Kisiparosként indultak, ma robotokkal és 600 alkalmazottal dolgoznak
Üzlet

Kisiparosként indultak, ma robotokkal és 600 alkalmazottal dolgoznak

Portfolio
1975-ben indult az a kisipari vállalkozás, amiből kinőtt a mai Ferzol Kft. A Tápiószőlősön és Szolnokon működő családi vállalkozás meghatározó szereplője a fémlemez-megmunkálásnak, ma már közel 600 alkalmazott, és több robot is segíti munkájukat.

Kisvállalkozásokból is lehet sikeres céget építeni Magyarországon. Sok olyan vállalat van, amely egy műhelyből, egy garázsból, vagy egy kisüzemből indult, de mára már tőkeerős, piacán meghatározó, akár nemzetközi szinten is sikereket elérő céggé vált: nevezhetjük őket akár példaképeknek is. Közöttük bőven találunk olyanokat, amelyek nem feltétlenül vannak a gazdasági sajtó fókuszában, nem szólnak róluk a hírek minden nap, de mégis kiemelkedő teljesítményt nyújtanak nap, mint nap. A cikksorozat támogatója a Budapest Bank.

A Ferzol Kft. 1990 óta működik, de a családi vállalkozás történelme egészen 1975-ig nyúlik vissza. Az elmúlt 30 évben egyszemélyes vállalkozásból meghatározó piaci szereplővé nőtt, amely ma már közel 600 főt foglalkoztat. Fő tevékenységüket a vékony-és finomlemezek megmunkálása és a szerszámgyártás jelenti.

Bíró Zoltán tulajdonos, ügyvezető a Portfolio-nak elmondta: a menedzsment szemlélete, hogy alapértéknek tekintik a vevőközpontúságot, a magas minőséget, és a legkorszerűbb technológia alkalmazását, valamint a partnereiknek és kollégáiknak nyújtott hosszú távú stabilitást.

Globálisan számos helyre beszállítanak, a mezőgazdaságtól a bankszektoron át az informatikában, az egészségiparban is megtalálhatóak a termékeik, de ők készítik például az automata pénztárgépek fémvázát, vagy a csomagküldő szolgálatok átvevőpontjainak szekrényeit is.

A Ferzol szlogenje "Csúcstechnológia a lemezmegmunkálásban", ami jól érzékelteti az új technológia jelenlétét és a további fejlesztés irányát. Az elmúlt években különböző területeken több robotizált automata megmunkáló gépet is munkába állítottak, és az alkalmazotti létszám is folyamatosan növekszik.

A cikk megjelenését a Budapest Bank támogatta.

Címlapkép: Portfolio

Holdblog

Michael Saylor és a "végtelen" pénzmasina

A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikviditását fektette bitcoinba, ám amikor a kriptodeviza jelentős emelkedésnek indult, a vezérigazgat

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
CIG Pannónia 14