Példátlan, történelmi lépésre készül Donald Trump: jogászok ezreit fogja mozgósítani
Globál

Példátlan, történelmi lépésre készül Donald Trump: jogászok ezreit fogja mozgósítani

Portfolio
Ahogy a Politico beszámol róla, Donald Trump volt amerikai elnök kampánya saját tájékoztatása szerint több mint százezer jogászt és ügyvédet fog hadba állítani, hogy felügyelje a 2024-es választások tisztaságát. A kezdeményezés, amelyet a Trump-kampány és a Republikánus Nemzeti Bizottság "az ország történetének legkiterjedtebb és legmonumentálisabb választási integritási programjaként" jellemzett, magában foglalja a jelentkezők képzését is.

A 2020-as elnökválasztás után, amelyet követően Donald Trump hetekig azt állította, hogy Joe Biden választási csalással diadalmaskodott felette, a republikánusok biztosra akarnak menni. Trump kampánya ugyanis bejelentette, hogy

százezret meghaladó számú önkéntest és jogászt fognak bevetni, illetve kiképezni arra, hogy felügyelje az idén november 5-én esedékes választás tisztaságát.

A republikánusok országos szervezete, amelynek társelnöke a volt ingatlanmogul menye, Lara Trump, azt közölte, hogy ügyvédekkel fogják monitorozni a szavazógépek tesztelését, az előzetes és a választás napján történő voksolást, a levélszavazatok feldolgozását, valamint a választások utáni szavazatszámlálást, ellenőrzést és újraszámlálást. A kampány azt is tervezi, hogy ügyvédeket állomásoztatnak a levélben leadott voksokat feldolgozó központoknál, és egy forródrótot hoznak létre, amelyen a választók is jelenthetik a felmerülő problémákat.

A Washington Post januárban közzétett felmérése szerint

az amerikaiak egyharmada nem fogadja el, hogy Biden jogosan nyerte meg a 2020-as választást.

Azóta Trump továbbra is szította annak a tüzét, hogy a bizonyítékok ellenére nem igazságosan zajlott az előző választás.

Olyan földcsuszamlást akarunk, amely túl nagy ahhoz, hogy el lehessen csalni

- hangoztatta egy múlt havi virginiai nagygyűlésen. A volt elnök ellen jelenleg kettő büntetőeljárás zajlik 14 vádpontban (egy a szövetségi szinten, egy pedig Georgia államban) a 2020-as elnökválasztás eredményeinek megváltoztatására tett kísérletei, illetve a 2021. január 6-i capitoliumi ostromban játszott szerepe miatt. Trump jelenleg New York államban áll bíróság előtt üzleti csalás vádjával, és egy további szövetségi büntetőeljárás zajlik ellene titkosított dokumentumok birtoklása miatt.

Címlapkép: Donald Trump volt amerikai elnök nyilatkozik a médiának a New York állambeli Massapequában 2024. március 28-án. Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Béketárgyalás lesz az ukrajnai háború lezárásáról, de máris jött egy igazán rossz hír

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
erdogan_shutter