Újabb amerikai városban indulnak a Waymo önvezető autói

Újabb amerikai városban indulnak a Waymo önvezető autói

Az Alphabet leányvállalata, a Waymo kedden bejelentette, hogy autonóm fuvarozási szolgáltatása, a Waymo One immár mindenki számára hozzáférhetővé vált San Franciscóban. A vezető nélküli járművek piaci megjelenése jelentős kereskedelmi sikereket ígér az autógyártók számára, még akkor is, ha a szabályozás továbbra is szigorú marad.

Gigaberuházásra készülnek Németországban

Gigaberuházásra készülnek Németországban

Az Amazon szerdán bejelentette, hogy 10 milliárd eurót tervez befektetni Németországban. A beruházás célja a felhőszolgáltatások és kiskereskedelmi termékek iránti növekvő kereslet kielégítése Európa legnagyobb gazdaságában - írja a Reuters.

Elképesztő számok: brutális fizetést ígérnek ezek a tech-cégek

Elképesztő számok: brutális fizetést ígérnek ezek a tech-cégek

Berobbant a mesterséges intelligencia, elszálltak a tech-óriások árfolyamai, új történelmi csúcson a vezető tőzsdék - ebben a környezetben egyáltalán nem meglepő, hogy a legnagyobb behemótok brutális fizetéssel csalogatják magukhoz a legjobb munkaerőt. De azért nem minden arany, ami fénylik: széleskörű kirúgási hullám indult meg tavaly a technológiai szektorban, ami ezeket a gigászokat is jócskán érinti.

Melyik lehet a következő cég, amit feldarabolnak?

Melyik lehet a következő cég, amit feldarabolnak?

Részvényfelaprózás volt az Nvidiánál, a sztori jól sült el, a befektetők most azt keresik, hogy melyik lehet a következő olyan cég, aminek a részvényeit feldarabolják. Pro tipp: olyan részvényeket érdemes keresni, amiknek magas az árfolyama. Mutatunk néhányat.

Nagy dobásra készül az Amazon Európában

Nagy dobásra készül az Amazon Európában

Az Amazon informatikai egysége, az AWS tárgyalásokat folytat Olaszországgal arról, hogy több milliárd eurót fektessen be adatközpont-üzletágának bővítésébe a mediterrán országban, tovább növelné ugyanis felhőszolgáltatásait Európában - közölte a Reutersszel négy forrás is.

Túlhajtják az AI-fejlesztőket, kiégés szélén az iparág

Túlhajtják az AI-fejlesztőket, kiégés szélén az iparág

Az Amazon és más technológiai óriásoknál dolgozó mesterséges intelligencia szakemberek a verseny miatt túl nagy nyomás alatt állnak, a fokozott fejlesztési tempó gyakran a minőség rovására megy, ez pedig kiégéshez és projektek hirtelen félbehagyásához vezet - tudósított a CNBC. .

Jön a tűzijáték a tőzsdéken, most érdemes figyelni!

Jön a tűzijáték a tőzsdéken, most érdemes figyelni!

Alphabet, Amazon, Apple, Meta, Microsoft, Nvidia, és Tesla. Fantasztikus hetes, Mágikus Hetes vagy a hét mesterlövész. Mindegy, hogy hívjuk őket, ezek a cégek és a részvényeik akkorára nőttek, hogy mindent torzítanak maguk körül, befolyásolják a globális tőkepiacok mozgását, az árazásokat, profitvárakozásokat. A cégek egymás után teszik közzé legfrissebb számaikat, ezekre pedig érzékenyen reagálnak a befektetők. Mutatjuk, mit érdemes tudni.

Ezzel a hét részvénnyel is foglalkozunk a következő befektetési konferenciánkon, a Portfolio Investment Day 2024-en, ahol profi szakemberekkel és befektetőkkel fejtjük meg, mibe érdemes most befektetni. Az esemény regisztráció után ingyenes, regisztráció itt.

Elbocsátások jönnek az Amazonnál

Elbocsátások jönnek az Amazonnál

Az Amazon megerősítette, hogy számos alkalmazottat elbocsátanak a cég felhőalapú számítástechnikai ágazatának, az AWS-nek a fizikai üzletekkel kapcsolatos technológiai és értékesítési, valamint marketing részlegéről - írta a Cnbc.

Kasszás Erzsi nélkül elképzelhetetlen a kereskedelem – vagy mégsem?

Kasszás Erzsi nélkül elképzelhetetlen a kereskedelem – vagy mégsem?

A múlt században még elképzelhetetlen volt egy üzlet a reklámokból jól ismert „kasszás Erzsi” nélkül, napjainkban azonban ez már valóság. Sőt egyre több országban hódítanak a kassza nélküli üzletek. A digitalizáció és a technológiai innovációk térhódításával megjelent egy új trend, a pénztár nélküli üzletek, amelyekben applikációk, kamerák és érzékelők váltják fel a humán pénztáros, személyzet szerepét. Ezen új technológiát világszerte számos startup vállalkozás kifejlesztette már, közülük is a legismertebb az amerikai Amazon Go. Azonban az elmúlt öt évben Európában is egyre terjed a technológia és immáron hazánkba is már megérkezett. A tanulmány a kassza nélküli üzletek kialakulását és terjedését mutatja be.

Jöttek a meglepetések a járvány után – Mi történik a boltokban?

Jöttek a meglepetések a járvány után – Mi történik a boltokban?

A koronavírus-járvány kitörésével a mindennapjaink részévé vált az online vásárlás. Még azok is rákényszerültek, akik azelőtt nem éltek a webshopok és appok adta „otthon, a kanapém kényelméből bevásárolok” lehetőségével. A trendforduló hatására a kiskereskedelmi értékesítés online térben bonyolított aránya jelentősen megugrott (amit természetesen a fizikai boltok bezárása is „segített”), és felmerült a nagy kérdés, hogy a pandémia utáni világban milyen szinten fog ez stabilizálódni. A járvány lecsillapodása és a karantén vége óta eltelt időben az ezzel kapcsolatos vélemények folyamatosan formálódtak, de talán most már tisztábban látszanak a trendek.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egyetlen lépéssel magára haragította Oroszország a világ egyik legerősebb katonai hatalmát: fontos szövetségest nyerhet Ukrajna
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.