Összeállt, hogy kik fogják kimondani a történelmi ítéletet Donald Trumpról
Globál

Összeállt, hogy kik fogják kimondani a történelmi ítéletet Donald Trumpról

Portfolio
Csütörtökön összeállították a 12 főből álló esküdtszéket Donald Trump volt amerikai elnök New York-i büntetőperében, amely az első büntetőtárgyalás az ellene folyamatban lévő összesen négy közül. Két korábban kiválasztott esküdtet azonban haza kellett küldenie a bíróságnak, miután mégsem feleltek meg a kritériumoknak. Bár ma még további póttagokat fognak választani, hétfőn előreláthatólag elkezdődhet a per a nyitóbeszédekkel - írja a CNN.

A manhattani bíróság a tegnapi nap folyamán két esküdtet felmentett az alól, hogy részt vegyenek Donald Trump hallgatási pénzekkel összefüggő New York-i büntetőperében. Egyikőjük azután jelentette ki, hogy bevallása szerint mégsem tudna igazságos és pártatlan ítéletet hozni, hogy

ismerősei és családtagjai a médiariportok alapján azonosították a személyét.

Annak ellenére, hogy az esküdtek identitása titkosított, híroldalak nyilvánosságra hozták azok munkahelyét, kinézetét és részleteket a megszólalásaikból, ami alapján nem nehéz ráismerni egyesekre. Juan Merchan bíró a fejlemények tükrében arra kérte a sajtó munkatársait, hogy a jövőben tartózkodjanak ezek publikálásától, hozzátéve, hogy

valószínűleg egy nagyon jó esküdtet veszítettünk el.

A másik esküdtet azután küldték haza, hogy az ügyészek felleltek egy korábbi tudósítást arról, hogy egy azonos nevű személy politikai hirdetések rongálásában vett részt. Bár nem derült ki, hogy valóban a kiválasztott esküdtről van szó, Merchan bíró felmentette, mivel lehet, hogy nem állította az igazat a büntetlen előéletéről.

A visszalépések ellenére

tegnap sikerült az esküdtek padjára ültetni a Trumpról ítéletet hozó tizenkettő személyt,

illetve egy póttagot. Ma az eljárás a további póttagok kiválasztásával fog folytatódni.

Trump ellen 34 pontban emeltek vádat üzleti csalás miatt. A felnőttfilmes Stormy Daniels nevével fémjelzett ügyben azzal vádolják Trumpot, hogy jogi kiadásként papírozta le azt a 130 ezer dollárt, amit a 2016-os választások előtt állítólag azért fizetett Danielsnek, hogy a nő titokban tartsa viszonyukat. Ugyanebből a megfontolásból Trump ügyvédje, Michael Cohen további 150 ezer dollárt intézett egy másik nőnek szintén titoktartásért cserébe, Cohen maga pedig mindezért 420 ezer dollárt kapott Trumptól több összegben.

Címlapkép: Donald Trump volt amerikai elnök a manhattani büntetőbíróságon New Yorkban 2024. április 15-én. Címlapkép forrása: Jeenah Moon/Bloomberg via Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A náci Németország példája kísérti Európát - Ukrajna messze van a vereségtől

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
grúz parlament