Előfizetői tartalom

A katamódosítás köntösébe bujtatott váratlan adócsökkentés jött a kormánytól

Váratlanul egy sor adómódosításról döntött a kormány egy keddi rendeletben kihirdetett döntésével. Érvelése szerint a kata-átalakítás következményeként van szükség ezekre a változtatásokra, a legújabb adócsomagnak - amelyre parlamenti döntéshozatal hiányában a veszélyhelyzeti kormányzás ad lehetőséget - azonban van egy érdekes eleme. A meglévő és új ekho-sok - munkáltatójuk reakciójától függően - szeptember 1-től (legalább a veszélyhelyzet ideje alatt) havi több tízezer forinttal jobban járhatnak, jövedelemszintjüktől függően.

Olyan sebességgel fogadta el a kormány és a parlament a kata teljes átalakítását pár héttel ezelőtt, hogy annak utólagos finomhangolását most végzi el. Részben akár így is lehetne értelmezni a kedd esti közlönyben megjelent kormányrendeletet, amely lényegében azzal foglalkozik, hogy mi lesz azokkal, akik kiesnek a régi katás körből. A csomag egyik eleme az ekho-t érinti....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés