény hatására meredek emelkedésben van a Brent típusú kőolaj ára. Jelenleg 2,1 százalékos pluszban van a jegyzés, az éjjeli órákban azonban egészen a 89,8-as szintig emelkedett a jegyzés, ami 4,3 százalékkal van magasabban a csütörtöki záróárhoz viszonyítva. 

brn0419

Címlapkép forrása: Getty Images

Megosztás

Megütötték a forintot, egyre közelebb a 400-as euró

A hajnali órákban toltak egy szintet a forint euróval szembeni árfolyamán, melynek nyomán a kurzus a 394-es szintről a 396-os szint közelébe ugrott. Az izraeli válaszcsapás hírére a befektetők ismét kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak.

Megosztás

Nem várhatóak piacmozgató közlések a hét utolsó napján

Pénteken idehaza nem várhatóak fontosabb gazdasági események, a reggeli órákban azonban fontos közlések jönnek a német termelői árak alakulásáról, emellett pedig angol kiskereskedelmi adatok is érkeznek.

makronaptar-671297
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A náci Németország példája kísérti Európát - Ukrajna messze van a vereségtől

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
debrecen-magyarorszag