Megvásárolja a Diófa Alapkezelőt Jellinek Dániel
Ingatlan

Megvásárolja a Diófa Alapkezelőt Jellinek Dániel

Portfolio
Megvásárolja a Diófa Alapkezelő Zrt-t a Takarékbanktól Jellinek Dániel, az Indotek Csoport tuljdonosa - írja az Index. Információik szerint a megállapodás már a tavalyi év végén megszületett, de a tranzakciót még jóvá kell hagynia az illetékes hatóságoknak.

Jellinek Dániel, a tavaly novemberi Portfolio által szervezett Property Investment Forum 2019 konferencián elmondta, hogy terveznek még vásárlásokat, de annak pontos részleteit akkor még nem közölte. Az Indotek Csoport legutóbb megvásárolta a Sofitelt, előtte számos vidéki pláza, illetve a Corvin pláza is a tulajdonukba került, csak úgy mint a Gellért Hotel. A Csoport már külföldre is kimerészkedett, Romániában megvásárolt egy bevásárlóközpontot és nem kizárt, hogy folytatja a külföldi terjeszkedést, vélhetően elsősorban térségünkben. 

Jellinek Dániel
Indotek, vezérigazgató
Jellinek Dániel 1999-ben szerzett közgazdász diplomát. Az általa alapított Indotek csoport 1997 óta van jelen az ingatlan fejlesztési piacon, és ma vezető szereplő a B és C kategóriás kereskedelmi ing
Tovább
Jellinek Dániel 1999-ben szerzett közgazdász diplomát. Az általa alapított Indotek csoport 1997 óta van jelen az ingatlan fejlesztési piacon, és ma vezető szereplő a B és C kategóriás kereskedelmi ing Tovább

Az Index szerint a mindig is magyar tulajdonú Diófa Alapkezelő (volt tulajdonos az Évgyűrűk Nyugdíjpénztár, Lantos Csaba, majd az átalakuló FHB-Takarék világ) körülbelül 400 milliárd forint vagyont kezelhet, legismertebb termékei a Diófa, Takarék és Magyar Posta márkanevekkel jellemzett befektetési alapok, de vélhetően kezel nyugdíjpénztári és biztosítói vagyont is.

A hazai építőiparról beszélnek majd a szakértők a február 27-én megrendezésre kerülő Építőipar 2020 konferencián.

Az alap méretét jól mutatja, hogy az Erste és az OTP után a Diófa Alapkezelő rendelkezik a legnagyobb hazai nyilvános és nyíltvégű ingatlanalappal. Az elmúlt fél évben azonban a MÁP Plusz népszerűsége is hozzájárult ahhoz, hogy a befektetők jelentős tőkét vontak ki a befektetési alapokból, így az ingatlanalapokból is. Feltehetően ez sem teremtett könnyű helyzetet a Diófánál, ráadásul a Magyar Posta és a Takarékbank hálózatában eladott alapokat a posta már nem is értékesíti.

A Diófa Alapkezelő által kezelt alapokban található többek között

  • az Alkotás Point irodaház
  • a Dél-Pesti Ipari Park,
  • az Óbuda Gate irodaház
  • a Váci 17. irodaház és a
  • Shopmark bevásárlóközpont (korábban Europark).

Az Index információ szerint a vevő az Indotek Csoport egyik projektcége lesz, az eladó pedig vélhetően minden eddigi tulajdonos, vagyis elsősorban az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt, de kisebbségi tulajdonosként az Abraham Goldmann Bizalmi Vagyonkezelő Zrt. és a Status Capital Zrt. Jellinek Dániel a hazai ingatlanpiac legbefolyásosabb szereplőinek egyike, aki a Portfolio által összeállított top 50-es listán is szerepel. 

Portfolio Ingatlan Irodakereső
Alkotás Point

Alkotás Point

1123 Budapest, Alkotás út 50
Kiadó terület: 1140 m2
Bérleti díj: 15 – 15.5 EUR
Átadás:
2002

Ajánlatot kérek
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
logisztika-raktár - pakolás