Az infláció felfalja a megtakarításainkat - Hogyan védekezzünk ellene?

Az infláció felfalja a megtakarításainkat - Hogyan védekezzünk ellene?

Jön a Portfolio következő lakossági befektetési eseménye, a Portfolio Investment Day 2024. Május 16-án várjuk azokat, akik a legtöbbet szeretnék kihozni megtakarításaikból! Előadóink cégvezetők, pénzügyi vezetők, portfóliómenedzserek, elemzők és profi befektetők, akiktől releváns befektetési ötleteket szerezhetnek a jelenlévők.

A konferencián kiemelten foglalkozunk a hazai állampapírokkal, a nyersanyagpiacokkal, a kriptoeszközökkel, valamint hazai és nemzetközi részvényekkel.  

A rendezvényen velünk lesz többek között Kurali Zoltán, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója, Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója, Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója, és a Cápák közöttből jól ismert Balogh Petya és Orbók Ilona is.

Az eseményre itt lehet regisztrálni.

Kulcsfontosságú esemény történt a bitcoinnal - Mi lesz most?

Kulcsfontosságú esemény történt a bitcoinnal - Mi lesz most?

Megtörtént a bitcoin régóta várt "felezése", amiről már gyakorlatilag hónapok óta beszél a piac. Korábban, amikor ilyen esemény történt, a bitcoin árfolyama záros határidőn belül új történelmi csúcsot döntött, viszont az idei év máshogy alakult. Idén először volt olyan, hogy az árfolyam közvetlenül a felezés előtt állított be rekordot, és az elemzők megosztottak a piaci kilátásokkal kapcsolataban. De mi is pontosan a felezés, és mi a jelentősége a bitcoin szempontjából? Mutatjuk!

Menekül a pénz a bitcoinból, de miért?

Menekül a pénz a bitcoinból, de miért?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist keddi adása. A műsor első részében a bitcoin és más kriptodevizák árfolyamesésének okairól volt szó, de beszéltük arról is, hogy mit mond a technikai elemzés az árfolyamok lehetséges alakulásáról. Vendégünk volt Kövesy Károly a Portfolio részvénypiaci elemzője. A második részben a banki csalásokról beszéltünk, amelyek száma és értéke 2023-ban rekordot döntött, de a tavalyi utolsó negyedévben mintha sikerült volna elejét venni ennek a kedvezőtlen folyamatnak. Erről Turzó Ádámot, a Portfolio pénzügyi elemzőjét kérdeztük.

Ütik a bitcoint, megy vele minden más is

Ütik a bitcoint, megy vele minden más is

Esik a kriptoeszközök árfolyama, miközben az amerikai spot bitcoin ETF-ek rekord kiáramlást tapasztaltak hétfőn, és a piaci szereplők készülnek Fed szerdai ülésére. A bitcoin így egyre távolabb kerül a korábban beállított történelmi csúcsától. Megnéztük, mi áll az esés mögött és meddig eshet még a bitcoin árfolyama.

Trónfosztás a bitcoin-bálnák között

Trónfosztás a bitcoin-bálnák között

A BlackRock iShares Bitcoin ETF (IBIT) kevesebb mint két hónapos fennállása alatt több bitcoint halmozott fel, mint amennyivel a MicroStrategy rendelkezik - írja a Yahoo Finance.

Van élet a bitcoinon túl, megindultak a befektetők

Van élet a bitcoinon túl, megindultak a befektetők

Miközben a bitcoin új történelmi csúcsot döntött, a kisebb kriptovaluták is mozgolódnak, sőt sok a bitcoinnál is nagyobb árfolyamemelkedést produkált, miután a befektetők a lemaradó digitális eszközökben látják a következő nagy lehetőséget.

Rejtélyes bitcoin bálna jelent meg a piacon, két kézzel veszi a kriptót

Rejtélyes bitcoin bálna jelent meg a piacon, két kézzel veszi a kriptót

Az elmúlt másfél évben egy rejtélyes bálna több milliárd dollár értékű bitcoint halmozott fel, így az egyik legnagyobb egyéni bitcoin-tulajdonossá vált, miközben a piac karnyújtásnyira került az új történelmi csúcs beállításától. A "Mr. 100" néven emlegetett befektető azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy hónapokon keresztül szigorúan tartotta magát az átlagosan 100 BTC-s vásárlásokhoz, függetlenül attól, hogy hol jár éppen az árfolyam. Arról egyelőre csak találgatás megy, hogy ki vagy mi állhat a cím mögött.

Karnyújtásnyira a történelmi csúcs a bitcoinnál

Karnyújtásnyira a történelmi csúcs a bitcoinnál

Ez a hét is bitcoin ralival indult, a világ legnagyobb piaci értékű kriptovalutája így mindössze karnyújtásnyira került attól, hogy a megdöntse 69 000 dolláros történelmi csúcsát. Durva mozgásokon van túl a bitcoin, a korábbi történelmi csúcsról bő egy év alatt csaknem 80 százalékot zuhant az árfolyam, mielőtt beindult volt az emelkedés az újabb rekordszintek felé. De mi áll a mostani emelkedés mögött, meglehet-e az új történelmi csúcs, valamint ami a legfontosabb: meddig emelkedhet még az árfolyam? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Megint elszállt a bitcoin - Mi folyik itt?

Megint elszállt a bitcoin - Mi folyik itt?

Több mint kétéves csúcsra emelkedett a bitcoin árfolyama, amelyben több faktor is szerepet játszott. Ezzel a folytatódik a rali, melynek során a világ legértékesebb kriptoeszköze egyre közelebb kerül a korábbi történelmi csúcsához.

Hirtelen kilőtt a bitcoin árfolyama

Hirtelen kilőtt a bitcoin árfolyama

Kilőtt a bitcoin árfolyama a hétfői esti kereskedésben, miután az elmúlt heteket nagyrészt oldalazással töltötte a jegyzés.

Itt a nagy leleplezés: kiderült, kik a magyar kriptobefektetők

Itt a nagy leleplezés: kiderült, kik a magyar kriptobefektetők

Meglepően magas a nyitottság a kriptoeszközökbe való befektetés iránt Magyarországon, derül ki a Portfolio és a Dorsum közös kriptopiaci felméréséből. A Portfolio olvasóinak körében végzett felmérés közel 1500 válaszadójának 74 százaléka már rendelkezik kriptoeszközökkel, ráadásul a többiek jelentős része sem zárkózik el a későbbi befektetéstől. A befektetők többsége fiatal, diplomás férfi, akik vállalhatónak látják a befektetéssel járó magas kockázatokat.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.