GSPARK árfolyam

Mentés a kedvencekhez
|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
GSPARK ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
GSPARK kötéslista
Idő Ár Darab Érték
GSPARK statisztikák, mutatók
nyitó: 3290
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
GSPARK adatlap
Teljes név:Graphisoft Park SE Ingatlanfejlesztő Európai Részvénytársaság
Rövid név:Graphisoft Park SE
Szektor:Ingatlan
Elérhetőség:1031 Budapest, Záhony u. 7.
Telefonszám:+36-1-815-3400
Fax:+36-1-368-6067
Web:www.graphisoftpark.com
Befektetői kapcsolattartó:Bihari Sándor
Befektetői kapcsolattartó mail:sbihari@graphisoftpark.com
Befektetői kapcsolattartó tel:+36-1-815-3400
Befektetői kapcsolattartó fax:+36-1-815-3401
Könyvvizsgáló:BDO Magyarország Könyvvizsgáló Kft.
Tevékenység:A Társaság fő tevékenysége a Budapest III. kerületében, közvetlenül a Duna-parton, az egykori Óbudai Gázgyár helyén létesült Graphisoft Park fejlesztése és hasznosítása. A Graphisoft Park teljes területe 18 hektár, melyből eddig 13 hektáron mintegy 83,000 m2 bérbeadható terület, iroda, labor, egyetemi épület és mintegy 2000 gépkocsit befogadó mélygarázs készült el, ezen belül a volt Gázgyár műemléképületeinek felújításával kialakított Aquincum Campus. Ezeket mintegy 80 magyar és multinacionális, elsősorban informatikai, biotechnológiai kutató fejlesztő cég és startup vállalkozás, valamint oktatási intézmény bérli.
Részvénytulajdonosok:

Bojár Gábor (15,85%, 1 685 125 részvény)

B.N.B.A. Holding Zrt. (14,11%, 1 500 000 részvény)

AEGON Magyarország Bef. Alapkezelő Zrt. (melyből 7,9% az AEGON ALFA Származtatott Alap tulajdona; fennmaradó 2,41% a közkézhányadba tartozik) (10,31%, 1 094 473 részvény)

Hold Alapkezelő Zrt. (közkézhányad adat) (8,86%, 941 432 részvény)

Saját részvény (5,16%, 549 076 részvény)

Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Megjegyzés: A szabályozott ingatlanbefektetési társaságokról szóló 2011. évi CII. Törvény 3. § (3) pontja szerint számított közkézhányad, azaz a közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes jegyzett tőke össznévértékének több, mint 5%-a a közvetett vagy közvetlen tulajdonában van. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Vállalatvezetés:KOCSÁNY János (vezérigazgató); BIHARI Sándor (gazdasági igazgató)
Részvényfajta:Törzsrészvény
Értékpapír típus:Névre szóló
Értékpapír előállítási módja:Dematerializált
Kereskedés pénzneme:0,02 EUR
Bevezetett értékpapír mennyisége (db):10 631 674
Tőzsdei kategória:Prémium
Kereskedés pénzneme:HUF
Bevezetési nap:2006-08-28
Első kereskedési nap:2006-08-28
Az oldalon a GSPARK árfolyam alakulását lehet nyomonkövetni
GSPARK hírek

Bojár Gábor: én nem spekulálok a Park részvényeivel

A Graphisoft Park tavaly novemberben jelentette be először tervét, hogy egy szokatlanul nagy összeget, a cég teljes kapitalizációjának közel negyedét fizetik ki a részvényeseknek. A tranzakció most zárult le, a pénz napokon belül osztalék formájában a részvényesek számlájára kerül. Ebből az alkalomból kérdezzük Bojár Gábort, az igazagatótanács elnökét, hogy vonja le a többek számára meglepő tranzakció mérlegét.

Dolgozói részvényeket vásárolt vissza a Graphisoft Park

A Graphisoft Park névértéken visszavásárolt 1 083 610 darab dolgozói részvényt azzal a céllal, hogy a dolgozói részvényekre eső osztalék teljes összege megfeleljen az osztalékfizetésről szóló határozat tartalmának.

Osztalék után esik a Graphisoft Park

Összességében jó a hangulat a magyar tőzsdén, a blue chipek szinte kivétel nélkül emelkednek, a BUX komponensei közül azonban hatalmasat estek a Graphisoft Park részvényei csütörtökön, ami nem véletlen, mivel a Graphisoft Park részvényei ma forognak először az osztalékszelvény nélkül. Az osztalékfizetéssel korrigálva a cég papírjai 1,9 százalékos emelkedést mutatnának.

Tartásra ajánlja a Graphisoft Park részvényeit a Wood

A Graphisoft Park csütörtöki gyorsjelentését a Wood pénteki elemzésében értékelte, az elemzőház ajánlása továbbra is tartás, míg a célár továbbra is 5 285 forint, ami 12,5 százalékkal magasabb a Graphisoft Park csütörtöki záróárával összehasonlítva.

Új csúcson a Graphisoft Park bevétele, de már látszott a koronavírus okozta bizonytalanság

A csütörtöki piaczárás után tette közzé legfrissebb számait a Graphisoft Park, a társaság bevétele és az EBITDA is új csúcsra emelkedett az első negyedévben, míg az adózott eredmény csökkent. A társaság a koronavírus-válság miatt módosította korábbi előrejelzését és 2020-ra és 2021-ra vonatkozóan is lefelé módosították a bérleti díj bevétel, és az adózott eredmény várakozásaikat.

1 060 forint osztalékot fizet a Graphisoft Park

A Graphisoft Park közzétette közgyűlési határozatait, amiből többek között kiderült, hogy a cég az ,,A” sorozatú törzsrészvények után részvényenként 1 060 forint osztalékot fizet. A társaság az osztalékfizetésről 2020. május 8-ig jelenteti meg részletes közleményét. Az osztalék kifizetés tervezett napja: 2020. június 8.

A Graphisoft Park igazgatótanácsa dönt majd a beszámoló elfogadásáról

A Graphisoft Park pénteki tájékoztatásában kiemeli, hogy a vonatkozó kormányrendelet megtiltotta a koronavírus járvány ideje alatt a nyilvánosan működő részvénytársaságok közgyűléseinek megtartását, helyette a társaság igazgatótanácsa jogosult dönteni a közgyűlés elé terjesztett határozati javaslatokban, amely döntésekkel szemben a részvényesek utólag élhetnek jogorvoslattal, kérve közgyűlés összehívását.

Bojár Gábor: Súlyosabb lehet ez a válság, mint a 2008-as

A koronavírus-járványra hivatkozva a Graphisoft Park lefújta a korábban meghirdetett aukciót, aminek keretében 33 millió eurót fordított volna saját részvény vásárlásra, ehelyett 30 millió euró osztalék kifizetését javasolja a társaság. Az aukció ma lett volna, ennek kapcsán beszéltünk Bojár Gáborral, a Graphisoft Park elnökével a meghiúsult tranzakcióról, osztalékfizetésről, válságkezelésről és a koronavírus lehetséges hatásairól.

Közbeszólt a koronavírus, mi jön most a Graphisoft Parknál?

A Graphisoft Park az év elején a magyar tőzsdén még soha nem látott, strukturált részvényvisszavásárlási tranzakcióra készült, azonban a koronavírus járvány közbeszólt. A társaság közleményben jelezte, hogy nem hajtják végre a strukturált részvény-visszavásárlási tranzakciót, viszont extra osztalékot fizet a Graphisoft Park. Mivel a befektetők egy részének a bejelentés alapján nem volt teljesen világos, hogy mire készül a vállalat, ezért a társaság egy levelet juttatott el hozzánk, ami változtatás nélkül közlünk.

Koronavírus: Nem hajtja végre a strukturált részvény-visszavásárlási tranzakciót a Graphisoft Park

A Graphisoft Park az év elején a magyar tőzsdén még soha nem látott, strukturált részvényvisszavásárlási tranzakcióra készült, azonban a koronavírus járvány közbeszólt. A társaság által közzétett közlemény szerint nem hajtják végre a strukturált részvény-visszavásárlási tranzakciót, azonban a cég április 30-i közgyűlésén a menedzsment a tavalyi év pro-forma eredménye alapján várható 4,44 millió eurós osztalék kifizetése mellett a visszavont tranzakcióra elkülönített összeg terhére további 25,59 millió euró osztalék kifizetésére, tehát mindösszesen 30,04 millió eurós osztalék kifizetésére tesz javaslatot.

Soha nem látott tranzakció a magyar tőzsdén

Rendkívül kedvező feltételek mellett tudott hitelt felvenni a Graphisoft Park, a 40 millió euró hitelből 33 millió eurót, vagyis mostani árfolyamon 11,1 milliárd forintot fizetnének ki a részvényeseknek. Az összeget a magyar tőzsde történetében korábban nem látott módon, két részből álló aukció formájában tervezi végrehajtani a vállalat. A Graphisoft Park ma tart közgyűlést, ahol a részvényesek döntenek az igazgatótanács felhatalmazásáról a strukturált részvény-visszavásárlási tranzakció előkészítésére és végrehajtására 33 millió euró értékben. Az esemény sajtónyilvános, a Portfolio a helyszínről tudósít.

A Wood szerint vonzó a Graphisoft Park értékeltsége

A Graphisoft Park csütörtöki gyorsjelentését a Wood pénteki elemzésében értékelte, az elemzőház szerint a vonzó a cég értékeltsége, a célár továbbra is 5 285 forint, míg az ajánlás továbbra is tartás.

Új csúcsra kapaszkodott a Graphisoft Park bevétele

A csütörtöki piaczárás után tette közzé tavalyi negyedik negyedéves számait a Graphisoft Park, a cég bevétele új csúcsra emelkedett a tavalyi negyedik negyedévben és a teljes tavalyi év esetében is, míg az adózott eredmény is nagyot nőtt.

11 milliárd forintot fizet ki részvényeseinek a Graphisoft Park

A felvett 40 millió eurós hitelösszegből a részvényeseknek 33 millió euró, vagyis jelenlegi árfolyamon 11,1 milliárd forint összeget javasol kifizetni strukturált részvény-visszavásárlási tranzakció keretében a Graphisoft Park.

Egyre nagyobbra nőnek a magyar tőzsdei ingatlancégek

Kifejezetten jó évük van idén a hazai tőzsdén jegyzett ingatlancégeknek, alapvetően támogató működési környezettel szembesülnek. Mindhárom vállalat, a Graphisoft Park, a BIF és az Appeninn is bővítette ingatlanportfólióját az elmúlt hónapokban, utóbbi két vállalat pedig alapos átalakuláson, bővülésen megy keresztül, a portfólióméretek növekedése, a kihasználtság emelkedése mindhármuk bevételén és profitján tükröződik. Mégis egymástól nagyon eltérő tőzsdei pályát jártak be a BÉT-en jegyzett ingatlanvállalatok idén, mert miközben az Appeninn árfolyama csak stagnált, addig a Graphisoft Park árfolyama közel negyedével, a BIF-é pedig közel felével emelkedett tavaly év végéhez képest, ezzel utóbbi két vállalat részvénye a legjobban teljesítők közé tartozik a Budapesti Értéktőzsdén.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR