Le Phuong Hai Thanh

elemzési vezető , Concorde Értékpapír Zrt.

Cikkeinek a száma: 3
Meddig tart még az orosz rulett?

Meddig tart még az orosz rulett?

Több mint egy évvel ezelőtt, az orosz-ukrán háború kitörése után erős nyomás indult a befektetők és az európai politikusok részéről, hogy a nyugati vállalatok hagyják el Oroszországot, sok nemzetközi cég eleget is tett ennek. Kivonult az Apple, a McDonalds, a Stellantis és még sorolhatnánk, a pénzügyi szektorban azonban jóval kevésbé mozdultak a cégek.

Tényleg jó a bankoknak a kamatemelés?

Tényleg jó a bankoknak a kamatemelés?

Bár az általános piaci vélekedés szerint a bankoknak kedvező a kamatok emelkedése, az európai bankindex mégis jelentős esés szenvedett el az idei év első felében. Utóbbi részben visszavezethető a háborúra, de a magasabb kamatok alacsonyabb hitelnövekedéshez is vezetnek, ráadásul az eszközminőség romlását okozzák. Felmerül tehát a kérdés: tényleg jó a bankoknak a kamatemelés?

Ki hitte volna: járvány után rekordnyereség a bankoknál

Ki hitte volna: járvány után rekordnyereség a bankoknál

Lassan két éve, hogy Wuhanból kinőtte magát a koronavírus-járvány, ami sok egyéb hatása mellett megtépázta a 2020-as banki eredményeket is. Meglepő módon viszont egyben meg is teremtette a pénzügyi szektor számára minden idők talán legkedvezőbb működési környezetét, legalábbis ami Közép-Európát illeti. Itt ugyanis az első kilenc hónap után rekorddöntögetésre készülnek a régiós bankcsoportok, hosszú idők óta a legmagasabb eredményeket produkálhatják 2021-ben. Hogy jutottunk ide? Több lényeges dolog is történt az elmúlt időszakban, ami ezt a bomba eredményességet lehetővé tette.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Annyira súlyos a válsághelyzet Németországban, hogy az már nem is igaz
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.