Új üzletágat hoz létre a Masterplast

A piaci folyamatokra és a szigetelőanyagok fókuszára tekintettel úgy határozott a Masterplast igazgatótanácsa, hogy új, stratégiai üzletág létesítésével a vállalat tevékenységét az ásványgyapot hőszigetelő anyagok gyártására is kiterjeszti - írja a cég a BÉT-nek eljuttatott közleményében.

Aszódi Attila szerint egy harmadik atomerőműre lenne szükség, de nem Pakson

Aszódi Attila szerint egy harmadik atomerőműre lenne szükség, de nem Pakson

Az energiahelyzet tartós nehézségei miatt még egy atomerőműre lenne szükség Magyarországon, de nem Pakson, mert oda már nem fog elférni - mondta Aszódi Attila a Spirit FM rádiónak. A Paks II. projektért felelős egykori kormánybiztos tartósan földgázbeszerzési problémákra számít, és elsősorban ezért gondolja, hogy szükség van további megbízható termelőkapacitásra, és el kell kezdeni a harmadik atomerőmű tervezését.

Figyelmeztették Oroszországot a magas gázárak miatt

Figyelmeztették Oroszországot a magas gázárak miatt

A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) felszólította kedden Oroszországot, hogy "tegyen többet" Európa gázellátásának érdekében, miután a földgáz szabadpiaci ára egyre-másra döntött rekordokat a napokban.

Bajban a bitcoinbányászok - Mi lesz így az iparággal?

Bajban a bitcoinbányászok - Mi lesz így az iparággal?

A kriptovaluta bányászat kínai betiltását követően a helyi bányászok igen jelentős kihívásokkal néznek szembe azt illetően, hogy hogyan folytassák tovább a működést. A legtöbben amellett döntöttek, hogy elhagyják az országot és az energiakínálat szempontjából vonzó országokba költöznek, azonban itt is rengeteg szempontot kell figyelembe venni. Kazahsztánban például villamosenergia infrastruktúra nem bír el több terhelést, így akármennyire is olcsó ott az áram, a kínálati szűkösség miatt kiesik a bányászok potenciális célpontjai közül. Nincsenek tehát könnyű helyzetben a bányászok, de a folyamat egyik pozitívuma mindenképpen az, hogy a költözéskor a fenntarthatóság is fontos szempont, így végül zöldebbé válhat a Bitcoin-hálózat.

Magyar cégek gyártják a Siemens-szel együttműködve a legkorszerűbb energiaelosztó rendszereket

Magyar cégek gyártják a Siemens-szel együttműködve a legkorszerűbb energiaelosztó rendszereket

Licenszjog megszerzésével a magyar partnervállalatok szerelik és telepítik a Siemens legmodernebb kisfeszültségű energiaelosztó rendszerét. A világ legkorszerűbb energiatechnológiai megoldásai közé sorolt rendszerrel egyfajta technológiai tudásbázist és minőségbiztosítási rendszert vásárolnak a hazai gyártócégek – tájékoztatta a Siemens a Portfolio-t.

Készüljünk a földgáz utáni időszakra, jöhet a gáz 2.0!

Készüljünk a földgáz utáni időszakra, jöhet a gáz 2.0!

Magyarország sikeres úton halad, hogy fölgázellátását minél jobban diverzifikálja. Azonban a 2050-re kitűzött karbonsemlegesség eléréséhez a gáziparnak is radikális átalakulásra van szüksége. Villamosenergiával az összes energetikai problémát nehéz kezelni, azonban a hidrogén a földgáz igen jó környezetbarát alternatívája lehetne a jövőben. Az új típusú gáz szabályozásának előkészítésén már lázasan dolgoznak Brüsszelben, melyet Magyarországnak nagyon komolyan kellene vennie, és aktív szerepet vállalnia benne azért, hogy minél jobban tudjuk érvényesíteni a régiós és saját érdekeinket a nem is olyan távoli jövő kapcsán.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
18 éve nem látott ilyet Magyarország: dől a pénz azokhoz, akik félre tudnak tenni
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.