Kikerült egy lista, ami tételesen sorolja fel a Budapestre tervezett fejlesztéseket

2018. október 12. 09:10    
nyomtatás
 
Több mint 1100 milliárd forintra rúgó, folyamatban lévő, illetve a jövőben megkezdődő fejlesztéseket is tartalmaz az a 62 tételből álló lista, amelyet a kormány mutatott be a főpolgármesterrel folytatott tárgyalásokon. A Magyar Idők birtokába került dokumentumban a befejezettek mellett 27, az elkövetkező években megvalósuló magasépítési és közlekedési beruházás szerepel.

Érdekel Budapest jövője és fejlődési irányai? Kíváncsi vagy az előttünk álló évtized legszükségesebb fejlesztéseire és projektjeire? Tudj meg többet a szakma és a város legfontosabb képviselőitől, az október 16-án megrendezésre kerülő Budapest 2030 konferencián!A Budapest 2030 tervhez kapcsolódó felsorolás a fővárosban úton-útfélen látható felsőoktatási, állam- és közigazgatási, sport-, zöldterületi és kulturális fejlesztések mellett számos olyat is tartalmaz, amelyek előkészítése megkezdődött, de a tényleges kivitelezés csak a következő években indul el.

A 2020-2026-ra tervezett nagy projektek közé tartoznak:
 • Liget Budapest projekt még hátralévő építkezései
 • Pénzügyminisztérium régi-új épületének kialakítása a budai Várban
 • Hungexpo fejlesztése
 • egy húszezer férőhelyes aréna felépítése
 • a Kvassay-zsilipnél az Új Atlétikai Stadion
 • az egykori Nagyvásártelep környékére megálmodott Budapest Diákváros vagy más néven Déli Városkapu beruházás
 • az új centrumkórházak bővítése, építése

Kikerült egy lista, ami tételesen sorolja fel a Budapestre tervezett fejlesztéseket

A listán négy folyamatban és előkészítés alatt lévő közlekedési nagyberuházás is szerepel 456 milliárd forint értékben:
 • az 1-es villamos meghosszabbítása a Kelenföldi pályaudvarig 11,1 milliárd forintból
 • villamos- és trolibuszbeszerzés II. ütemére 17,6 milliárd forint
 • az elővárosi vasútvonalak fejlesztésére 278 milliárd forint
 • új déli dunai átkelő, a Galvani híd és a hozzá kapcsolódó közlekedési hálózat kialakítása 2023-2025 között 150 milliárd forintból

A 3-as metró alagútjainak és állomásainak teljes körű felújítása, az árvízvédelem fejlesztése külön megállapodás részét képezi a kormány és a főváros között.

Tarlós István az október 16-án megrendezésre kerülő Budapest 2030 konferenciának is előadója lesz, ahol a résztvevők a főpolgármester és a város fejlődéséért felelős szakemberek előadásaiból további részleteket tudhatnak meg Budapest fejlesztési terveiről.2018.10.01 16:24 Hol vegyek ma lakást, hogy igazán jól járjak? - Ilyen lesz tíz év múlva Budapest

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

hirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium