Keresi az új akvizíciós lehetőségeket a Duna House

2018. november 14. 16:46    
nyomtatás
 
A Duna House szerdai sajtótájékoztatóján a társaság menedzsmentje pozitívan értékelte a cégcsoport elmúlt két évét és a vállalat tőzsdei jelenlétét is, a Duna House társ-vezérigazgatói szerint a társaság növekedése folytatódhat, a cég továbbra is aktívan keresi az új akvizíciós lehetőségeket, míg a Duna House célja mindemellett, hogy tovább növelje a részvényesei számára kifizetett osztalékot.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Guy Dymschiz kedvezően értékelte a társaság tőzsdére lépését, azonban a Duna House társ-vezérigazgatója szerint a cég jelenlegi részvényárfolyama nem tükrözi a társaság valódi értékét. A cégcsoport track record építése továbbra is zajlik, és a menedzsment reményei szerint a Duna House-nál a folytatódó növekedés a későbbiekben még vonzóbbá teheti a kisbefektetők szemében a társaság részvényeit. Guy Dymschiz mindemellett kiemelte, hogy a Duna House a későbbiek folyamán is évről-évre növelni kívánja majd a kifizetett osztalék mértékét.

A Duna House esetében meglehetősen mozgalmasan telt az elmúlt két év, a társaság 2017-ben megvásárolta a MyCity ingatlanfejlesztőnek további 50 százalékos részesedését, így a tranzakció lezárását követően a Duna House annak 100 százalékos tulajdonosává vált. A cégcsoport a lengyel és a magyar hitelvolumenét megduplázta, míg a cégcsoport lengyel leányvállalata, a Metrohouse a múlt héten vásárolta meg a lengyel piac meghatározó hitelközvetítőjét, a Gold Finance-t.

Guy Dymschiz szerint a cégcsoport növekedése folytatódik, és a Duna House célja, hogy a magyar alaptevékenység esetében tovább növelje a piaci részesedését, akár az ingatlan-, akár a hitel oldalról, és a társaság a kieső LTP-bevételek pótlására koncentrál majd. A további ingatlan-fejlesztésekkel kapcsolatban a Duna House társ-vezérigazgatója kiemelte, hogy a cég bár nem minden áron, de továbbra is keresi az üzleti lehetőségeket, és megfontolja az új projektek elindítását.

A Duna House további akvizícióival kapcsolatban Schilling Dániel kiemelte, hogy a cégcsoport továbbra is keresi az új lehetőségeket, és a Duna House számára az ideális célpont ingatlanközvetítő társaság, ami nem végez hitelközvetítői tevékenységet. A Duna House gazdasági igazgatója szerint a cégcsoport Európán belül aktívan keresi a bővülési lehetőségeket, és a vállalat Nyugat- vagy Dél-Európában is keresi az akvizíciós lehetőségeket, 2 millió és 20 milliós euró közötti nagyságrendben. Schilling Dániel szerint a cégcsoport nem elsősorban piacot, hanem felvásárlási célpontot keres, ahol a társaság értéket teremthet, és a potenciális szinergiahatások is érdemben kihasználhatók.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium