Ingatlan

Eladták a több mint 100 éves Duna-parti szállodát

Portfolio
Ötcsillagos szállodaként újulhat meg néhány éven belül a Gellért Szálló, amelynek
értékesítéséről néhány nappal ezelőtt állapodott meg egymással a Danubius Hotels
Group és az Indotek Group. Az ingatlan mostanra alaposan megérett a felújításra, ezért az épületet megvásárló Indotek Group teljes rekonstrukciót kíván végrehajtani a műemléki védelem alatt álló létesítményben - szerepel a szerződő felek közleményében.
A Gellért Hotel eladásával kapcsolatban Mark Hennebry, a Danubius Hotels Group
igazgatóságának alelnöke
elmondta, hogy a vállalat nem hozta meg könnyen a döntést, hiszen a Danubius stratégiája alapvetően a növekedésre és a beruházásokra épül: "Az elmúlt két évben a Danubius stratégiai partnert, pénzügyi társbefektetőt keresett a felújításhoz, hogy visszaadhassa a Gellért Hotel korábbi dicsőségét. Ez a keresés azonban nem vezetett sikerre. Ettől a folyamattól függetlenül az Indotektől érkezett egy ajánlat a teljes hotel megvásárlására. Úgy gondoljuk, hogy az új tulajdonos jelentős tőkét fordít majd a hotel felújítására."Az öt szinten összesen 234 szobának helyet adó szálloda megvétele kapcsán Jellinek Dániel, az Indotek Group vezérigazgatója és többségi tulajdonosa elmondta, hogy "Az akvizícióink során mindig azokat a lehetőségeket keressük, ahol megfelelő ráfordítás mellett jó alkalmat látunk az értékteremtésre. Az adásvételi megállapodás
megkötését megelőzően elkészített részletes állapotfelmérést már a fejlesztési lehetőségek számba vételével végeztük el. Az idegenforgalom ma már az egyik legnagyobb jövedelemtermelő ágazat Magyarországon, ezért egyszerre fontos vállalati és nemzetgazdasági érdek a minőségi turizmus igényeinek kiszolgálására alkalmas infrastruktúra fejlesztése. Ehhez kívánunk hozzájárulni a Gellért Szálló rekonstrukciójával, valamint az ötcsillagos minősítési szint megszerzésével."


Jellinek Dániel

vezérigazgató

Indotek

Jellinek Dániel 1999-ben szerzett közgazdász diplomát. Az általa alapított Indotek csoport 1997 óta van jelen az ingatlan fejlesztési piacon, és ma vezető szereplő a B és C kategóriás kereskedelmi ingatlanok magyarországi... Tovább »Sokat foglalkoztunk mostanában a budapesti szállodapiaccal, a turizmus erős növekedésének köszönhetően ugyanis számos fejlesztés van folyamatban a fővárosban. 2018 során a magyar piacon 10 új szálloda került átadásra összesen 645 szobával, és bár a 2019-es évről még összesített adatok nincsenek, de már így is, három szállodán belül 508 szobánál tart a piac. Az elmúlt napokban, hetekben számoltunk be róla, hogy hamarosan megnyit a 110 szobás Párisi Udvar Hotel Budapest a Ferenciek terén, valamint már túl van a megnyitóján az Operaház közelében lévő 214 szobás Hilton Garden Inn Budapest City Centre és a Fővám tér közelében lévő háromcsillagos MEININGER Budapest Great Market Hall 184 szobával.A Gellért Szálló eladásáról szóló szerződés rögzíti, hogy az átépítés tervezési szakaszában, illetve az engedélyezési eljárás befejezéséig továbbra is a Danubius Hotels fogja működtetni a szállodát. A felújítást követően egy nemzetközi hotelláncot bíznak meg az üzemeltetéssel. A hotelépület eladása a szálloda közvetlen szomszédságában működő Szent Gellért Gyógyfürdőre nem terjed ki, ugyanis az a Budapest fürdőit kezelő önkormányzati vállalat tulajdonába tartozik. A tulajdonosváltás nem érinti a jövőbeni foglalásokat, a Gellért Hotel zavartalanul folytatja működését és várja vendégeit.

Eladták a több mint 100 éves Duna-parti szállodát
További információkért kattints ide!
robbanás stock
Simon Tamás_IndotekGroup
tőzsde befektetés teljesítmény
kemping
akkumulátor, motorgyártás, hibridmotor,
jeremy siegel
2023. június 7.
Portfolio Property X 2023
2023. június 8.
Portfolio Balaton Business Forum 2023
2023. június 6.
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
2023. szeptember 12.
Sustainable World 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Szenior ügyfélkapcsolati koordinátor

Szenior ügyfélkapcsolati koordinátor
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
Simon Tamás_IndotekGroup