Ingatlan

Eladták a több mint 100 éves Duna-parti szállodát

Portfolio
Ötcsillagos szállodaként újulhat meg néhány éven belül a Gellért Szálló, amelynek
értékesítéséről néhány nappal ezelőtt állapodott meg egymással a Danubius Hotels
Group és az Indotek Group. Az ingatlan mostanra alaposan megérett a felújításra, ezért az épületet megvásárló Indotek Group teljes rekonstrukciót kíván végrehajtani a műemléki védelem alatt álló létesítményben - szerepel a szerződő felek közleményében.
A Gellért Hotel eladásával kapcsolatban Mark Hennebry, a Danubius Hotels Group
igazgatóságának alelnöke
elmondta, hogy a vállalat nem hozta meg könnyen a döntést, hiszen a Danubius stratégiája alapvetően a növekedésre és a beruházásokra épül: "Az elmúlt két évben a Danubius stratégiai partnert, pénzügyi társbefektetőt keresett a felújításhoz, hogy visszaadhassa a Gellért Hotel korábbi dicsőségét. Ez a keresés azonban nem vezetett sikerre. Ettől a folyamattól függetlenül az Indotektől érkezett egy ajánlat a teljes hotel megvásárlására. Úgy gondoljuk, hogy az új tulajdonos jelentős tőkét fordít majd a hotel felújítására."Az öt szinten összesen 234 szobának helyet adó szálloda megvétele kapcsán Jellinek Dániel, az Indotek Group vezérigazgatója és többségi tulajdonosa elmondta, hogy "Az akvizícióink során mindig azokat a lehetőségeket keressük, ahol megfelelő ráfordítás mellett jó alkalmat látunk az értékteremtésre. Az adásvételi megállapodás
megkötését megelőzően elkészített részletes állapotfelmérést már a fejlesztési lehetőségek számba vételével végeztük el. Az idegenforgalom ma már az egyik legnagyobb jövedelemtermelő ágazat Magyarországon, ezért egyszerre fontos vállalati és nemzetgazdasági érdek a minőségi turizmus igényeinek kiszolgálására alkalmas infrastruktúra fejlesztése. Ehhez kívánunk hozzájárulni a Gellért Szálló rekonstrukciójával, valamint az ötcsillagos minősítési szint megszerzésével."


Jellinek Dániel

vezérigazgató

Indotek

Jellinek Dániel 1999-ben szerzett közgazdász diplomát. Az általa alapított Indotek csoport 1997 óta van jelen az ingatlan fejlesztési piacon, és ma vezető szereplő a B és C kategóriás kereskedelmi ingatlanok magyarországi... Tovább »Sokat foglalkoztunk mostanában a budapesti szállodapiaccal, a turizmus erős növekedésének köszönhetően ugyanis számos fejlesztés van folyamatban a fővárosban. 2018 során a magyar piacon 10 új szálloda került átadásra összesen 645 szobával, és bár a 2019-es évről még összesített adatok nincsenek, de már így is, három szállodán belül 508 szobánál tart a piac. Az elmúlt napokban, hetekben számoltunk be róla, hogy hamarosan megnyit a 110 szobás Párisi Udvar Hotel Budapest a Ferenciek terén, valamint már túl van a megnyitóján az Operaház közelében lévő 214 szobás Hilton Garden Inn Budapest City Centre és a Fővám tér közelében lévő háromcsillagos MEININGER Budapest Great Market Hall 184 szobával.A Gellért Szálló eladásáról szóló szerződés rögzíti, hogy az átépítés tervezési szakaszában, illetve az engedélyezési eljárás befejezéséig továbbra is a Danubius Hotels fogja működtetni a szállodát. A felújítást követően egy nemzetközi hotelláncot bíznak meg az üzemeltetéssel. A hotelépület eladása a szálloda közvetlen szomszédságában működő Szent Gellért Gyógyfürdőre nem terjed ki, ugyanis az a Budapest fürdőit kezelő önkormányzati vállalat tulajdonába tartozik. A tulajdonosváltás nem érinti a jövőbeni foglalásokat, a Gellért Hotel zavartalanul folytatja működését és várja vendégeit.

Eladták a több mint 100 éves Duna-parti szállodát
További információkért kattints ide!
Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megindult Izrael kegyetlen megtorlása: egyszerre több vörös vonalat is átléptek

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
daru, építkezés, toronydaru, építőipar