FONTOS Orbán Viktor bejelentette: EU-s versenyképességi paktumot fog előterjeszteni
Kiderült, mekkorát zuhant a katások száma

Kiderült, mekkorát zuhant a katások száma

A vállalkozások száma 2022 óta nagyjából százezerrel 724 ezerre nőtt a Számlázz.hu-nál, azonban a katások a korábbinál jóval kisebb mértékben képviseltetik magukat. Míg 2022-ben 261 ezer vállalkozó mondta magát katásnak, jelen pillanatban 40 ezren vannak azok, akikről biztosan lehet tudni, hogy ezt az adónemet választották. A többi ügyfél sem tűnt el, csak jellemzően más adónemet választott. Lassan, de növekedik az új katások köre is: az utóbbi egy évben (2023 február és 2024 februárja között) ötezerrel ismét nőtt a számuk - közölte a fintech társaság. 

Bőven volt dolga a mentőknek és a tűzoltóknak szilveszterkor

Bőven volt dolga a mentőknek és a tűzoltóknak szilveszterkor

A mentők országszerte 3103 esetet láttak el szilveszterkor,  - közölte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője hétfőn. Emellett 204 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez, ezek közül 143 eset igényelt tűzoltói beavatkozást. Tűz miatt 70 alkalommal, 73 esetben pedig balesethez hívták a tűzoltókat - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője hétfőn

Equilor Alapkezelő: nagyot változott a piac egy hónap alatt

A "Portfólió-ajánlók" sorozatunk keretében minden hónapban arról kérdezzük a hazai alapkezelőket, hogyan állítanának össze egy közepes kockázatvállalású, középtávra szóló, fiktív modellportfóliót. Az alábbiakban az Equilor Alapkezelő írását olvashatják:  

Mélyütés volt a független közvetítőknek a kata módosítása

Mélyütés volt a független közvetítőknek a kata módosítása

Gyakorlatilag megszűnt 2023-ban a toborzás a független pénzügyi közvetítői piacon: évek óta komoly kihívás az elöregedés, a fiatalok hiánya, ám igazán látványos ütést a 2022. szeptembere óta hatályos kata-módosítás - miszerint katás adózó csak magánszemélynek állíthat már ki számlát - vitt be a szakmának, ahol így még nehezebbé vált pályakezdőként elindulni - világít rá a Grantis független pénzügyi tanácsadó elemzése.

Kőkeményen kritizálta saját miniszterelnökét Kim Dzsong Un

Kőkeményen kritizálta saját miniszterelnökét Kim Dzsong Un

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető nyilvánosan keményen megrótta országa miniszterelnökét Kim Tok Hunt és más magas rangú tisztségviselőket az ország nyugati partvidékén fekvő mezőgazdasági területeket sújtó áradásokra adott "felelőtlen" válaszuk miatt - jelentette az észak-koreai állami média kedden.

Ijesztő következményei lehetnek a gátrobbanásnak Európa legnagyobb atomerőművében

Ijesztő következményei lehetnek a gátrobbanásnak Európa legnagyobb atomerőművében

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség elnöke, Rafael Grossi korábban azt nyilatkozta, hogy a hajnali órákban bekövetkezett gátszakadás következtében ugyan esni kezdett a zaporizzsjai atomerőművet hűtővízzel ellátó kahovkai víztározó vízszintje, a helyzet pillanatnyilag nem fenyeget katasztrófával, többek között azért, mert az atomerőmű saját víztározója el van szeparálva a kahovkai víztározótól, és lényegében tele van. Egy nukleáris kutatással foglalkozó szervezet elnökének nyilatkozata azonban beárnyékolja az optimista helyzetértékelést: Paul Dorfman szerint a következmények "ijesztőek" lehetnek Európa legnagyobb erőművében - írja a Sky News.

Kiderült, mit művelt a KATA-változás az adózókkal

Kiderült, mit művelt a KATA-változás az adózókkal

Tavaly nagy port kavart a KATA-törvény módosítása, melynek következtében számos vállalkozónak kellett alternatív megoldást találnia. Egészen eddig nem voltak hivatalos adatok arról, hogy a változás következtében hogyan reagáltak a vállalkozók, most azonban a NAV részleteket árult el a döntés következményeiről - írja a 24.hu.

Hatalmas drágulás a magyarországi nyelvvizsgáknál

Hatalmas drágulás a magyarországi nyelvvizsgáknál

Van olyan nyelvvizsgaközpont, ahol a tavaly árakhoz képest most tízezer forinttal kerül többe egy középszintű nyelvvizsga – írja az Eduline. A lap szerint a drágulás hátterében a kata megszűnése, az újabb nyelvvizsga-amnesztia és az elszálló energiaárak állnak.

Irakba látogat Novák Katalin

Irakba látogat Novák Katalin

Novák Katalin személyében első alkalommal látogat magyar köztársasági elnök Irakba - közölte a Sándor-palota csütörtökön az MTI-vel.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Váratlanul blokkolták az ukránok Magyarország olajimportjának nagy részét!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.