Megtetszett az oroszoknak a háború legrondább tankdizájnja, csináltak hát egy újat
Globál

Megtetszett az oroszoknak a háború legrondább tankdizájnja, csináltak hát egy újat

Portfolio
A múlt héten az ukrajnai háborút követő olvasók végig követhették az orosz "teknőstank" rövid tündöklését, majd annál gyorsabb bukását. A történet azonban úgy tűnik trilógiává bővül, hiszen feltűnt a háború valószínűleg legbizarrabb harckocsijának nagytestvére is.

Az eredeti teknőstank funkciója bő egy héttel a kilövése után is kérdéses: egyes források szerint a jármű aknaszedésre lett átalakítva, bár hiányzott róla minden, ilyen feladat ellátásához szükséges kiegészítés. Sokkal valószínűbb az, hogy a páncélos legénysége úgy döntött, a forgó torony hanyagolható kellék akkor, amikor a túlélés a tét, ezért húztak fel egy furcsa kiegészítő páncélzatot a járműre.

Az első "prototípus" nem volt sem kicsi, sem pedig mozgékony, pedig a szovjet harckocsifejlesztés alapvető doktrínája éppen ez a két elem lenne. Nem is számítottunk arra, hogy feltűnik a fronton valami, ami még ennél is bizarrabb.

Tévedtünk.

Drónról készült felvételek alapján ugyanis megjelent a fronton egy újabb extra páncélzattal ellátott harckocsi (ezen a ponton a típusát már meg sem próbáljuk tippelni), ami már egyáltalán nem akar egy második világháborús, forgó torony nélküli tankvadászra hasonlítani. Jobb híján "istállótank" néven emlegetik, kiegészítő védelme pedig a rejtőzködés legapróbb reményét is kukázza.

Apró érdekesség, hogy az extra páncélzat tetejére az oroszok egy drónelhárító zavarórendszert is felszereltek, ami azért furcsa, mert első ránézésre a páncélzat az említett fegyvereken kívül más lőszert nem igen lehet képes megfogni, tehát mondhatjuk, hogy az oroszok a dupla "drónvédelem" érdekében tettek lényegében használhatatlanná tették a tankjukat.

Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Ukrán  légvédelem Odessza