Megreccsent a frontvonal a Kupjanszk-szektorban: kitűzték az orosz zászlót Kiszlovkában
Globál

Megreccsent a frontvonal a Kupjanszk-szektorban: kitűzték az orosz zászlót Kiszlovkában

Portfolio
Úgy néz ki, egyre nagyobb nyomás alatt az immáron több mint egy éve ostromolt Kupjanszk-szektor: a Harkiv megyében található város térségét két irányból próbálják közre fogni az oroszok. A hétvégén betörtek Putyin katonái Kiszlovkába és kitűzték az orosz zászlót a falu keleti részében.

A Harkiv megye északkeleti részében található Kupjanszk városa egy kifejezetten hányattatott sorsú település: a 2022-es invázió elején elfoglalta az orosz hadsereg, 2022 őszén visszafoglalták az ukránok, 2023 nyarán pedig újabb offenzívát indítottak az oroszok, hogy megszerezzék a várost. Azóta lényegében folyamatosan támadás alatt áll Kupjanszk és térsége, a szektor civil lakosságát már tavaly kiürítették az ukránok.

Ahogy a Donbaszban, most úgy fest, Kupjanszk térségében is megreccsentek az ukrán védvonalak: az orosz haderő betört a keleti-délkeleti szektorban található Kiszlovkába és kitűzte az orosz zászlót a falu keleti csücskében. A hírt egyelőre orosz források jelentették csak, de geolokációval és felvételekkel igazolták a területszerzést.

A cél nyilvánvalóan az, hogy déli szektorból is meginduljanak az orosz erők az Oszkil felé, északról nagyjából fél éve Szinkivkánál vannak már. Szinkivkával azonban eddig több támadás ellenére sem bírtak az orosz katonák, az ukrán védelem ebben a szektorban úgy fest, továbbra is kitart.

Az ukrán haderő kritikus lőszerhiányban szenved, az Egyesült Államok most gyorsan igyekszik menteni a helyzetet több milliárd dollárnyi segéllyel. Az első szállítmányok várhatóan már ezen a héten megérkeznek Ukrajnába.

Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A hazai akkumulátorgyártás szenvedése már jól látszik, Iváncsa lehet az első dominó
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Ez is érdekelhet
barrancabermeja-kolumbia-2000