Ferzol robot gyár
Üzlet

Kisiparosként indultak, ma robotokkal és 600 alkalmazottal dolgoznak

Portfolio
1975-ben indult az a kisipari vállalkozás, amiből kinőtt a mai Ferzol Kft. A Tápiószőlősön és Szolnokon működő családi vállalkozás meghatározó szereplője a fémlemez-megmunkálásnak, ma már közel 600 alkalmazott, és több robot is segíti munkájukat.

Kisvállalkozásokból is lehet sikeres céget építeni Magyarországon. Sok olyan vállalat van, amely egy műhelyből, egy garázsból, vagy egy kisüzemből indult, de mára már tőkeerős, piacán meghatározó, akár nemzetközi szinten is sikereket elérő céggé vált: nevezhetjük őket akár példaképeknek is. Közöttük bőven találunk olyanokat, amelyek nem feltétlenül vannak a gazdasági sajtó fókuszában, nem szólnak róluk a hírek minden nap, de mégis kiemelkedő teljesítményt nyújtanak nap, mint nap. A cikksorozat támogatója a Budapest Bank.

A Ferzol Kft. 1990 óta működik, de a családi vállalkozás történelme egészen 1975-ig nyúlik vissza. Az elmúlt 30 évben egyszemélyes vállalkozásból meghatározó piaci szereplővé nőtt, amely ma már közel 600 főt foglalkoztat. Fő tevékenységüket a vékony-és finomlemezek megmunkálása és a szerszámgyártás jelenti.

Bíró Zoltán tulajdonos, ügyvezető a Portfolio-nak elmondta: a menedzsment szemlélete, hogy alapértéknek tekintik a vevőközpontúságot, a magas minőséget, és a legkorszerűbb technológia alkalmazását, valamint a partnereiknek és kollégáiknak nyújtott hosszú távú stabilitást.

Globálisan számos helyre beszállítanak, a mezőgazdaságtól a bankszektoron át az informatikában, az egészségiparban is megtalálhatóak a termékeik, de ők készítik például az automata pénztárgépek fémvázát, vagy a csomagküldő szolgálatok átvevőpontjainak szekrényeit is.

A Ferzol szlogenje "Csúcstechnológia a lemezmegmunkálásban", ami jól érzékelteti az új technológia jelenlétét és a további fejlesztés irányát. Az elmúlt években különböző területeken több robotizált automata megmunkáló gépet is munkába állítottak, és az alkalmazotti létszám is folyamatosan növekszik.

A cikk megjelenését a Budapest Bank támogatta.

Címlapkép: Portfolio

amerikai kongresszus capitolium sötétség
hiventures panel
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.09.30
Energy Investment Forum 2021 - A MEKH szakmai támogatásával
2021.10.13
Banking Technology 2021
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.10.05
Követeléskezelési trendek 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Ingyenes szeminárium
Te jó ég, mindjárt összedől az egész piac?!
Ingyenes szeminárium
Hova tedd a megtakarításod 2021-ben?
GettyImages-1213571549 (16)