Előfizetői tartalom

A katamódosítás köntösébe bujtatott váratlan adócsökkentés jött a kormánytól

Csiki Gergely
Váratlanul egy sor adómódosításról döntött a kormány egy keddi rendeletben kihirdetett döntésével. Érvelése szerint a kata-átalakítás következményeként van szükség ezekre a változtatásokra, a legújabb adócsomagnak - amelyre parlamenti döntéshozatal hiányában a veszélyhelyzeti kormányzás ad lehetőséget - azonban van egy érdekes eleme. A meglévő és új ekho-sok - munkáltatójuk reakciójától függően - szeptember 1-től (legalább a veszélyhelyzet ideje alatt) havi több tízezer forinttal jobban járhatnak, jövedelemszintjüktől függően.

Olyan sebességgel fogadta el a kormány és a parlament a kata teljes átalakítását pár héttel ezelőtt, hogy annak utólagos finomhangolását most végzi el. Részben akár így is lehetne értelmezni a kedd esti közlönyben megjelent kormányrendeletet, amely lényegében azzal foglalkozik, hogy mi lesz azokkal, akik kiesnek a régi katás körből. A csomag egyik eleme az ekho-t érinti....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái